Η Intel αποκάλυψε τα σχέδια της για τις νέες σειρές επεξεργαστών Devil's Canyon, Broadwell και Haswell-E HEDT

Από ότι φαίνεται η Intel, έκανε πίσω όσο αφορά στα σχέδια της για επεξεργαστές που θα είναι ενσωματωμένοι –hardwired- στα motherboards του μέλλοντος, και αποκάλυψε ορισμένα από τα μελλοντικά της σχέδια στους επεξεργαστές.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε τρεις νέες οικογένειες επεξεργαστών, τις Devil’s Canyon, Broadwell και Haswell-E HEDT. Οι Devil’s Canyon, όπως είναι η κωδική ονομασία τους, θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική “Haswell” και θα συσκευάζονται σε LGA1150.

Πρόκειται για μία σειρά επεξεργαστών με “διαλεγμένα” dies που θα επιδεικνύουν ιδιαίτερα υψηλή ανεκτικότητα στις υψηλές τάσεις, και είναι κατασκευασμένοι για να προσφέρουν πολύ μεγάλα περιθώρια υπερχρονισμού. Θα διαθέτουν ένα βελτιστοποιημένο θερμοαγώγιμο υλικό ανάμεσα στον διαχύτη θερμότητας (HIS, Integrated HeatSpreader) και στο die.

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τους συγκεκριμένους επεξεργαστές στη σειρά Intel Core i7-4xxx ωστόσο είναι πολύ πιθανό να διαθέτουν τη λέξη “Extreme” στην ονομασία τους. Θα είναι συμβατοί με motherboards που βασίζονται στο Intel Z97 chipset.

Η εταιρεία έδωσε επίσης ορισμένα στοιχεία για τους επεξεργαστές που θα διαδεχτούν τους επεξεργαστές Haswell και έχουν την κωδική ονομασία Broadwell. Θα λέγαμε ότι οι νέοι Broadwell, είναι σε σχέση με τους Haswell, ότι ήταν και οι Ivy Bridge σε σχέση με τους Sandy Bridge.

Έτσι, πέρα από το εντυπωσιακό “optical shrink” στα 14nm, δεν αναμένεται να φέρνουν πολλές αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με αναφορές, πέρα από την σημαντική ομολογουμένως κλίμακα ολοκλήρωσης των 14nm, θα προσφέρουν μικρές βελτιώσεις στην απόδοση IPC (Instructions Per Clock), νέα χαρακτηριστικά διαχείρισης της ενέργειας και πιθανόν βελτιώσεις ή και νέα σετ εντολών.

Χάρη στην μέθοδο ολοκλήρωσης των 14nm, περιμένουμε πολύ υψηλές συχνότητες λειτουργίας, τόσο στους πυρήνες γενικής χρήσης όσο και στο ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών, τύπου Iris Pro. Αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2ο μισό του 2014. 

Οι νέοι Haswell-E HEDT (High-End DeskTop) επεξεργαστές, θα κυκλοφορήσουν σε νέα συσκευασία που θα έχει επίσης 2011 διεπαφές, και που δεν είναι όμως συμβατή με την υπάρχουσα LGA2011. Οι νέοι επεξεργαστές του είδους θα διαθέτουν οκτώ πυρήνες, –και δεκαέξι threads λόγω HyperThreading- 15MB L3 cache, ενσωματωμένο PCI Express 3.0 root complex με 48-lanes καθώς και ενσωματωμένο ελεγκτή μνήμης DDR4 (IMC).

Η Intel αναμένεται επίσης να παρουσιάσει μία νέα socketed έκδοση του επεξεργαστή Core i7-4770R, ο οποίος βασίζεται στην αρχιτεκτονική Haswell GT3e και ενσωματώνει γραφικά τύπου Iris Pro 5200, με 40 μονάδες εκτέλεσης και 128MB L4 cache.

Η εταιρεία επίσης για να γιορτάσει τα 20 χρόνια του Pentium, ετοιμάζει εκδόσεις με ενσωματωμένη τεχνολογίας Intel Quick Sync ενώ θα είναι “ξεκλείδωτοι”.

Πηγή


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 15 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top