Το "project" Windows On ARM (WOA) παίρνει σάρκα και οστά

Το λειτουργικό σύστημα Windows θα ξεκινήσει να υποστηρίζει άλλη αρχιτεκτονική από την x86 εδώ και δεκαετίες και φαίνεται πως η Microsoft επιθυμεί να βάλει τις βάσεις για ένα νέο οικοσύστημα που θα την βοηθήσει να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Το (Windows 8 ) Windows on ARM (WOA) είναι άλλωστε ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία. Η Microsoft λοιπόν επέλεξε τρεις κατασκευαστές επεξεργαστών ARM, την Qualcomm, την Texas Instruments και την Nvidia και τους ζήτησε να επιλέξουν από δύο κατασκευαστές notebook, ένα μεγάλο κατασκευαστή και ένα μικρότερο για να εργαστούν μαζί τους και να αναπτύξουν τις πρώτες WOA φορητές συσκευές.

Η Qualcomm επέλεξε τους Samsung και Sony, η Texas Instruments τους Toshiba και Samsung και η Nvidia τους Acer και Lenovo. Μέσα στο "παιχνίδι" μπήκαν και τα... εργοστάσια, με τις Quanta Computer, Compal Electronics,Wistron και Pegatron Technology να έχουν ήδη ετοιμάσει τις ομάδες R&D για να ανταγωνιστούν για την επόμενης γενιάς πλατφόρμα. Όπως βλέπετε, ο στόχος της ARM για να εισέλθει στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών, σιγά, σιγά παίρνει σάρκα και οστά.

Έχει λόγους να φοβάται η Intel; Κατα την ταπεινή μας άποψη, και σε βάθος χρόνου (π.χ πέντε χρόνια), ναι, έχει κάθε λόγο να ανησυχεί. Ποιος θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο που ξεκινάει, είναι δύσκολο να το προβλέψεις. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


georgek

Σίγουρα στα χαμηλών

Σίγουρα στα χαμηλών δυνατοτήτων notebooks η intel θα έχει απώλειες, μιας και τα καινούρια τσιπάκια ARM υπόσχονται πολλά. Εκεί που βλέπω να γίνεται μεγάλος χαμός όμως είναι στα tablets. Τα Windows 8 είναι ούτως η άλλως touch oriented, αν η microsoft παρουσιάσει ένα αξιόλογο OS τότε το Android θα έχει μεγάλο πρόβλημα γιατί τα windows βρίσκονται ήδη σε κάθε σπίτι και είναι μακράν το πιο δημοφιλές λειτουργικό.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 41 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top