Μία ανάσα από την εξαγορά της RIM έφτασε η Amazon το προηγούμενο καλοκαίρι

Μία ανάσα πριν την εξαγορά της RIM (Research In Motion) έφτασε η εταιρεία Amazon το καλοκαίρι που μας πέρασε αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η Amazon εξουσιοδότησε μία επενδυτική τράπεζα να εξετάσει την πιθανότητα της εξαγοράς της RIM ωστόσο δεν γνωρίζουμε πόσο κοντά μπορεί να έφτασαν οι δύο πλευρές για να συμφωνήσουν. Πιθανόν οι συζητήσεις να ήταν διερευνητικές ωστόσο αναμφίβολα η εξαγορά, αν είχε πραγματοποιηθεί θα είχα κάνει τουλάχιστον αίσθηση.

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι για το ενδιαφέρον της Amazon είναι πολύ δύσκολο να τους εντοπίσει κανείς, ιδιαίτερα αφότου η εταιρεία αγκάλιασε πρόσφατα το λειτουργικό σύστημα Android και επιπλέον έδωσε μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του Kindle Fire αλλά και του δικού της Android App Store. Πιθανόν να εποφθαλμιούσε το τεράστιο πορτφόλιο ευρεσιτεχνιών της RIM που κατασκευάζει τα BlackBerry smartphones ή να ήθελε την τεχνογνωσία για να κατασκευάσει smartphones και να εισέλθει περισσότερο δριμύτερη στην αγορά των φορητών συσκευών, μία κίνηση που αναμφισβήτητα θέλει να κάνει η εταιρεία (λέγεται ότι ήδη αναπτύσσει το δικό της smartphone).

Η RIM πάντως αντιμετωπίζει διάφορα κρίσιμης ζητήματα τελευταία ωστόσο θέλει, τουλάχιστον να δείξει, στους μετόχους της που ανησυχούν, ότι αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του σήμερα αλλά και του μέλλοντος με αισιοδοξία. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεν θέλει πάντως να διασπαστεί η εταιρεία και να πουληθούν τμήματα της παρόλο που ορισμένες επενδυτικές τράπεζες ήθελαν να πείσουν τις εταιρείες HTC ή και Samsung να τολμήσουν μία εξαγορά.

Στην RIM, με αισιοδοξία λένε πως ήρθε ο καιρός να εξαργυρώσουν τα τεχνολογικά περουσιακά στοιχεία της εταιρείας και αυτό ίσως να σημαίνει πως πιθανόν να επιδιώξουν να αδειοδοτήσουν ορισμένες εταιρείες για να χρησιμοποιήσουν στα smartphones τους το λειτουργικό σύστημα QNX της εταιρείας, προσφέροντας μία εναλλακτική λύση στο Android.

Τα πράγματα για την RIM παραμένουν ρευστά πάντως και η μετοχή της δείχνει πιο ευάλωτη από ποτέ, ειδικά αφότου ανακοινώθηκε πως η νέας σειρά BlackBerry 10 της εταιρείας θα καθυστερήσει και θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2012. Αν θα καταφέρει η RIM να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα στο 2012 δεν το ξέρουμε, αυτό που ξέρουμε είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να καλύψει το χαμένο έδαφος αν θέλει να επιβιώσει. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Lacrimosa_daemon

Πραγματικά πιστεύεις πως

Πραγματικά πιστεύεις πως μπορεί να σταθεί σαν εναλλακτική πρόταση του Android, το QNX? Είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση? Την έχεις δουλέψει καθόλου?

voltmod

Έχω δοκιμάσει το Playbook και

Έχω δοκιμάσει το Playbook και το λειτουργικό το βρήκα εξαιρετικό και αρκετά πρωτότυπο σε διάφορους τομείς. Μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση αλλά χρειάζεται αρκετή υποστήριξη για να δημιουργηθούν πολλές εφαρμογές. Οι εφαρμογές είναι όλα τα λεφτά σήμερα.
Αν θες να δείς πως είναι το λειτουργικό του Playbook δες εδώ.

Spoiler: Highlight to view
Καλό ε;

sfirculitu

Γενικά η Rim

Με τα BB είναι πολύ ωραία.. Εδώ και 1 χρόνο +++ έχω το BB 9700 και έχω πάρει και iphone 3GS τότε και τώρα το 4, τότε που έχει βγεί και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει.. τα έχω δώσει όλα στην κοπέλα μου και που και που χρησιμοποιούσα το 3GS για skype επειδή δεν είχα μικρόφωνο.. και έχω κρατήσει μόνο το 9700 τόσο καιρό σαν το τηλεφωνό μου.

Η μπαταρία δεν παίζετε κρατάει μια βδομάδα Full λειτουργεικότητας, αλλά το παιχνίδι το χάνει με την συνδεσημοτητά του γενικά, δηλαδή για να μπεις msn,yahoo,aol,aim και ήταν και το Facebook αλλά το αλλάξανε από ότι είδα.. αλλά δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Feuteres όπως τοποθεσία και τα σχετικά.. τες πα, για όλα αυτά πρέπει να έχει "Data service plan" δηλαδή από τον παροχό σου της κινητής τηλεφωνίας cosmote,vodafone,orange,at&t όποια και αν έχεις τέλος πάντων να πληρώσεις για να έχεις τα ανάλογα mb internet που θες και το σήμα 3G για να μπορέσεις να έχεις όλα τα παραπάνω.. ΚΑΙ ας έχεις wi-fi δεν γίνεται.. όπως το iphone για παράδειγμα και όλα τα άλλα.. και όλα αυτά γιατί.. γιατί σε αναγκάζουνε, αλλά και στην αμερική είναι και παμφθυνά γιατί εκεί παίζει πολύ το κινητό, που όλοι κάνουν συνδέσεις και τα πέρνουν τσάμπα αλλά πληρώνουν και 1/2 χρόνια πάγια και τηλέφωνα + και τα έξτρα όπως 3G σήμα που είναι αρκετό, όχι σαν εμας το κάνεις και σε 2 μέρες τελείωνει και θέλει ξανά.. όπως και οι ρουμάνοι άσχετο μεν, πέρνουν το 4Σ με το μεγαλύτερο πάγιο το πληρώνουν δεν ξέρω πόσο και βγάζουν την sim την σπάνε και δεν πληρώνουν τίποτα και τους έρχοντε κάθε μήνα τα πάγια και μετά απο αυτά τα "μηνύματα" από τα δηκαστήρια το 90% τα παίρνε έτσι.. το 5% μαζεύει 5 μηνιάτικα και το αγοράζει και το άλλο 5% άμα είναι 5 έχει λεφτά και τα παίρνει με την μια..

Επίσης χάνει πάρα πολύ στα apps δεν έχει ποικιλία καθόλου και είναι πανάκριβα.. 5,99 ευρώ για να αγοράσεις ένα app το οποίο σου άλλαζει το led indicator πάνω στην γωνία στο κάνει ροζ κτλπ η πράσινο όταν σε καλή η μάνα σου τέτοια πράγματα.. από GAMES είναι λες και παίζεις Gameboy τίποτα το καλό.. τώρα θελώ να δω τις καινούριες συσκευές που θα βγάλει την καινούρια gama για bold,curve,torch που θέλω να είναι το επομενό μου κινητό και αφής και εκατομμύρια κουμπιά να έχεις να πατάς και κτλπ μπας και αλλάξουμε κινητό..

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 321 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top