Επέκταση εγγύησης στα 5 έτη για τα X79 motherboards της Gigabyte μετά από σημαντικό πρόβλημα δυσλειτουργίας

Ένας overclocker από την Ταϊβάν, ανακάλυψε ένα αρκετά περίεργο και ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που συμβαίνει σε motherboards της Gigabyte που βασίζονται στο Intel X79 Express chipset, αναγκάζοντας την εταιρεία να εξεδώσει σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο japan0827 από το γνωστό site Xfastest, την ώρα που υπερχρονούσε ένα επεξεργαστή Core i7-3930K τύπου Sandy Bridge-E, είδε το GA-X79-UD3 που είχε στην διάθεση του να... αυταναφλέγεται μπροστά στα μάτια του!

Αρχικά υπήρχε η πεποίθηση πως ορισμένα κακής ποιότητας υλικά που κακώς χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρεία ήταν υπεύθυνα για την... αυτανάφλεξη - οι φωτογραφίες αλλά και το video που παραθέτουμε δείχνουν ένα MOSFET που "έσκασε" λόγω υψηλής θερμοκρασίας κατά πάσα πιθανότητα - ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο για προβληματικό BIOS, που επιτρέπει στους χρήστες overclockers να ξεπεράσουν τις εργοστασιακές προδιαγραφές των motherboards όσο αφορά στον υπερχρονισμό - σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, όπως η ASUS και ASRock που έχουν θέσει περιορισμούς στα motherboard τους. Με λίγα λόγια, ο japan0827 "έτρεχε" το motherboard του εκτός ηλεκτρικών προδιαγραφών, τουλάχιστον αυτό φαίνεται να ισχυρίζεται η Gigabyte.

Τα motherboards που επηρεάζονται είναι τα εξής: GA-X79-UD3, GA-X79-UD5, GA-X79-UD7 και G1.Assassin 2. Η εταιρεία μάλιστα τονίζει, πως οι χρήστες των συγκεκριμένων motherboard πρέπει οπωσδήποτε να αναβαθμίσουν το BIOS στην έκδοση F7 ή πιο σύγχρονη και η οποία διορθώνει το πρόβλημα. Αν ωστόσο, μετά την αναβάθμιση του BIOS για κάποιο λόγο ο χρήστης δεν μείνει ικανοποιημένος, τότε η εταιρεία θα φροντίσει για την αντικατάσταση του motherboard με ένα νέο, όμοιο μοντέλο, χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Για να υποστηρίξει μάλιστα την θέση της, η εταιρεία Gigabyte στην ανακοίνωση της αναφέρει, ότι καθένα από τα παραπάνω motherboard καλύπτεται από εγγύηση 5 ετών, την υψηλότερη που προσφέρεται από εταιρεία για υποσυστήματα του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Όσοι διαθέτετε τέτοιο motherboard καλό θα είναι να το δηλώσετε εδώ ώστε να επεκτείνετε παράλληλα και την εγγύηση στα 5 έτη.

Για να αναβαθμίσετε το BIOS αρκεί να επισκευτείτε τις παρακάτω διευθύνσεις:

G1.Assassin 2 - Αναβάθμιση σε BIOS F7 ή πιο σύγχρονο εδώ.
GA-X79-UD7 - Αναβάθμιση σε BIOS F7 ή πιο σύγχρονο εδώ.
GA-X79-UD5 - Αναβάθμιση σε BIOS F7 ή πιο σύγχρονο εδώ.
GA-X79-UD3 - Αναβάθμιση σε BIOS F7 ή πιο σύγχρονο εδώ.


voltmod

Τελικά συμβαίνουν και

Τελικά συμβαίνουν και στις.... καλύτερες οικογένειες. Εμένα, ένα Maximus IV Extreme μου είχε κάψει ανεξήγητα και χωρίς να κάνω overclocking δύο Core i7-2600K. Με το που τους εγκαθιστούσα στο motherboard, "καιγόντουσαν" αμέσως! Η εταιρεία σφύριξε αδιάφορα, ζήτησε να της επιστρέψω το motherboard και δεν μου αντικατέστησε τους δύο καμένους επεξεργαστές και αυτό, γιατί δεν είχα τραβήξει σχετικό video! "Και που ξέρεις ότι φταίει το motherboard μας και δεν φταίνε οι επεξεργαστές σου ή εσύ", ήταν η απάντηση της ASUS Ιταλίας.
Έπρεπε να το είχα "μυριστεί" και την 2η φορά να είχα ως αποδεικτικό στοιχείο το video.

Stormwatch

Σωστή η Gigabyte -

Σωστή η Gigabyte - Παραδέχεται (έστω και εμμέσως) την πατάτα της και καλύπτει πλήρως τον πελάτη. Έτσι ξεχωρίζουν οι μεγάλες εταιρείες...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 84 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top