Νέο, εκπληκτικό Cosmos II από την Cooler Master

Την νέα γενιά του δημοφιλούς case, Cosmos II ανακοίνωσε η Cooler Master για να γιορτάσει τα 20ά γενέθλια της. Πρόκειται για ένα Full Tower - η εταιρεία το ονομάζει... Ultra Tower - που είναι 20% μεγαλύτερο από τον προκάτοχο του και αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Το Cosmos II είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, συνθετικά υλικά, ατσάλι και πλέγμα. Ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το αλουμίνιο στο εξωτερικό και τα συνθετικά υλικά - όπως στα πλαϊνά καλύμματα - ωστόσο έχει χρησιμοποιηθεί ατσάλι στο εσωτερικό, κυρίως στον "σκελετό" ή το motherboard tray, για να αυξηθεί η σταθερότητα και να μειωθούν οι στρεβλώσεις.

Το πλέγμα σε καίρια σημεία, όπως στο πάνω μέρος ή στην πρόσοψη ευνοεί τον αερισμό ενώ προσθέτει πόντους στην εμφάνιση.

Οι διαστάσεις του Cosmos II είναι 344 x 704 x 664mm ενώ ζυγίζει 22kg. Μπορεί να δεχτεί όλων των τύπων τα motherboard, από microATX έως E-ATX και XL-ATX! 

Οι "πλαϊνές" πόρτες ανοίγουν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ενώ από το I/O front panel (η εταιρεία το ονομάζει Advanced Control Panel) ο κάτοχος του Cosmos II μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό περιστροφής των δέκα ανεμιστήρων σε τέσσερα γκρουπ (4-channel speed control) καθώς και τον φωτισμό τους, να συνδέσει συσκευές USB 3.0/ 2.0 ή eSATA ή να εγκαταστήσει μικρόφωνο και ακουστικά. 

Χάρη στον σχεδιασμό του μπορεί να δεχτεί έως και δέκα ανεμιστήρες. Στο πάνω μέρος οι λάτρεις των υδροψύξεων μπορούν να εγκαταστήσουν ψυγείο 360mm ενώ αν θέλουν μπορούν και στο κάτω μέρος να εγκαταστήσουν ένα ακόμη ψυγείο 240mm. Φυσικά μπορεί να δεχτεί έτοιμη υδρόψυξη, που το ψυγείο μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του case.

Τρεις συσκευές 5.25 ιντσών μπορεί να δεχτεί στην πρόσοψη καθώς και δύο συσκευές 3.5 ιντσών με κλειδαριές.

Τόσο στο πάνω μέρος όσο και στο κάτω μέρος υπάρχουν εύκολα αφαιρούμενα φίλτρα για την σκόνη.

Στο πάνω μέρος το φίλτρο με το πλέγμα αφαιρείται πολύ εύκολα τόσο για την εγκατάσταση των ανεμιστήρων ή κάποιου radiator ή για τον καθαρισμό του φίλτρου.

Συνολικά, στο Cosmos II μπορούν να εγκατασταθούν 13 συσκευές 3.5 ιντσών (2 από το X-docking με τις κλειδαριές στην πρόσοψη, 5 HDDs στον μεσαίο κλωβό Middle cage και 6 HDDs στον κλωβό στο κάτω μέρος)

Η τακτοποίηση καλωδίων (cable management) είναι ιδιαίτερα απλή υπόθεση με τόσες οπές στο motherboard tray και στον σκελετό του Cosmos II.

Το motherboard tray, στην περιοχή που τοποθετείτε ο επεξεργαστής στο motherboard είναι διαμπερές και αυτό διευκολύνει ιδιαίτερα την εγκατασταση/ απεγκατάσταση οποιασδήποτε ψύκτρας.

Το Cosmos II διαθέτει 10+1 expansion slots στο πίσω μέρος και έτσι μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 4-Way Nvidia SLI ή 4-way AMD CrossFireX setups. Όπως αναφέραμε δέχεται έως και XL-ATX motherboards και cases που μπορούν να δεχτούν τέτοιου είδους μητρικές σπανίζουν στην αγορά. Δέχετε κάρτες γραφικών με μήκος έως και 38,5 εκατοστά!

Το εκπληκτικό νέο case της Cooler Master, Cosmos II κοστίζει κοντά στα €350.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του Cosmos II:


Elexorien

Γιατί...

... €350,00 ρε φίλε! Οχι πως θα άλλαζα το Level-10 μου βέβαια! Tongue

voltmod

€319 το πουλάει το Πλαίσιο

€319 το πουλάει το Πλαίσιο είδα.

sfirculitu

αλλά

αλλά έμαθα ότι θα το έχουν τέλος φεβρουαρίου και ας έχει μπει από τώρα..

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 21 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top