Η Μicrosoft επαναπροσδιορίζει τις έννοιες Reset και Refresh στα Windows 8

Σε μία πρόσφατη καταχώρηση στο επίσημο blog των Windows 8, η Microsoft γνωστοποιεί τις επιλογές που αφορούν την εγκατάσταση των Windows 8. Δύο από αυτές είναι οι "Reset" και "Refresh".

Επιλέγοντας "Reset", τα Windows θα επανεγκατασταθούν στον υπολογιστή, αφαιρώντας από το σύστημα προσωπικά δεδομένα, ρυθμίσεις συστήματος και εφαρμογές.

Η επιλογή "Refresh" είναι λιγότερο... καταστροφική, αφού επανεγκαθιστά τα Windows ή επαναφέρει ένα πρόσφατα δημιουργημένο "image" του λειτουργικού συστήματος, αλλά παράλληλα διατηρεί τις ρυθμίσεις, τα προσωπικά δεδομένα αλλά και τις εφαρμογές "Metro" όπως είχαν.

Για να πραγματοποιήσουν Reset στο σύστημα, ένας χρήστης θα πρέπει να εκκινήσει στο περιβάλλον Windows Recovery (Windows RE) από όπου θα πραγματοποιηθούν και οι λειτουργίες διααμόρφωσης του σκληρού δίσκου (Quick ή Thorough, δηλαδή γρήγορη διαμόρφωση για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο ή ενδελεχή διαμόρφωση εφόσον ο χρήστης θέλει να εξασφαλίσει ότι τα δεδομένα του δεν θα μπορούν να ανακτηθούν). Στο τέλος της διαδικασίας Reset ο χρήστης θα έχει στην διάθεση του μία ολοκαίνουρια εγκατασταση των Windows, που απλώς θα πρέπει να παραμετροποιήσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις, το γούστο και τις ανάγκες του.

Όσοι χρήστες από την άλλη δεν θέλουν να τα κάνουν όλα από την αρχή, υπάρχει η επιλογή Refresh, με την οποία μπορούν να ανανεώσουν το λειτουργικό τους σύστημα, σαν να ήταν νέο, διατηρώντας τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει, τις εφαρμογές Metro Style ή τα προσωπικά τους δεδομένα. Βεβαίως δεν θα είναι όλα όπως ήταν, αφού εξ' ορισμού, η επιλογή Refresh δεν θα διατηρήσει εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει όπως το Photoshop ή το Windows Office κ.α. Επίσης, η επιλογή Refresh δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τις File type associations, τις ρυθμίσεις οθόνης ή τις ρυθμίσεις στο Windows Firewall. 

Πάντως μία ακόμη δυνατότητα της επιλογής Refresh είναι η δημιουργία ενός "εικονικού αντίτυπου" της εγκατάστασης των Windows χρησιμοποιώντας το εργαλείο command line "recimg.exe".

Η Microsoft δοκίμασε και τις δύο επιλογές και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι με την επιλογή Reset (Τhorough) χρειάζονται - χωρίς να είναι ενεργοποιημένη η κρυπτογράφιση BitLocker - 23 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα για να εγκατασταθούν τα Windows 8 ενώ με την "γρήγορη" επιλογή Reset (Quick) χρειάζονται μόλις 6 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Η επιλογή Refresh απαιτεί περίπου 8 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 67 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top