Η Intel παρουσίασε τους νέους "ξεκλείδωτους" επεξεργαστές "Devil's Canyon"

Μετά την ανακοίνωση των μοντέλων "Haswell Refresh" πριν λίγες εβδομάδες, η Intel επιστρέφει στην επικαιρότητα και ανακοινώνει τη σειρά "Devil's Canyon".  

Ουσιαστικά, πρόκειται για "ξεκλείδωτα" μοντέλα Intel Core 4ης γενιάς και Pentium της οικογένειας "Haswell Refresh", στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας με συχνότητα λειτουργίας 4.0GHz

Στην επίσημη παρουσίαση των επεξεργαστών, η Intel παρουσιάζει τις βελτιώσεις που προέκυψαν τα τελευταία 3 χρόνια, από την παρουσίαση της γενιάς των επεξεργαστών Sandy Bridge (2nd Gen Intel Core Architecture) μέχρι την σημερινή.

Σύμφωνα με μετρήσεις της Intel, μαθαίνουμε ότι η απόδοση μεταξύ της 2ης και της 4ης γενιάς ως επί το πλείστον αυξήθηκε κατά 29%, με τις επιδόσεις κατά τη δημιουργία media να έχουν αυξηθεί κατά 39%, κατά το multi-tasking να έχουν αυξηθεί κατά 35% (με τον ίδιο αριθμό πυρήνων και threads) και κατά την επεξεργασία τρισδιάστατων γραφικών να έχουν αυξηθεί κατά 30%.

Από την εποχή των επεξεργαστών Core 2 Quad -ο κορυφαίος εκείνη την εποχή ήταν ο Q9650 που ορίζεται ως σημείο αναφοράς- βλέπουμε πως η αύξηση στην απόδοση πλησιάζει το εκπληκτικό 300%.

Ο Intel Core i7-4790K είναι ο κορυφαίος επεξεργαστής της Intel για τη νέα πλατφόρμα LGA1150. Ο Core i7-4790K έχει βασική συχνότητα λειτουργία 4.0GHz, με δυνατότητα αυτόματης αύξησης της συχνότητας μέσω της τεχνολογίας Turbo Boost 2.0 έως στα 4.4GHz. Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο διαθέτει ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή. H Intel όμως δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό.

Σε σχέση με την προυπάρχουσα γενιά των επεξεργαστών Haswell (Core iX-3XXX) με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, η ανανεωμένη γενιά φέρνει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες στον τομέα του υπερχρονισμού, με υψηλότερους πολλαπλασιαστές σε μνήμη, BCLCK, και iGPU όπως επίσης και αντοχή σε μεγαλύτερα ποσοστά για overvoltage (για περαιτέρω αύξηση των συχνοτήτων). Πως τα κατάφεραν;

Βελτιώνοντας το package του επεξεργαστή, και συγκεκριμένα τόσο το IHS (heatspreader) όσο και το θερμοαγώγιμο υλικό ανάμεσα σε αυτό και το die του επεξεργαστή. Επίσης, ενισχύθηκαν οι πυκνωτές για πιο ομοιόμορφη κατανoμή της τάσης στους πυρήνες του επεξεργαστή.

Συνολικά θα δούμε τρεις νέους επεξεργαστές. Οι δύο απ' αυτούς ανήκουν στην σειρά Core i7 και Core i5. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε τους Core i7-4790K (4c/8t στα 4GHz) και τον Core i5-4690K (4c/4t στα 3,5GHz).

Το τρίτο μοντέλο, είναι θα λέγαμε ένα... "συλλεκτικό" μοντέλο, που η Intel κατασκεύασε για να γιορτάσει τα 20 χρόνια παρουσίας της σειράς Pentium στην αγορά. O Pentium G3250 ενσωματώνει δύο πυρήνες στα 3.2GHz με ξεκλείδωτο επίσης πολλαπλασιαστή, ένα χαρακτηριστικό μοναδικό για τη σειρά Pentium G.

Μαζί με την νέα σειρά επεξεργαστών, η Intel ανακοίνωσε και τα ελαφρώς ανανεωμένα chipsets Intel Z97 Express και H97 Express. Τα κύρια νέα χαρακτηριστικά που προσφέρουν είναι, εκτός από την πλήρη συμβατότητα με τους νέους Haswell αλλά και τους επερχόμενους Broadwell, βελτιωμένη υποστήριξη σε PCIe και M.2 SSD interfaces όπως επίσης και αυξημένη ασφάλεια στην περίπτωση χρήσης του λειτουργικού συστήματος Android.


Gigas

Ο Core i7-4790K φαίνεται

Ο Core i7-4790K φαίνεται φοβερή κομμάτι και θα υπερχρονίζεται... παλαβά! Το θέμα είναι, τον τσιμπάς ή περιμένεις τους "μεγάλους" και την DDR4;

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 23 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top