Επίδειξη της νέας γενιάς APU με την κωδική ονομασία Trinity από την AMD

Στην έκθεση CES η AMD επέτρεψε στους δημοσιογράφους να πάρουν μία γεύση από την νέα γενιά APUs (Accelerated Processing Units) της εταιρείας με την κωδική ονομασία "Trinity".

Οι νέες APUs θα κυκλοφορήσουν σε τρεις διαφορετικές συσκευασίες που απευθύνονται σε τρεις διαφορετικούς τύπους υπολογιστών.

Πρόκειται για την συσκευασία FP2 BGA (Ball-Grid Array) που προορίζεται για πολύ λεπτούς και λεπτούς φορητούς υπολογιστές, την συσκευασία FS1r2 uPGA που προορίζεται για κοινούς φορητούς υπολογιστές (με την συγκεκριμένη συσκευασία θα γίνεται χρήση socket ενώ με την προήγουμενη όχι) και την συσκευασία FM2 που προορίζεται για υπολογιστές desktop.

Η συσκευασία FM2 αποτελεί την αναβαθμισμένη έκδοση της FM1 και δυστυχώς μεταξύ τους δεν υπάρχει κανενός είδους συμβατότητα.

Οι 2ης γενιάς APUs της AMD που έχουν την κωδική ονομασία "Trinity" και θα διαδεχτούν τις "LIano" ενσωματώνουν στο εσωτερικό τους δύο αρθρώματα Piledriver (Piledriver modules, κάθε module έχει δύο πυρήνες με ξεχωριστές ALUs αλλά μοιράζονται την FPU και αποτελούν εξέλιξη των Bulldozer modules) καθώς και γραφικά DirectX 11 τύπου AMD Radeon HD 7000M (για τα μοντέλα που προορίζονται για φορητούς υπολογιστές) ή AMD Radeon HD 7000D (για υπολογιστές desktop).

Δείτε παρακάτω ένα video που δείχνει μία mobile Trinity APU να εξυπηρετεί τρεις διαφορετικές λειτουργίες παράλληλα, να τρέχει το Dirt 3 σε αρκετά υψηλή ποιότητα απεικόνισης, να "τρέχει" video - το οποίο επιταχύνεται από την GPU - και να πραγματοποιεί video transcoding παράλληλα!

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.


Stormwatch

Εντυπωσιακό! Spoiler:

Εντυπωσιακό!

Spoiler: Highlight to view

Αν και ο τυπάς της Intel που "οδηγούσε" το βιντεο σε προηγούμενη καταχώρηση ήταν πιο διασκεδαστικός

DeLaVeGaGR

!!!

Εαν υπάρξει και δυνατότητα hybrid crossfire με την ενσωματωμένη gpu θα είναι όλα τα ευρα!!!!

sfirculitu

εεεε

εεεεε σύγουρα θα υπάρχει hybird πρέπει να υπάρχει!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 13 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top