Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα σειρά Intel SSD 520

Press News

Η Intel παρουσίασε τη σειρά Intel Solid-State Drive 520, μία από τις πλέον γρήγορες και αξιόπιστες που έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα στην κατηγορία των καταναλωτικών προϊόντων, και η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία μνήμης 25-nm NAND flash της Intel.

Με ταχύτητα 6 Gigabit-per-second (Gbps), οι συγκεκριμένοι SATA III SSD έχουν στόχο να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και να καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών χρηστών PC, των gamers, των επαγγελματιών ή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εκτός από τη μεγάλη ταχύτητα, η σειρά Intel SSD 520 διαθέτει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες ακόμη και των πλέον απαιτητικών εφαρμογών.

Οποιαδήποτε εφαρμογή για την οποία απαιτείται μεγάλη ταχύτητα (throughput), μεγάλο εύρος ζώνης και μικρή υστέρηση (latency) μπορεί να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά των δίσκων της σειράς Intel SSD 520. Προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, λογιστές, μηχανικοί, μουσικοί, παραγωγοί πολυμέσων και καλλιτέχνες είναι μερικές από τις κατηγορίες επαγγελματιών που έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της σειράς SSD 520 μπορούν πραγματικά να απογειώσουν την παραγωγικότητα τους, πετυχαίνοντας καλύτερους χρόνους στην επεξεργασία γραφικών, το compiling προγραμμάτων, τη μεταφορά δεδομένων, την εκκίνηση του υπολογιστή τους ή την παράλληλη εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών.

"Αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία της Intel προκειμένου να κατασκευάσουμε ένα SSD που πετυχαίνει εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς και είναι εξαιρετικά αξιόπιστο" δήλωσε ο κ. Rob Crooke, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τμήματος Non-Volatile Memory Solutions στην Intel. "Η σειρά Intel SSD 520 ανεβάζει και πάλι τον πήχη της απόδοσης και της αξιοπιστίας των SSD, και δίνει τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες να πετύχουν μια δραματική βελτίωση στις επιδόσεις των PC τους."

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους (HDD), οι δίσκοι SSD δεν έχουν κινούμενα μηχανικά μέρη και πλατώ, αλλά βασίζονται στο πυρίτιο, σε μνήμες NAND flash. Γι’ αυτό καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και αποτελούν μια πολύ πιο αξιόπιστη και γρήγορη λύση για την αποθήκευση δεδομένων, μια λύση που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, όπως το streaming από το διαδίκτυο και η παράλληλη εκτέλεση πολλών εφαρμογών (multi-tasking). Αξιοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία των 25nm της Intel για την κατασκευή των στοιχείων μνήμης NAND, και το SATA III interface των 6Gbps, η σειρά Intel SSD 520 χρησιμοποιεί επεξεργαστή Flash Storage από την LSI SandForce και firmware που η τελευταία έχει αναπτύξει από κοινού με την Intel, καταφέρνει να γίνει το νέο σημείο αναφοράς στην αγορά των SSD, με επιδόσεις που φτάνουν τις 80.000 τυχαίες εγγραφές και 50.000 αναγνώσεις αρχείων 4K το δευτερόλεπτο (4Κ random write / reads IOPS). Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις διαδοχικών (sequential) αναγνώσεων και εγγραφών, που φτάνουν τα 550MB/s και 520 MB/s, αντίστοιχα. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από χιλιάδες ώρες δοκιμών, καθώς και από την εγγύηση των 5 ετών.

Η σειρά 520 αποτελεί τη ναυαρχίδα των client SSD της Intel και διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά: χωρητικότητες που ξεκινούν από τα 60GB και φτάνουν τα 480GB, προηγμένη κρυπτογράφηση AES 256 bit, ισχυρότερους κωδικούς εισόδου που παρέχουν καλύτερη προστασία των δεδομένων, ακόμη και σε περίπτωση κλοπής ή διακοπής ρεύματος. Σύμφωνα με τις δοκιμές PCMark Vantage benchmarking, οι χρήστες των Intel SSD 520 μπορούν να δουν αύξηση της συνολικής απόδοσης του PC τους έως και 78%, ενώ οι gamers θα δουν τις επιδόσεις του υπολογιστή τους στα παιχνίδια να εκτοξεύεται έως και 88%. Οι επαγγελματίες από το χώρο του IT θα διαπιστώσουν ότι είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και την απόδοση των υποδομών τους, αλλά και να εκμεταλλευτούν την αυξημένη αξιοπιστία, το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας, την ομαλότερη λειτουργία και το μικρότερο συνολικό λειτουργικό κόστος που προσφέρει η σειρά Intel SSD 520.

"Η διαδικασία που ακολουθούμε κατά την παραγωγή ενός παιχνιδιού περιλαμβάνει ένα συνδυασμό επεξεργασίας πολλών και μεγάλων κομματιών κώδικα και έντονης εργασίας στον τομέα της γραφιστικής απεικόνισης, γεγονός που καθιστά την απόδοση του storage βασικό πρόβλημα," δήλωσε ο κ. John Carmack, ιδρυτής και τεχνικός διευθυντής στην id Software, κατασκευαστή των παιχνιδιών Doom και Quake. "Σε πολλές περιπτώσεις οι Intel SSD διπλασίασαν το throughput των μηχανημάτων μας, ενώ σε κάποιες άλλες, όπου κάναμε mapping δεκάδων gigabytes γραφικών, είδαμε τις επιδόσεις να ανεβαίνουν σε άλλη τάξη μεγέθους, γεγονός σπάνιο και εξαιρετικά ευχάριστο."

Οι δίσκοι Intel SSD 520 προσφέρονται σε πολλές χωρητικότητες από 60GB έως 480GB, και συνοδεύονται από εγγύηση 5 ετών. Μπορείτε να κατεβάσετε το multimedia press kit από τη διεύθυνση www.intel.com/newsroom/ssd.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δίσκους Intel SSD, μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.intel.com/go/ssd.

 

 

 

 

 


voltmod

Τον έχω ήδη στα χέρια μου και

Τον έχω ήδη στα χέρια μου και λογικά από εβδομάδα διαβάζετε σχετικό review.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 29 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top