Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παρέπεμψε η Ευρωπαϊκή Ένωση την συνθήκη ACTA

Η συνθήκη Anti-Counterfeiting Trade Agreement ή ACTA έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα αντιπαραθέσεων και διαμαρτυριών μετά την μεγάλη παγκόσμια διαμαρτυρία ενάντια στα νομοσχέδια SOPA και PIPA.

Αν και την συνθήκη, που έχει ως στόχο την καταπολέμηση της παράνομης εμπορικής δραστηριότητας, και στο κείμενο της περιλαμβάνεται και σχετική ρύθμιση για την διαδικτυακή πειρατεία, έχουν υπογράψει ήδη πολλές χώρες, εντούτοις χιλιάδες πολίτες σε πολλές χώρες του κόσμου διαμαρτύρονται για την υπογραφή της αφού μεταξύ άλλων πιστεύουν ότι η συνθήκη απειλεί την ελευθερία του λόγου στο Internet αλλά και της ιδιωτικότητας των τηλεπικοινωνιών.

Η Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβενία και Σλοβακία έχουν καθυστερήσει την υπογραφή της συνθήκης για να συζητήσουν στα κοινοβούλια τους περαιτέρω την συνθήκη ώστε να διαπιστώσουν αν θίγονται θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στις χώρες Βουλγαρία, Πολωνία, Δημοκρατία της Τσεχίας και Λετονία, που έχουν καθυστερήσει την διαδικασία υπογραφής μετά τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τελικώς, πρόκειται να παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιοσύνης το πλήρες κείμενο της συνθήκης ώστε να αποφανθεί αν η συνθήκη και οι ρυθμίσεις που προτείνει είναι σύννομες με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ή αν θίγονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.  Ο ευρωπαίος επίτροπος εμπορίου Karel De Gucht, είπε μεταξύ άλλων ότι ζητήθηκε από το δικαστήριο να μελετήσει το νομοσχέδιο και να διαπιστώσει αν θίγει "θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες". "Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Μοιράζομαι την ανησυχία του κόσμου σχετικά με τις θεμελιώδεις ελευθερίες... ειδικά σε σχέση με την ελευθερία στο Internet" είπε και συμλπήρωσε: "Η απόφαση πρέπει να ληφθεί βασιζόμενη σε γεγονότα και αλήθειες, και όχι πάνω στην παραπληροφόρηση και στις φήμες που διοχετεύουν διάφορες ιστοσελίδες και blogs τις τελευταίες εβδομάδες".

Η συνθήκη ΑCTA έχει ήδη υπογραφτεί από τις 22 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Αυστραλία, Καναδά, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη και Νότιο Κορέα. Όσοι εναντιώνονται στην συνθήκη, λένε πως δημιουργήθηκε για να δώσει απεριόριστα δικαιώματα σε όσους οργανισμούς και εταιρείες κατέχουν πνευματικά δικαιώματα ή δημιουργούν περιεχόμενο και αν και έχει υπογραφτεί από πολλές χώρες, καμία χώρα δεν την έχει επικυρώσει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσει την συνθήκη ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον ερχόμενο Ιούνιο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης ξεκαθαρίζει ορισμένα στοιχεία σχετικά με την συνθήκη ACTA.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 503 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top