Δραστικά μέτρα παίρνει το RapidShare για την καταπολέμηση της πειρατείας

Φαίνεται ότι το "κλείσιμο" του Megaupload αλλά και η εθελοντική απενεργοποίηση άλλων υπηρεσιών file-sharing όπως των FileServe και FileSonic έχει επιπτώσεις στους χρήστες του RapidShare.

Η μεγάλη αύξηση της κίνησης στην δημοφιλή υπηρεσία "ανάγκασε" τους ιδιοκτήτες της στην σημαντική μείωση της ταχύτητας λήψης στους μη εγγεγραμμένους χρήστες σε μία προσπάθεια επίσης να κρατηθούν μακριά από την υπηρεσία οι πειρατές.

Σε σχετική δήλωση στο TorrentFreak, υπεύθυνος του RapidShare τονίζει: "Το RapidShare βρέθηκε αντιμέτωπο με τρομερή αύξηση στην κίνηση μη εγγεγραμμένων χρηστών ή αν θέλετε χρηστών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία δωρεάν, με αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες που παραβάτες της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιώματων να επέλεξαν το RapidShare ως την νέα file hosting υπηρεσία για τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Αναγκαστήκαμε λοιπόν να πάρουμε μία απόφαση που μας πονάει, αλλά είναι μία ιδιαίτερα αποτελεσματική απόφαση, να μειώσουμε σημαντικά την ταχύτητα λήψης των "δωρεάν χρηστών". Είμαστε σίγουροι, ότι κάτι τέτοιο θα καταστήσει το RapidShare μη δημοφιλές στους πειρατές και άρα θα "διώξουμε" την καταχρηστική κίνηση μακριά από εμάς".

Η ταχύτητα λήψης για τους χρήστες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία δωρεάν, είναι ασυνήθιστα χαμηλές πάντως πρέπει να παρατηρήσουμε. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει αρνητικά επακόλουθα για τους χρήστες που πληρώνουν για υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, όταν χρήστες επιχειρούν ελεύθερα να κατεβάσουν τα νόμιμα αρχεία που ανταλλάσσονται από τους χρήστες του "RapidPro." Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο, ένα νέο σύστημα επαλήθευσης επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το περιεχόμενο που ανεβάζουν με την παροχή πρόσθετων πληροφοριών προς το RapidShare, όπως "τι είδους αρχεία επιθυμείτε να διαμοιραστείτε", "το όνομα των sites και blogs όπου τα download links θα δημοσιευτούν", καθώς και "το email ή ο αριθμός τηλεφώνου του uploader", εξηγεί ο υπεύθυνος του RapidShare στο TorrentFreak. Εάν τα αρχεία αποδειχθούν ότι είναι νόμιμα, τότε ακόμη και οι "δωρεάν χρήστες" μπορούν να τα κατεβάσουν στην υψηλότερη δυνατή ταχύτητα.

Αρκετοί free users της υπηρεσίας πάντως αναφέρουν ότι πολλοί από τους παλαιότερους συνδέσμους δεν λειτουργούν πια και πως η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη για τους χρήστες που δεν διαθέτουν "premium" λογαριασμό.  Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.


DEATH

μπράβο στο rapidshare...

που εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να μ@μήσει τους free users.

Lacrimosa_daemon

Δεν ανησυχώ

συνεχίζουν να ξεφυτρώνουν filehosters οπότε η τακτική αυτή του Rapidshare θα αλλάξει, αλλιώς αυτό θα χάσει.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 46 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top