Η HTC αποκάλυψε την νέα σειρά One

Στα πλαίσια του Mobile World Congress που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Βαρκελώνη, η HTC παρουσίασε την νέα σειρά smartphones της εταιρείας, One διά στόματος του προέδρου της εταιρείας, Peter Chou.

Τα προϊόντα της νέας σειράς One διαθέτουν τρία χαρακτηριστικά: υψηλές δυνατότητες σύλληψης φωτογραφίας και video, ενσωματωμένος ήχος Beats και βιομηχανική σχεδίαση. Η νέα σειρά αποτελείται από τρία μοντέλα - τουλάχιστον για την ώρα - τα One X, One S και One V.

HTC One X

Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι το HTC One X το οποίο τροφοδοτείται από το πανίσχυρο SoC της Nvidia, Tegra 3 με συχνότητα λειτουργίας 1.5GHz (τέσσερις πυρήνες + ένας ακόμη συνοδευτικός για οικονομία μπαταρίας). Στις αγορές όπου υποστηρίζεται το πρότυπο LTE θα κυκλοφορήσει και με Qualcomm Sanpdragon S4 στα 1.4GHz και θα διακρίνεται από το ακρωνύμιο XL στην ονομασία του).

Η μνήμη του (RAM) έχει μέγεθος 1GB και προσφέρει χωρητικότητα 32GB χωρίς να είναι επεκτάσιμη όμως. Βεβαίως, αυτό το μειονέκτημα αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, καλύπτεται με την βοήθεια της υπηρεσίας Dropbox αφού με την αγορά του κινητού παρέχεται επιπλέον χώρος - στο σύννεφο - 25GB για δύο χρόνια.

Το λειτουργικό του σύστημα είναι το Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) το οποίο συμπληρώνεται από το νέο HTC Sense 4. Από τα κορυφαία χαρακτηριστικά του είναι η κάμερα των 8.0 Megapixels με αισθητήρα CMOS BSI, η οποία μπορεί να εστιάσει σε λιγότερο από 0.2 δευτερόλεπτα και να τραβήξει διαδοχικές φωτογραφίες - το λεγόμενο burst mode - ανά 0.7 δευτερόλεπτα (μέχρι 99 φωτογραφίες συνεχόμενες). 

Οι φακοί είναι ευρυγώνιοι (28mm) και ιδιαίτερα φωτεινοί (f/2.0 ακόμα και σε καταστάσεις με χαμηλό φωτισμό. Επίσης μπορεί να συλλάβει video ανάλυσης 1080p (Full HD) ενώ παράλληλα μπορεί να... φωτογραφίζει σε ανάλυση HD (720p)!  Στην πρόσοψη του διαθέτει επίσης κάμερα για βιντεοκλήσεις ανάλυσης 1.3Megapixels.

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι το χαρακτηριστικό dual module, το οποίο μπορεί μέσω του Media Link (HDMI) να στείλει σήμα στην τηλεόραση ενώ παράλληλα με το κινητό ο χρήστης μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Το σώμα του κατασκευάζεται από ένα κομμάτι (unibody) πολυκαρβονικού υλικού.

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 4.7 ίντσες - προστατεύεται από Gorilla Glass 3D -  υποστηρίζοντας ανάλυση 1280 x 720 pixels. Προσφέρει 802.11a/b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, Gyro sensor, G-Sensor, Digital compass, Proximity sensor, Ambient light sensor, NFC chip, DLNA και φυσικά Beats audio που προσφέρουν εκπληκτικό ήχο. Η μπαταρία του είναι 1800mAh και οι διαστάσεις του 134.36 x 69.9 x 8.9 mm με το βάρος να μένει κοντά στα 130 γραμμάρια. Το κόστος του αναμένεται στα €699.

HTC One S

To HTC One S είναι μία πιο οικονομική λύση από το One X ή One XL που ενσωματώνει dual core επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon S4 στο 1.5GHz με RAM 1GB και χωρητικότητα 16GB που επίσης δεν είναι επεκτάσιμη. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 4.3 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση 540 x 960 pixels.

Είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 1650mAh και οι διαστάσεις του είναι 130.9 x 65 x 7.8 mm (το λεπτότερο κινητό τηλέφωνο που έχει κατασκευάσει ποτέ η HTC) με βάρος 119.5 γραμμάρια.

Το λειτουργικό σύστημα είναι επίσης το Android 4.0 με το HTC Sense 4 ενώ όσο αφορά στις προδιαγραφές και τις δυνατότητες των δύο καμερών, προσφέρει ακριβώς όσα και το One X! Επιπλέον προσφέρει Beats audio, 802.11b/g/n WiFi, Bluetooth 4.0, Gyro sensor, G-Sensor, Digital compass, Proximity sensor, Ambient light sensor και DLNA. Η κατασκευή του "σώματος" είναι τύπου "unibody" με κύριο υλικό το αλουμίνιο το οποίο έχει δεχτεί επεξεργασία για να δίνει την αίσθηση κεραμικού υλικού. Το κόστος του αναμένεται κοντά στα €599.

HTC One V

Το HTC One V είναι το οικονομικότερο μοντέλο της σειράς One. Διαθέτει επεξεργαστή μονού πυρήνα Qualcomm Snapdragon S2 με συχνότητα λειτουργίας 1.0GHz ενώ η μνήμη και η χωρητικότητα είναι 512MB και 4GB αντίστοιχα. Ευτυχώς η χωρητικότητα είναι επεκτάσιμη μέσω υποδοχής microSD (έως 32GB) ενώ προσφέρεται και σε αυτή την περίπτωση η λύση της υπηρεσίας Dropbox που προσφέρει δωρεάν 25GB για δύο χρόνια. Όσο αφορά στην σχεδίαση, διαφοροποιείται από τα άλλα δύο κινητά της σειράς One αφού διαθέτει "κυρτό" κάτω μέρος στα πρότυπα του παλαιού Legend.

Η οθόνη του έχει διαγώνιο 3.7 ίντσες με ανάλυση 800 x 480 pixels. Αν και οι περισσότερες δυνατότητες της κάμερας (με τεχνολογία ImageSense) είναι παρόμοιες με τον ακριβότερων μοντέλων της σειράς, η ανάλυση του αισθητήρα έχει περιοριστεί στα 5.0Megapixels.

Το νέο HTC One V διαθέτει Proximity sensor, Ambient light sensor, G-Sensor και 3.5 mm stereo audio jack, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11b/g/n και micro-USB (5-pin micro-USB 2.0 ) όπως και τα άλλα δύο smartphones της σειράς One αλλά όπως είδατε υπολείπεται ορισμένων χαρακτηριστικών όπως του high-definition video link (MHL), του NFC chip, του DLNA κ.α. 

Είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 1500mAh και οι διαστάσεις του είναι 120.3mm x 59.7mm x 9.24mm με το βάρος να μην ξεπερνάει με την μπαταρία τα 115 γραμμάρια. Το κόστος του αναμένεται στα €499 αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει στην Ελληνική αγορά με τις τιμές.


voltmod

Για όσους ενδιαφέρονται,

Για όσους ενδιαφέρονται, πρόσθεσα μερικά video στην σχετική ανάρτηση.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 135 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top