Οι Anonymous με το WikiLeaks διέρρευσαν εκατομμύρια email της υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor

Το WikiLeaks ξεκίνησε την δημοσίευση των αρχείων "The Global Intelligence Files" - περισσότερα από πέντε εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - από την έδρα της εταιρείας "παγκόσμιας νοημοσύνης" Stratfor στο Τέξας των ΗΠΑ.

Η Stratfor λειτουργεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ως υπηρεσία πληροφοριών, δηλαδή στην λειτουργία της βρίσκουμε πολλά κοινά στοιχεία με την γνωστή C.I.A (Central Intelligence Agency).  Η διαρροή πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια του δικτύου της κολλεκτίβας των χακτιβιστών Anonymous

Τα 5 εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου αποκαλύπτουν τις εσωτερικές λειτουργίες της εταιρείας Stratfor, που μπορεί να λειτουργεί με κάλυψη ως υπηρεσία νοημοσύνης αλλά παράλληλα παρέχει εμπιστευτικές υπηρεσίες πληροφοριών σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Bhopal Dow Chemical Co, η Lockheed Martin, η Northrop Grumman, η Raytheon καθώς και σε κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Aμερικανικού Yπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, στον Αμερικάνικο Στρατό και στην Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου αποκαλύπτουν με λεπτομέρεια το δίκτυο των πληροφοριοδοτών της Stratfor, τον τρόπο εξαγοράς πληροφοριών, διάφορες τεχνικές ξεπλύμματος χρήματος καθώς και διάφορες ψυχολογικές μέθοδοι για να πάρουν την πληροφορία που χρειάζονταν όπως για παράδειγμα:

"Πρέπει να αναλάβεις τον έλεγχο του. Έλεγχος σημαίνει οικονομική, σεξουαλική ή ψυχολογική εξάρτηση ... Αυτός είναι ο στόχος για να ξεκινήσει η συζήτηση μας και να μεταβεί στην επόμενη φάση" φαίνεται να λέει σε ένα email ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Stratfor, George Friedman στην αναλύτρια της Stratfor,  Reva Bhalla στις 6 Δεκεμβρίου 2011, σχετικά με το πώς να εκμεταλλευτεί έναν Ισραηλινό πληροφοριοδότη για να τις αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με την ιατρική κατάσταση του Πρόεδρου της Venezuala, Ούγκο Τσάβες.

Το υλικό που διέρρευσε περιέχει εμπιστευτικές πληροφορίες για τις επιθέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά του Julian Assange και του WikiLeaks καθώς και τις προσπάθειες της εταιρείας Stratfor να ανατρέψει το WikiLeaks. Υπάρχουν περισσότερα από 4.000 ηλεκτρονικά μηνύματα που παραπέμπουν στο WikiLeaks ή στον Julian Assange. Τα μηνύματα εκθέτουν επίσης την" περιστρεφόμενη πόρτα" που λειτουργεί σε ιδιωτικές εταιρείες πληροφοριών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επίσης αποκαλύπτουν πως η Κυβέρνηση των ΗΠΑ και διπλωματικές πηγές από όλο τον κόσμο δίνουν στην εταιρεία Stratfor πληροφορίες εκ' των προτέρων για την παγκόσμια πολιτική και διάφορα παγκόσμια ζητήματα με αντάλλαγμα τα χρήματα. Το Παγκόσμιο Αρχείο Πληροφοριών που διέρρευσε επίσης εκθέτει την Stratfor και αποκαλύπτει ότι έχει προσλάβει ένα παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριοδοτών που πληρώνονται μέσω λογαριασμών της εταιρείας σε Ελβετικές τράπεζες και προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες. Η εταιρεία Stratfor διαθέτει ένα στρατό από μυστικούς και όχι πληροφοριοδότες και το δίκτυο της περιλαμβάνει δημόσιους υπαλλήλους, κυβερνητικά στελέχη, στελέχη πρεσβειών και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Αφότου ξέσπασαν τα νέα για την τρομερή αυτή διαρροή, ο πρόεδρος της εταιρείας Stratfor, κος. George Friedman παραιτήθηκε από την θέση του. Το email της παραίτησης του που διέρρευσε όσοι θέλετε να το διαβάσετε βρίσκεται κάτω από το πλήκτρο που ακολουθεί:

Spoiler: Highlight to view
It is with great personal disappointment I have to inform you that I will resign from my position as CEO for Stratfor to immediate effect.
 
Please rest assured that this decision was not an easy. But in the light of the recent events, especially the release of our company emails by WikiLeaks, I have decided that stepping down is in the best interest of Stratfor and its customer base.
 
I want to emphasize that this will have no effect on Stratfor's business or its members and we will continue to provide state-of-the-art intelligence services.
 
Regarding the latest breach, Stratfor is fully in control of the situation However, while I cannot take any personal responsibility for this incident, I still have to admit that mistakes have been made on our side. To be clear: We certainly do not condone any criminal activities by groups like Anonymous or other hackers. This is theft and we will continue to cooperate with law enforcement to bring those responsible to justice. But we must acknowledge that this incident would not have been possible if Stratfor had implemented stronger data protection mechanisms - which will be the case from now on. Indeed we will immediately move to implement the latest, and most comprehensive, data security measures.
 
While I played no role in our technical operations, as the company's CEO I do accept full responsibility thus will resign from my position effective immediately.
 
Again, my sincerest apologies for this whole unfortunate incident.
 
Sincerely,
George Friedman

Τα νέα σχετικά με την διαρροή έχουν θορυβήσει πάρα πολλούς και αναμφισβήτητα περιμένουμε εξελίξεις. Το κείμενο της είδησης προέρχεται από εδώ.

Update #1: Λέγεται ότι το email δεν ισχύει και πως ο πρόεδρος της εταιρείας Stratfor δεν παραιτήθηκε τελικά από την θέση του. Αυτό ωστόσο μπορεί να είναι και μέρος της προπαγάνδας που γίνεται προσπάθεια να στηθεί ώστε να χάσουν την αξιοπιστία τους όλα τα email που διέρρευσαν. Από την άλλη, ότι το email δεν ισχύει βγήκε ως είδηση από το Reuters, που υποτίθεται είναι αξιόπιστο.


voltmod

Πω πω πω... τρομερό αυτό που

Πω πω πω... τρομερό αυτό που έκαναν, τρομερό!

Lacrimosa_daemon

Εξαιρετικοί οι Anonymous.

Εξαιρετικοί οι Anonymous. Εύγε στα παιδιά. Ότι και να γράψω είναι λίγο... ΞΕΒΡΑΚΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

@Death Αυτό είναι που λέμε πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών Wink

voltmod

Η διαρροή είναι τρομερή. Για

Η διαρροή είναι τρομερή. Για παράδειγμα υπάρχουν έγγραφα που κάνουν λογο για ξέπλυμμα χρήματος - 70 δισ. δολάρια - των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό από την τράπεζα Wachovia στις ΗΠΑ!

Οι συνεργάτες του WikiLeaks (ανάμεσα στους οποίους και ΤΑ ΝΕΑ) έχουν τα σχετικά έγγραφα και τα ξεσκονίζουν για να βγάλουν ειδήσεις. Αναμένεται χαμός!

voltmod

Άλλα email κάνουν λόγο για

Άλλα email κάνουν λόγο για εξουδετέρωση των πυρηνικών του Ιράν από μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, και πως σύντομα αναμένουμε τον Αμερικανικό Στρατό να κάνουν επιδρομή στο Ιράν. Νέος πόλεμος έρχεται δηλαδή...

voltmod

Έχει περάσει στο "ντούκου" η

Έχει περάσει στο "ντούκου" η συγκεκριμένη είδηση και είναι κρίμα γιατί πρόκειται για κάτι απίστευτο. Δηλαδή, καλά τα... κινητά, αλλά αυτό εδώ είναι κάτι "huge". Για αυτό και το έκανα "sticky"...

voltmod

Κυκλοφόρησε μέχρι και

Κυκλοφόρησε μέχρι και γλωσσάρι για να "βγάλουμε άκρη" με τους όρους που χρησιμοποιούσαν οι πράκτορες της Stratfor http://t.co/JjM9x5hf

voltmod

Τεράστια κέρδη από το

Τεράστια κέρδη από το πετρέλαιο θα έχει ένας πόλεμος για τις ΗΠΑ με το Ιράν.

voltmod

Έσκασε είδηση και για την

Έσκασε είδηση και για την Hulliburton...

voltmod

O Julian Assange μιλάει για

O Julian Assange μιλάει για την Stratfor που κατασκόπευε τους ακτιβιστές της Bhopal...

voltmod

Μιλάμε για απίστευτο ξέπλυμα

Μιλάμε για απίστευτο ξέπλυμα χρήματος! Περίπου 15 τρισεκατομμύρια δολάρια!

voltmod

Δήλωση του προέδρου της

Δήλωση του προέδρου της Stratfor σχετικά με την "διαρροή":

voltmod

Συνέντευξη τύπου του

Συνέντευξη τύπου του WikiLeaks σχετικά με τα 5 εκατομ. email της εταιρείας πληροφοριών Stratfor που δημοσίευσε σήμερα. Φυσικά, μιλάει ο Julian Assange.

dragvirusnet

A NEW HOPE FROM ANONYMOUS

Μακάρι να βγάλουν στη επιφάνεια την διαφθορά του κράτους μας, για να μην πληρώνει ο λαός τα χρήματα που φάγαν τα λαμόγια.

Τελευταία τροποποίηση από dragvirusnet — Τρι, 28/02/2012 - 00:39.
voltmod

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Thomson-Reuters σύμφωνα με τον Julian Assange "έχει στενούς δεσμούς" με την Stratfor αν και ισχυρίζεται ότι είναι ανεξάρτητο... χμμμ... για αυτό στάζουν χολή για το WikiLeaks σε κάθε ευκαιρία;

marooned

Βούτηξαν στα βαθιά και

Βούτηξαν στα βαθιά και συνεχίζουν....!I really,really,really όμως,like these guys!

voltmod

Σύμφωνα με δημοσίευμα της

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που είναι ένας από τους πολλούς εκδότες συνεργάτες των wikileaks, το δίκτυο Stratfor που θεωρείται ανεπίσημο παρακλάδι της CIA προειδοποιούσε ήδη από τον Ιούνιο του 2009 ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει για οικονομική βοήθεια στο ΔΝΤ.

10 μήνες πριν την επίσημη προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, με διάγγελμα του πρωθυπουργού Παπανδρέου από το Καστελόριζο, σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτουν τα wikileaks υπήρχαν ήδη οι πληροφορίες για μια πιθανή οικονομική κατάρρευση χώρας της ευρωζώνης.

Τα έγγραφα έχουν συντάκτες δύο μυστικούς πληροφοριοδότες του δικτύου Stratfor με κωδικούς GR001 και GR101. Ο τίτλος είναι «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη – Βαθμίδα 3» μαζί με ένα συνημμένο αρχείο κειμένου, όπου περιέγραφε θέματα στα οποία έπρεπε να δοθεί «ιδιαίτερη βαρύτητα».

Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε: «Πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Παρακαλώ, δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε σημάδια δημοπράτησης ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθούν μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος τους».

Όταν στέλνετε το συγκεκριμένο μέιλ τον Ιούνιο του 2009 δεν ήταν καν γνωστό ότι το έλλειμμα θα κινηθεί πάνω από το 10%, κάτι που έγινε γνωστό στα τέλη του καλοκαιριού του ίδιου χρόνου.

Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα (με αύξοντα αριθμό 5424835, 287636 και 168783) θα βρίσκονται στην πρωτότυπη μορφή τους στη διεύθυνση www.wikileaks.org/gifiles απόψε στις 20.00.

www.koutipandoras.gr

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 75 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top