H Seagate επιδεικνύει την τεχνολογία HAMR και υπόσχεται HDDs έως και 60TB

Η Seagate έγινε η πρώτη εταιρεία κατασκευής σκληρών δίσκων που κατάφερε να επιτύχει πυκνότητα αποθήκευσης 1ΤΒ ανα τετραγωνική ίντσα.

Επίτευγμα το οποίο υπόσχεται να διπλασιάσει την χωρητικότητα των σκληρών δίσκων. Μάλιστα σε πλάνο δεκαετίας οι σκληροί δίσκοι 3,5" θα διαθέτουν χωρητικότητα που ενδέχεται να φτάσει τα 60ΤΒ.

Η Seagate κατάφερε αυτή την σημαντική αύξηση στην πυκνότητα αλλάζοντας την τεχνολογία εγγραφής από PMR σε HAMR. Τι σημαίνει αυτό όμως. Η σημερινή τεχνολογία (PMR ή Perpendicular Magnetic Recording) κάθετης μαγνητικής εγγραφής χρησιμοποιείται για την καταγραφή του φάσματος των ψηφιοποιημένων δεδομένων (μουσική, βίντεο, φωτογραφίες κτλ) στα platters που βρίσκονται μέσα σε κάθε σκληρό δίσκο.  Η τεχνολογία PMR ήρθε το 2006 για να αντικαταστήσει την "διαμήκους καταγραφή", μια μέθοδο η οποία ισχύει από την έλευση των σκληρών δίσκων το 1956 και αναμένεται να φτάσει στα όριά της χωρητικότητάς της, στο 1ΤΒ ανά τετραγωνική ίντσα.

"H ανάπτυξη των social media, των μηχανών αναζήτησης, του cloud computing, των πλούσιων σε περιεχόμενο μέσων και άλλων πεινασμένων για δεδομένα εφαρμογών απαιτεί ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης. Οι καινοτομίες στους σκληρούς δίσκους όπως η HAMR είναι το κλειδί για την ανάπτυξη εφαρμογών που απαιτούν ακόμα πιο έντονα ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες αποθήκευσης στο μέλλον, επεκτείνοντας τις δυνατότητες που οι εταιρείες και οι οργανισμοί και οι χρήστες χρησιμοποιούν, διαχειρίζοντας και αποθηκεύουν ψηδιακό περιεχόμενο" δήλωσε ο Mark Re, αντιπρόεδρος των μέσων έρευνας και ανάπτυξης της Seagate.

Η τεχνολογία HAMR λοιπόν (Heat-Assisted Magnetic Recording) είναι η επόμενη τεχνολογία καταγραφής δεδομένων με τη βοήθεια της μαγνητικής θερμότητας. Η Seagate έχει επιτύχει γραμμική πυκνότητα περίπου στα 2MB ανα ίντσα, που κάποτε φάνταζε αδύνατη, με αποτέλεσμα να καταστήσει δυνατή την πυκνότητα των δεδομένων πάνω απο 1ΤΒ ανά τετραγωνική ίντσα - 55% υψηλότερη απο την επιφανειακή πυκνότητα των σημερινών, 620GB ανα τετραγωνική ίντσα. Η μέγιστη σημερινή χωρητικότητα στους δίσκους 3.5" είναι τα 3ΤΒ,  620GB περίπου ανα τετραγωνική ίντσα.

Η τεχνολογία HAMR προσφέρει μια κλίμακα με ένα θεωρητικό όριο επιφανειακής πυκνότητας που κυμαίνεται από 5 έως 10 TB ανά τετραγωνική ίντσα. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


voltmod

Μόνο στην φαντασία σου μία

Μόνο στην φαντασία σου μία εταιρεία θα ονόμαζε κάποια τεχνολογία της HARM (βλάπτω)! Smile Προσοχή την επόμενη φορά φίλε μου.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 279 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top