Η ΑΜD ενδυναμώνει τις λύσεις ασφαλείας των προϊόντων της μέσω συνεργασίας με την ARM

Press News

Η AMD ενσωματώνει στα προϊόντα της μία νέα λύση ασφαλείας, ώστε να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών και επιχειρήσεων για ασφαλή πρόσβαση στο περιεχόμενό τους και "σίγουρες" διαδικτυακές συναλλαγές.

Μέσω της συνεργασίας με την ARM, η AMD θα ενσωματώσει την τεχνολογία ARM TrustZone σε μελλοντικούς APUs μέσω της μεθοδολογίας σχεδιασμού system-on-a-chip (SoC). Αυτή η πρωτοποριακή για τη βιομηχανία συνεργασία θα επιταχύνει τις εξελίξεις στον κλάδο, συνδυάζοντας την τεχνολογία x86 με το πιο ευρέως υιοθετημένο οικοσύστημα προστασίας για κινητές συσκευές.

Υιοθετώντας τα βιομηχανικά πρότυπα που ενσωματώνει η τεχνολογία TrustZone, οι AMD και ARM προσφέρουν μία αξιόπιστη λύση ασφαλείας σε εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές στο διαδίκτυο, όπως tablets, servers και υπολογιστές, είτε χρησιμοποιούν λύσεις επεξεργαστών ARM ή AMD APUs με τεχνολογία x86. Εντός του 2013, η ΑΜD σκοπεύει να διαθέσει πλατφόρμες με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της τεχνολογίας TrustZone σε επιλεγμένους APUs, επεκτείνοντας την γκάμα προϊόντων της το 2014.

Στο πλαίσιο του AMD Fusion Developer Summit 2012, ο Mike Wolfe, Senior Vice President & Chief Information Officer της AMD, παρουσίασε το όραμα της AMD που στρέφεται στην ενίσχυση της ασφάλειας των υπολογιστών, αναβαθμίζοντας την υπάρχουσα τεχνολογία ασφάλειας της AMD. Πιο συγκεκριμένα, σχεδιάζει την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας ασφαλείας που θα χρησιμοποιεί επεξεργαστή ARM CortexT-A5 με τεχνολογία TrustZone, για την παρακολούθηση και προστασία από επιβλαβή λογισμικό που στοχεύει στην πρόσβαση των ευαίσθητων δεδομένων και λειτουργιών σε επίπεδο hardware.

"Η υποστήριξη της AMD στην τεχνολογία TrustZone και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα συστήματά της, βοηθά τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να εφησυχάσουν, αφού τα δεδομένα και το περιεχόμενό τους είναι εξασφαλισμένα μέσω μίας εργοστασιακής λύσης ασφάλειας που είναι συμβατή με μία ευρεία γκάμα συσκευών και λειτουργικών συστημάτων. Η "αμφιδέξια" στρατηγική της AMD, η οποία, από τη μία, αξιοποιεί τη δυναμική των x86 επεξεργαστών και την καινοτομία των γραφικών μας, και από την άλλη, υιοθετεί άλλες τεχνολογίες και πατέντες, συμβάλει στη δημιουργία μίας πιο ασφαλούς εμπειρίας χρήσης υπολογιστή", δηλώνει o Wolfe.

"Καθώς η τεχνολογία αποτελεί όλο και πιο σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, η ασφάλεια χρειάζεται να είναι παρούσα σε κάθε συσκευή. Η πρόκληση που αντιμετωπίζει η βιομηχανία είναι το πως αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Μέσα από τη συνεργασία μας με την AMD και την επέκταση του τεχνολογικού οικοσυστήματος ARM TrustZone, κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς τη λύση. Ο σκοπός είναι να κάνουμε την ασφάλεια προσβάσιμη και συνεχή για όλους τους χρήστες σε κάθε συσκευή", δήλωσε ο Ian Drew, Executive Vice President, Strategy, της ARM.

Οι εξελίξεις στη βιομηχανία υπογραμμίζουν τις ανάγκες της αγοράς
Για πρώτη φορά κάποιο hardware θα ενσωματώσει μία λύση ασφαλείας, που βασίζεται σε βιομηχανικά πρότυπα, όντας συμβατό μεταξύ πολλαπλών αρχιτεκτονικών. Η εν λόγω συνεργασία απέσπασε ευρεία υποστήριξη από κορυφαίες εταιρείες της βιομηχανίας και επαγγελματίες του χώρου που ασκούν επιρροή στον κλάδο.

την Alipay, αγωνιζόμαστε για την παροχή ασφαλών και φερέγγυων διαδικτυακών υπηρεσιών πληρωμής προς εκατοντάδες χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες για εκατομμύρια καθημερινές συναλλαγές τους. Ενσωματώνοντας μία λύση ασφάλειας στο hardware, η AMD και η ARM παρέχουν ένα πρόσθετο επίπεδο ασφαλείας και μας ωθούν ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση αυτού του στόχου", δηλώνει ο Stephen Zhu, Senior Director της Alipay.

"Δεν περνάει ούτε μία βδομάδα χωρίς να ακούσουμε ακόμα μία τρομακτική ιστορία που να αφορά στις κλεμμένες ταυτότητες ή κάποια άλλη παραβίαση ασφαλείας σχετική με υπολογιστές, όπως το hacking της προηγούμενης βδομάδας στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, LinkedIn, που είχε ως αποτέλεσμα τη διείσδυση σε εκατομμύρια κωδικούς. Οι "κακοί" έχουν καταλάβει πως είναι ευκολότερο να κλέβουν χρήματα από τους υπολογιστές μιας τράπεζας, παρά να ληστεύουν την ίδια την τράπεζα. Η κίνηση της AMD να ενσωματώσει την τεχνολογία TrustZone της ARM σε μελλοντικούς APUs θα επιτρέψει στα συστήματα που χρησιμοποιούν αυτούς τους APUs να πετύχουν το ίδιο επίπεδο εφαρμοσμένης ασφάλειας σε hardware, όπως οι περισσότερες σημερινές συσκευές, και θα επιτρέψει στους χρήστες αυτών των συστημάτων να κοιμούνται πιο ήσυχοι τη νύχτα", παρατηρεί ο Nathan Brookwood, Research Fellow της Insight 64.

Η τεχνολογία ARM TrustZone παρέχει ασφάλεια σε εκατομμύρια συσκευές
Η τεχνολογία ARM TrustZone - ένα σύστημα ασφάλειας - αποτελεί το εξάρτημα κλειδί της αρχιτεκτονικής της ARM και ενσωματώνεται στη σειρά επεξεργαστών ARM Cortex-A. Στην αγορά από το 2004, η τεχνολογία TrustZone είναι το αποτέλεσμα μίας συνεχόμενης ανάπτυξης της ARM. Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσω των συνεργασιών της εταιρείας με μία ευρεία γκάμα εταιρειών, εγκαθιστώντας την τεχνολογία της σε μεγάλο εύρος συσκευών μέχρι σήμερα. Ο σκοπός του οικοσυστήματος της TrustZone είναι να ωθήσει τη βιομηχανία να χρησιμοποιεί ενιαία τεχνολογικά πρότυπα και να αποκτήσει μεγαλύτερη δυνατότητα κλιμάκωσης. Αυτό θα επιτρέψει στις συσκευές με τεχνολογία TrustZone να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, εταιρικών χρηστών, παρόχων και κατασκευαστών.
 


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 50 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top