Παρακολουθήστε ζωντανά το Google I/O 2012 Live Keynote

Μόλις ξεκίνησε το Google I/O 2012, όπου περιμένουμε την Google να κάνει σημαντικές αποκαλύψεις και μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από εδώ!

Developing....

Η Google μόλις ανακοίνωσε ότι έχουν πωληθεί συνολικά 400 εκατομμύρια συσκευές Android και μόλις ανακοίνωσε το Android 4.1 (Jelly Bean). Επιπλέον περιμένουμε να ανακοινώσει το Nexus 7 tablet, πιθανόν την υπηρεσία Google TV και άλλα πολλά. 

Android 4.1 (Jelly Bean)

Το 2011, είχαν ενεργοποιηθεί 100 εκατομμύρια συσκευές Android, ενώ το 2012, ο αριθμός των ενεργοποιήσεων εκτοξεύθηκε στα 400 εκατομμύρια! Λίγο αργότερα, η Google αποκάλυψε την νέα έκδοση του Android 4.1 (Jelly Bean) το οποίο δείχνει να "τρέχει" πιο ομαλά και με υψηλότερο framerate (στα 60fps χάρη στο Project Butter) από την παλαιότερη έκδοση του Android.

Animations & Widgets

Τα animations του Android δείχνουν εκπληκτικά. Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί πολύ σημαντικές βελτιώσεις στα "widgets", τα οποία "κάθονται" στην οθόνη με μεγαλύτερη ακρίβεια, παραμερίζοντας τις εφαρμογές, ενώ αυτόματα πραγματοποιούν "resize" για να χωρέσουν ανάμεσα στα εικονίδια των Android Apps εφόσον υπάρχει ο απαραίτητος χώρος.

Voice Typing

Το Offline Voice Typing του Android 4.1 επίσης δείχνει εντυπωσιακό (δεν απαιτείται σύνδεση με το internet) και ακριβές, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Για την ώρα υποστηρίζονται 18 γλώσσες, ωστόσο το Offline Voice Typing υποστηρίζει μόνο Αγγλικά για την ώρα.

Gesture Mode

Επίσης, το "Gesture Mode" είναι εκπληκτικό, αφού θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν το πλεονέκτημα της όρασης να χειρίζονται τις συσκευές Android με μεγάλη ευκολία. 

Google Search

Η Google εισήγαγε επίσης το "talk search", δηλαδή Google Search με αναγνώριση φωνής το οποίο λειτούργησε θαυμάσια και με εξαιρετική ακρίβεια κατά την διάρκεια της παρουσίασης.

Google Now

Μαζί με το Google Search, η Google ανακοίνωσε και το χαρακτηριστικό "Google Now", το οποίο είναι μία τεχνολογία που βοηθάει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο (π.χ να πάρουν το τρένο άμεσα ή να βρουν το σωστό λεωφορείο). Για παράδειγμα, το Google Now, σας λέει πότε πρέπει να φύγετε για να προλάβετε να φτάσετε στην ώρα σας σε ένα ραντεβού σας, υποδεικνύωντας το μέσο που πρέπει να πάρετε, την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε και πόσο χρόνο θα σας πάρει για να φτάσετε κ.α. 

To Android 4.1 (Jelly Bean) θα κυκλοφορήσει με τα Galaxy Nexus,  Moto Xoom και Nexus S στα μέσα Ιουλίου.

Google Play

Στην συνέχεια, η Google μας εκμυστηρεύεται ορισμένα στατιστικά στοιχεία για την πλατφόρμα Google Play. Το Google Play είναι φυσικά γεμάτο Android Apps... περισσότερες από 600.000 εφαρμογές για συσκευές Android με περισσότερες από 1.5 δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις κάθε μήνα! Περισσότερες από 132 χώρες μπορούν να αγοράζουν εφαρμογές και 190 μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές Android δωρεάν! Οι χρήστες σύντομα θα μπορούν να αγοράζουν ολόκληρες ταινίες ή επεισόδια τηλεοπτικών σειρών τα οποία θα μπορούν να παρακολουθούν όποτε θέλουν, για όσο καιρό θέλουν! 

Google Nexus 7

Η πρώτη συσκευή που θα ενσωματώνει το νέο Android 4.1 (Jelly Bean) είναι το Google Nexus 7, το πρώτο tablet της εταιρείας, το οποίο κατασκεύασε σε συνεργασία με την ASUS. Διαθέτει οθόνη 7 ιντσών και είναι ειδικά κατασκευασμένο για το Google Play. Όπως περιμέναμε βασίζεται στην πλατφόρμα Nvidia Tegra 3, με quad-core CPU και 12-core GPU. Η οθόνη έχει ανάλυση 1280 x 800 pixels. Επιπλέον είναι εξοπλισμένο με camera στην πρόσοψη, WiFi, Bluetooth, GPS, gyroscope και accelerometer ενώ η αυτονομία του αγγίζει τις 9 ώρες κατά την αναπαραγωγή... video

Η Google αφότου έδειξε ορισμένες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εφαρμογές για το Android ανακοίνωσε την τιμή του Nexus 7, η οποία είναι... μόλις $199, για την έκδοση με τα 8GB και $299 για την έκδοση με τα 16GB αποθηκευτικού χώρου. Θα κυκλοφορήσει όπως αναφέραμε τον Ιούλιο.

Google Nexus Q

Μία ακόμη έκπληξη περίμενε τους φίλους της Google που παρακολουθούν το Google I/O 2012. Πρόκειται για μία νέα συσκευή Social Streaming Media Player η οποία συνδέει όλες τις Android συσκευές μεταξύ τους, και έχει την ονομασία Nexus Q! Η συσκευή έχει το σχήμα μίας σφαίρας και επιδεικνύει NFC δυνατότητες (προφανώς διαθέτει NFC chip) ωστόσο στην πραγματικότητα είναι ένας υπολογιστής με Android, ο οποίος μπορεί να "τραβάει" περιεχόμενο από "cloud υπηρεσία" (όπως είναι το Google Play) και να το "στριμάρει" στο κινητό σας τηλέφωνο με Android ή στο tablet σας!

H Google έδειξε ένα σχετικό video της συσκευής, και μία πλακέτα PCB με το λογότυπο της Google χαραγμένο, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η Google είναι ιδιαίτερα περήφανη για την κατασκευή της. Είναι εξοπλισμένο με Ti OMAP 4460 επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM τον οποίο ονομάζει Galaxy Nexus processor, ο οποίο συνδυάζεται με ένα ενσωματωμένο ενισχυτή που προσφέρει 25Watt ισχύος στην έξοδο ήχου από μπροστά! Διαθέτει οπτική έξοδο ήχου επίσης καθώς και microHDMI έξοδο ενώ δεν λείπουν dual-band WiFi και Ethernet, καθώς και NFC chip και Bluetooth. Οι χρήστες, μπορούν να αγοράσουν περισσότερα από ένα Google Nexus Q, ώστε να αναπαράγουν μουσική σε όλο το σπίτι ασύρματα, ενώ το χειρίζονται από την Android συσκευή τους. Το κόστος της συσκευής είναι $299.


z3et

Τα 'σπασε το Nexus 7. Το

Τα 'σπασε το Nexus 7. Το Nexus Q απο την αλλη ειναι πεταμετα λεφτα.

Επισης δεν δειξανε σχεδον τιποτα απο Jell Bean...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 17 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top