Nέα στοιχεία για το Z77 Big Bang MPower motherboard της MSI

Eλάχιστα πράγματα φαίνεται να έχουν αλλάξει σχετικά με το Z77 MPower από το δείγμα που η MSI επέδειξε στην έκθεση Computex φέτος.

H εταιρεία ωστόσο θέλει να κρατάει τους overclockers σε αγωνία, και έτσι πρόσφατα έδωσε στην δημοσιότητα μερικά slides που αποκαλύπτουν ορισμένα νέα στοιχεία για το κορυφαίο της motherboard που βασίζεται στο chipset Intel Z77 Express και κάνει χρήση του socket LGA 1155 (συμβατότητα με επεξεργαστές Intel Core i3/i5/i7 τύπου Sandy Bridge ή Ivy Bridge).

Μερικά "κοντινά" του κορυφαίου motherboard για overclocking της MSI

Nα θυμίσουμε, ότι η αισθητική του νέου Z77 MPower είναι δανεισμένη από την κορυφαία σειρά καρτών γραφικών της εταιρείας "Lightning" (δείτε τις R7970 Lightning και N680GTX Lightning) και θα αποτελέσουν ιδανικό ζευγάρι (το λιγότερο οπτικά) εφόσον ο χρήστης επιλέξει να προμηθευτεί το συγκεκριμένο hardware για τον υπολογιστή του.

Tο σύστημα τροφοδοσίας είναι τύπου 16-phase PWM design και εξοπλισμένο με Military Class III στοιχεία, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αξιοποιήσουν και το τελευταίο MHz των επεξεργαστών Ivy Bridge ή Sandy Bridge που έχουν στην διάθεση τους. Φυσικά, δεν απουσιάζουν SATA 6Gbps connectors, PCI Express Gen3 (τρεις, x16, x16x8, x8x4x4). υποδοχές (υπάρχουν ακόμη τέσσερις PCI Express 2.0 x1) αλλά και Bluetooth ή WiFi (802.11b/g/n).

Eκεί ωστόσο που το Z77 MPower σχεδόν αριστεύει, είναι ο εξοπλισμός που ενσωματώνει ειδικά για το overclocking και ο οποίος περιλαμβάνει on-board πλήκτρα Clear CMOS, Power On-Off, Reset αλλά και πλήκτρο επιλογής BIOS (ClickBIOS II, επιλογή ανάμεσα στις δύο ROMs που ενσωματώνει), Debug LEDs καθώς και σημεία μέτρησης τάσεων αλλά και πλήκτρο Super Charge

H MSI καυχιέται ότι είναι το καλύτερο motherboard που έχει κατασκευάσει όσο αφορά στις δυνατότητες overclocking και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την πιστέψουμε. Mάλιστα, δικαιολογεί την άποψη της προσφέροντας μία μοναδική εγγύηση (OC-in-Warranty, OC Certified)! Aν το motherboard παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη ή αστοχία υλικού κατά το overclocking, είναι πρόθυμη, χωρίς καμία δέσμευση να σας το επισκευάσει, χωρίς χρέωση!

Tα χαρακτηριστικά overclocking δεν περιορίζονται πάντως στα παραπάνω. Πέρα από τα στοιχεία Military Class III, ο χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη της τεχνολογίας αυτόματου υπερχρονισμού OC Genie II, την τεχνολογία Multi-BIOS II, τα πλήκτρα Power On/Off, Reset, Easy Button 3 ενώ δεν απουσιάζουν V-check points για την μέτρηση τάσεων, Debug LED καθώς και ένας 6-pin VGA connector για επιπλέον τάση στις κάρτες γραφικών. Φυσικά υποστηρίζονται οι τεχνολογίες 3-way AMD CrossfireX και 2-way Nvidia SLI.

Δυστυχώς ακόμη η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει ή το κόστος του, αλλά μάθαμε ότι δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση του στα καταστήματα, πιθανόν ταυτόχρονα με το μεγάλο αδερφικό μοντέλο Big Bang X79 MPower.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 37 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top