H Gigabyte ανακοίνωσε το GA-Z77X-UP7. Oι overclockers "τρίβουν τα χέρια" τους!

H Gigabyte ανακοίνωσε ένα σπουδαίο προιόν στην κατηγορία των motherboards με το Intel Z77 Express chipset. Το GA-Z77X-UP7 απευθύνεται σε overclockers και power users, και είναι το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας στην κατηγορία.

Η Gigabyte έχει προσπαθήσει πολύ να εδραιωθεί στην συνείδηση των overclockers, ότι πρόκειται για μία εταιρεία που μπορεί να προσφέρει προϊόντα για να κάνουν την "δουλειά" τους εύκολα καια αποτελεσματικά, και γιατί όχι να επιτύχουν και μερικά ρεκόρ εφόσον έχουν προσπαθήσει αρκετά. Η εταιρεία έχει καταφέρει πολλά έως σήμερα όσο αφορά στην αγορά "overclocking", και προιόντα ειδικού σχεδιασμού έχει ανακοινώσει, και όνομα έχει αρχίσει να χτίζει. Το θέμα είναι να εδραιώσει την θέση της στην κατηγορία. Είναι πιθανόν, το GA-Z77X-UP7 να είναι το προϊόν που θα την καθιερώσει.

Aυτό που κυρίως το καθιστά μοναδικό, πέρα από τις χρωματικές επιλογές της εταιρείας, που μας έχει συνηθίσει από τότε που παρουσίασε το GA-X58A-OC, είναι το εκπληκτικό σύστημα τροφοδοσίας με “All Digital Engine” (ώστε να μπορεί να προσφέρει με μέγιστη ακρίβεια την απαραίτητη τάση στα ευαίσθητα και παράλληλα απαιτητικά σημερινά υποσυστήματα, όπως είναι η 3ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core) των 32+3+2-phase PWM (32 φάσεις για τον επεξεργαστή, 3 φάσεις για το υποσύστημα γραφικών Intel HD graphics και 2 φάσεις για το VTT). H Gigabyte υπόσχεται σταθερότατη λειτουργία και μέγιστη παράδοση φορτίου καθώς και χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργίας χάρη στο νέο σύστημα τροφοδοσίας.

Σε συνδυασμό με την νέα κατασκευαστική μέθοδο Ultra Durable 5, και τα υψηλής ποιότητας υλικά όπως τα 37 σε αριθμό PowIRstage των 60A της IR, το GA-Z77X-UP7 μπορεί να παραδόσει έως και 2000W ισχύος, και την ίδια ώρα να λειτουργεία αψεγάδιαστα σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Το GA-Z77X-UP7 είναι ιδανικό όπως είπαμε τόσο για τους overclockers, όσο και για τους power users και gamers. Έτσι, προσφέρει υποστήριξη τόσο σε 4-way AMD CrossfireX όσο και σε 4-way Nvidia SLI setups. Παρέχονται τέσσερις PCI Express 3.0 x16 υποδοχές πλήρους μήκους για αντίστοιχο αριθμό καρτών γραφικών (όταν οι τέσσερις υποδοχές είναι απασχολημένες, τότε λειτουργούν με PCI Express 3.0 x8 κάθε μία!).

H εταιρεία, σκεπτόμενη κυρίως τους overclockers που επιχειρούν να σπάσουν ρεκόρ, έχει προσαρμόσει ακόμη μία PCI Express Gen.3.0 x16 υποδοχή, η οποία μάλιστα προσφέρει γηγενή υποστήριξη στο πρότυπο, χωρίς την παραμικρή υστέρηση, αφού είναι συνδεδεμένη απευθείας (με απευθείας σύνδεσμο, direct link) με τον PCI Express root complex στον επεξεργαστή, παρακάμπτοντας το PLX chip που ενσωματώνει το motherboard. Xάρη στην απευθείας σύνδεση της υποδοχής με τον επεξεργαστή, οι χρήστες overclockers απολαμβάνουν την ταχύτερη δυνατή σύνδεση για να “benchάρουν” με μονή κάρτα γραφικών.

Tο νέο GA-Z77X-UP7 είναι εξοπλισμένο με πολλά χαρακτηριστικά ειδικά για τους overclockers. Άλλωστε αυτός είναι και ο χαρακτήρας του συγκεκριμένου motherboard. Έτσι, διαθέτει 3D Dual UEFI BIOS (δύο φυσικές ROM στο PCB χάρη στην τεχνολογία DualBIOS της Gigabyte, χάρη στην οποία μπορεί να ανακτήσει την λειτουργία του συστήματος, ακόμα και αν με το βασικό BIOS αποτύχει να εκκινήσει), που με την χρήση του BIOS Switcher, οι χρήστες μπορούν χειροκίνητα να επιλέγουν με ποια από τις δύο ROMs, θέλουν να εκκινήσουν το σύστημα τους. Eπιπλέον, η εταιρεία έχει προσαρμόσει ένα ακόμη διακόπτη τον οποίο ονομάζει “DualBIOS Disable Switch”, με την βοήθεια του οποίου οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιούν την λειτουργία “DualBIOS recovery”, ώστε να μην χάνουν χρόνο μεταξύ των αποτυχημένων προσπαθειών overclocking.

Aπό το motherboard, δεν απουσιάζουν βεβαίως πλήκτρα Power On/Off, Reset και Clear CMOS αλλά και τα γνωστά από άλλα αντίστοιχα motherboards της εταιρείας, πλήκτρα Touch OC. Xάρη σε αυτά, οι overclockers μπορούν χειροκίνητα να αυξομειώσουν τον πολλαπλασιαστή και τη συχνότητα BCLK με βήματα του 1MHz ή του 0.3MHz σε πραγματικό χρόνο, είτε βρίσκονται σε περιβάλλον BIOS, DOS ή Windows, και χωρίς να είναι απαραίτητο να επανεκκινήσουν το σύστημα.

H Gigabyte έχει προσαρμόσει επίσης στο PCB, voltage measurement modules, ώστε οι χρήστες να λαμβάνουν τις τάσεις σε διάφορα υποσυστήματα, χρησιμοποιώντας τα δικά τους εργαλεία (βολτόμετρα κ.α) και συσκευές.

Aκόμη, η εταιρεία έχει πρασαρμόσει τον διακόπτη LN2 Mode, χάρη στον οποίο οι overclockers, μπορούν να μειώσουν τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή άμεσα σε x16, ώστε “ανοικτές” εφαρμογές στο σύστημα όπως το CPU-Z, να μην συντελούν στην αστοχία της προσπάθειας overclocking.

Όσο αφορά στο σύστημα ψύξης, η εταιρεία προτίμησε σχεδιασμό “Thin Fin” για τις ψύκτρες, ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη επιφάνεια αυξάνοντας την θερμοαπαγωγική ικανότητα.

Στο I/O back panel παρατηρούμε έξι USB 3.0 θύρες, μία PS/2 για πληκτρολόγιο ή ποντίκι, dual-Gigabit Ethernet, 7.1-channel HD Audio με οπτική ψηφιακή έξοδο, καθώς και εξόδους για το υποσύστημα γραφικών Intel HD Graphics, και πιο συγκεκριμένα DVI, D-Sub, HDMI και DisplayPort. 

Το Gigabyte GA-Z77X-UP7 υποστηρίζει την τεχνολογία LucidLogix Virtu MVP. Στην συσκευασία του οι χρήστες θα βροτν επίσης μία κάρτα επέκτασης WiFi/ Bluetooth. Όπως μπορείτε να δείτε στο PCB η εταιρεία έχει ενσωματώσει υποδοχή mSATA ώστε οι χρήστες να εγκαταστήσουν ένα μικρού μεγέθους SSD και να εκμεταλευτούν τα οφέλη των τεχνολογιών της Intel, Rapid Start και Smart Response.

Δείτε και ένα video, σχετικό με το σύστημα τροφοδοσίας του GA-Z77X-UP7


voltmod

Εμφανισιακά είναι σχεδόν...

Εμφανισιακά είναι σχεδόν... συναρπαστικό και από hardware, δείχνει "φορτωμένο" και "τούμπανο". Για να δούμε πόσα ρεκόρ θα σπάσει στο hwbot.org. Ήδη, έχει κάνει ένα...

z3et

(Δεν υπάρχει θέμα)

Elexorien

Χα χα!

Σωστός ο Z3et!

voltmod

Kαι μένα, μου τρέχουν τα

Kαι μένα, μου τρέχουν τα σάλια.... Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 74 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top