A6 quad-core SoC φημολογείται ότι θα "φοράει" το νέο iPhone της Apple

Όλη η βιομηχανία και η αγορά περιμένει την Apple να κάνει την επόμενη κίνηση της στα μέσα Σεπτεμβρίου και να ανακοινώσει την νέα έκδοση του iPhone.

Eπιπλέον περιμένουν, ένα μήνα μετά - αν όχι ταυτόχρονα - να ανακοινώσει και το iPad Mini με την οθόνη των 7.85 ιντσών.  H τελευταία φήμη, που αφορά στο νέο iPhone και προέρχεται από το site 9to5Mac, προέρχεται από μία νέα φωτογραφία του logic board του smartphone της Apple, και που αποκαλύπτει την ταυτότητα του SoC που ενσωματώνει.

Πρόκειται για το SoC A6, το οποίο αναμένεται να είναι τετραπύρηνο (quad-core) αν και άγνωστος ακόμη ο αριθμός των πυρήνων του επεξεργαστή γραφικών (GPU). O νέος A6 ωστόσο λέγεται πως βασίζεται στο αρχιτεκτονικό σχέδιο του Exynos 4 της Samsung, ενώ από όσο γνωρίζουμε, κατασκευάζεται σε εργοστάσιο της Samsung! Όπως βλέπετε, οι σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών μπορεί να είναι τεταμμένες, αυτό όμως δεν τις εμποδίζει να συνεργάζονται με απότερο σκοπό το κέρδος.

Άλλες φήμες που αφορούν στον νέο iPhone είναι ότι θα διαθέτει μικρότερου μεγέθους dock connector, μεγαλύτερη, 16:9 οθόνη αφής με in-cell touch technology, ώστε να είναι λεπτότερη, και άρα το iPhone συνολικά να παρουσιαστεί λεπτότερο (φημολογείται ότι η οθόνη θα είναι 4 ιντσών) ενώ επιπλέον θα είναι συμβατό με 4G/LTE, μία τεχνολογία, που αν την χρησιμοποιήσει η Apple στο νέο της κινητό τηλέφωνο, τότε κινδυνεύει με μήνυση από την Samsung! Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


z3et

Αν βασιζεται στο Exynos 4,

Αν βασιζεται στο Exynos 4, κατι μου λεει πως δεν ειναι αρκετο... απο την αποψη πως τον Χειμωνα θα βγει πολυ πιο δυνατο hardware (Adreno 320, PowerVR 6, Mali-T6XX, Krait V3 κλπ).

Βεβαια το Exynos 4 (ή το Α5Χ) οχι απλα ειναι υπεραρκετα για τα σημερινα Apps αλλα και του χρονου θα θεωρουνται καπως ετσι... αλλα οπως και να το κανουμε η Apple απο το prestige ζει, πρεπει να δειξει κατι παρα πολυ δυνατο (σε σχεση με τον ανταγωνισμο).

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Παρ, 31/08/2012 - 16:32.
voltmod

Δεν θα δείξει κάτι δυνατότερο

Δεν θα δείξει κάτι δυνατότερο του ανταγωνισμού. Ποτέ δεν το έχει κάνει σε αυτόν τον τομέα του hardware και ποτέ δεν θα το κάνει αν δεν πάρει την κατάσταση πλήρως στα χέρια της.

z3et

Τα Α4, Α5 και το Α5Χ (και

Τα Α4, Α5 και το Α5Χ (και αλλα... οι οθονες τους πχ) ηταν κατα πολυ ανωτερα του ανταγωνισμου της εποχης. Οκ μετα απο 4ς μηνες χανανε τον θρονο, αλλα οταν εβγαινε το προιον, ηταν top. Ενα παραδειγμα, το Α5 (διπυρηνη SGX 543) δερνει ακομα και το Tegra 3. Επισης χανει ΜΟΝΟ απο τα ακυκλοφορητα quad core Krait V2. Οτιδηποτε αλλο σε Dual Core το χτυπαει.

ΥΓ: Και οι καμερες τους νομιζω... εκτος των φωτογραφικων κινητων.

voltmod

Σαν να έχεις δίκιο. Aλλά εγώ

Σαν να έχεις δίκιο.
Aλλά εγώ συμπεριέλαβα όλη την γκάμα των προιόντων της, π.χ και τα Mac (απαράδεκτο να έχουν μόνο Intel HD Graphics), iPad κ.λ.π. Όσο για αυτό που λες, τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο ανταγωνισμός δεν κοιμάται όπως παλιά.

z3et

Ναι πλεον δεν θα υπαρχει

Ναι πλεον δεν θα υπαρχει τετοια αποσταση και μου φαινεται πως δεν θα αργησει ο καιρος που η Apple θα "πιαστει στον υπνο". Μπορει η πρωτη φορα να ειναι ο Χειμωνας που μας ερχεται...

ΥΓ: Και παιζει και να την παθουν απο κινεζους την δουλεια! Q3 ανακοινωνουν το SoC, Q4 εχουν την συσκευη στα ραφια. Θα σκισουν κοσμο αυτοι!

koulas199

Δηλαδη ρε παιδια...

Δηλαδη ρε παιδια με αυτα που λετε ειναι σαν να λετε οτι χαλια θα ειναι το νεο Ιphone... Δηλαδη θα απογοητευτοι κοσμος ?? Τοσο χαλια ειναι τα πραγματα ?

voltmod

Γιατί να απογοητευτεί ο

Γιατί να απογοητευτεί ο κόσμος; Είπε κανείς κάτι κακό; Ποιος κόσμος εννοείς; Γενικώς ή τα funboys της Apple;
Λες να θέλουν αγκαλίτσα παρηγοριάς;

z3et

Χαλια δεν ειναι τα πραγματα,

Χαλια δεν ειναι τα πραγματα, γιατι δεν ξερουμε την πραγματικη αληθεια (για το επομενο iPhone). Το θεμα ειναι πως πλεον ο ανταγωνισμος αντιδρα πολυ πιο γρηγορα και πολυ πιο αποτελεσματικα οποτε η Apple και το ιδιο μοτιβο να ακολουθησει, τοσο "μπροστα" δεν προκειται να ξαναπαει.

Δεν εννουμε φυσικα πως θα σερνεται το HW της ή οτι αλλο, καμια σχεση... τουμπανο θα ειναι Wink

Τωρα το ποιος θα απογοητευτει, δεν μας απασχολει.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 47 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top