ZTE Grand X IN: Nέο Android smartphone που έχει... Intel inside!

Mεγάλη έκπληξη από την ZTE στην φετινή IFA. O κινέζος κατασκευαστής, ανακοίνωσε Intel powered smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 4.0!

Πιο συγκεκριμένα, το ZTE Grand X IN ενσωματώνει τον επεξεργαστή Intel Atom Z2460 (Medfield) και κάνει χρήση του λειτουργικού συστήματος της Google, Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Xάρη στην πλατφόρμα Intel XMM 6260 επίσης υποστηρίζει HSPA+ (21Mbps) ενώ επιπλέον υποστηρίζει EDGE 900/1800/1900, HSDPA 900/2100 (DPA 21Mbps, UPA 5.76Mbps).

O επεξεργαστής συνεπικουρείται από 1GB RAM και ο προσφερόμενος αποθηκευτικός χώρος ξεκινάει από τα 4GB κα φτάνει έως 16GB ενώ είναι επεκτάσιμος έως τα 32GB μέσω microSD καρτών μνήμης. Στα χαρακτηριστικά που υποστηρίζει περιλαμβάνονται GPS, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct, Bluetooth 2.1 + A2DP, Acceleromter, Gyroscope, Compass, Proximity και Light Sensor, Dolby, FM Radio, DLNA, NFC, FOTA, HD Voice, Dual Mic, ενώ μπορεί με την κάμερα του να καταγράψει video 1080p αλλά και να το αναπαράγει.

H οθόνη του, τεχνολογίας TFT, έχει διαγώνιο 4.3 ίντσες και υποστηρίζει ανάλυση qHD (960 x 540 pixels). Στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα 0.3 Megapixels για βίντεοκλήσεις καθώς ενώ η οπίσθια κάμερα είναι 8.0 Megapixels, με δυνατότητα αυτόματης εστίασης και LED flash. Oι διαστάσεις του είναι 127 x 65 x 9.9mm και ζυγίζει 140.8 γραμμάρια. H μπαταρία του έχει αξιολογηθεί στα 1650mAh.


z3et

Στην κυριολεξια μετρημενα στα

Στην κυριολεξια μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου τα... Intel Inside. Περιμενε κανεις απο την Intel μια πιο δυναμικη εισαγωγη στον κοσμο των Smartphone αλλα φαινεται πως η ARM καλα κρατει.

voltmod

είναι θέμα κατανάλωσης (και

είναι θέμα κατανάλωσης (και άρα αυτονομίας) κατά πρώτο λόγο νομίζω...

z3et

Καμια διαφορα, μη σου πω σε

Καμια διαφορα, μη σου πω σε ορισμενες περιπτωσεις τα παει και καλυτερα απο τα SoC της ARM...

voltmod

Δεν είμαι με κανένα

Δεν είμαι με κανένα στρατόπεδο, και δεν λέω ότι τελικώς η Intel δεν θα καταφέρει να "φτάσει" την ARM ή και να την ξεπεράσει μάλιστα σχετικά σύντομα (έως το 2014, μόλις η Intel φτάσει στα 22nm και μετά στα 14nm, τα chip της θα ρίχνουν σφαλιάρες στα τσιπς της ARM) αν η τελευταία δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια της όσο αφορά στην κλίμακα ολοκλήρωσης και δεν επιταχύνει με τους ίδιους ρυθμούς.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι ένας από τους λόγους που η Intel έχει από κάτω συνέχεια την AMD, είναι και αυτός, ότι της ρίχνει μερικά χρόνια στην κλίμακα ολοκλήρωσης/ λιθογραφική μέθοδο.
Το ίδιο λοιπόν αναμένεται να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση αν η ARM δεν κινηθεί γρήγορα...
...τώρα που μιλάμε, υπάρχει ο Medfield όμως. Εκεί που η ARM στο 1GHz έχει TDP μετά βίας 0.75W σε full-load (dual-core Krait στα 1.5GHz), η Intel ακόμα παλεύει για παρόμοιο ενεργειακό φάκελο(νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι 3.6W ανά πυρήνα αυτή την περίοδο σε αναπαραγωγή video 720p και 2.6W σε κατάσταση ηρεμίας)... Πρόσεξε τώρα και ποια είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο των servers, αν η ARM αποφασίσει να επιτεθεί...

z3et

Μα και για να μενα, δεν ειναι

Μα και για να μενα, δεν ειναι οτι δεν την εχει φτασει σε επιπεδο τσιπ, αλλα σε επιπεδο, ισως, Marketing? Αξιοπιστιας στα Mobile? Κατι τετοιο.

Ειδικα τωρα που στα 22nm οι Atom θα ειναι, επιτελους, OoO πιστευω πως δεν θα εχει να ζηλεψει το παραμικρο. Θα βγαλει και την PowerVR απο το SoC της και θα παιζει μπαλα οπως γουσταρει...

ΥΓ: Στους servers, βαλε και τα FPGAs στο παιχνιδι, δεν μπορει να τα φτασει κανενας και ειναι και ο ορισμος του Plug n Play. Εχουν και τα σοβαρα μειονεκτηματα τους βεβαια.

ΥΓ2: Για την καταναλωση, τσεκαρε κατω-κατω.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 51 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top