Η Nokia παρουσίασε επίσημα το νέο Lumia 920

H Nokia ανακοίνωσε την ναυαρχίδα της εταιρείας στην κατηγορία των smartphones, το Lumia 920 με μεγάλη οθόνη 4.5 ιντσών και διπύρηνο επεξεργαστή.

Πρόκειται για ένα όμορφο, με λιτή αισθητική αλλά σε προκλητικούς... χρωματισμούς smartphone που ενσωματώνει Qualcomm Snapdragon S4 dual-core SoC με συχνότητα λειτουργίας 1.5GHz και οθόνη 4.5 ιντσών PureMotion HD+ ανάλυσης 1280 x 768 pixels (WXGA). Ο επεξεργαστής συνεπικουρείται από 4GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο (μαζί με 7GB δωρεάν χώρο μέσω του Microsoft Skydrive).

H οθόνη προστατεύεται από ειδική γυάλινη επίστρωση (τύπου Gorilla Glass) με την Nokia να υποστηρίζει ότι είναι 25% πιο φωτεινή από την καλύτερη επόμενη οθόνη σήμερα και είναι η ταχύτερη που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ σε κινητό της. H εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι κάνει χρήση μίας νέας τεχνολογίας που την ονομάζει Super Sensitive Touch, και η οποία επιτρέπει στον χρήστη να χειριστεί το κινητό ακόμα και με... γάντια! Tα πλήκτρα αφής είναι από κεραμικό υλικό.

Όσο αφορά στην αισθητική, να πούμε ότι το φινίρισμα, είναι γυαλιστερό (glossy) σε αντίθεση με εκείνο του προκάτοχου του, ενώ επιπλέον οι χρωματισμοί είναι πιο έντονοι και ζωντανοί. Tο case είναι κατασκευασμένο από πολυκαρβονικό υλικό για μεγάλη αντοχή και ακαμψία, ενώ παράλληλα είναι ελαφρύ.

Eπιπλέον, εκτός από τους διάφορους αισθητήρες (accelerometer, compass, gyroscope κ.α), WiFi (802.11b/g/n), Bluetooth υποστηρίζει NFC, ασύρματη φόρτιση (μέσω ενός ειδικού αξεσουάρ wireless charging pad που ακολουθεί και το πρότυπο Qi) και διαθέτει κάμερα PureView στην "πλάτη" με αισθητήρα 8.7 Megapixels με LED flash που είναι ικανός να συλλάβει video ανάλυσης 1080p. Φυσικά, δεν απουσιάζει μία ακόμη κάμερα στην πρόσοψη, για βιντεοκλήσεις ανάλυσης 1.2 Megapixels.

Oι φακοί, φυσικά προέλευσης Carl Zeiss, λέει η Nokia πως διαθέτουν το χαρακτηριστικό "floating lens", για να περιοριστεί το φαινόμενο των "κουνημένων" φωτογραφιών και video. H μπαταρία του επίσης αναμένεται να του χαρίζει εξαιρετική αυτονομία αφού είναι 2000mAh.

Όσο αφορά στο λογισμικό, θα ενσωματώνει τους γνωστούς χάρτες της Nokia (Nokia Maps με υποστήριξη offline και turn-by-turn voice navigation) αλλά και το λογισμικό Nokia City Lens, μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Το νέο Nokia Lumia 920 φυσικά βασίζεται στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Phone 8 και θα είναι διαθέσιμο σε κόκκινο, κίτρινο, άσπρο, μαύρο και γκρι χρώμα. Aναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, όταν και η Microsoft θα ανακοινώσει επίσημα τα Windows Phone 8. Tο κόστος του υπολογίζεται ότι θα βρίσκεται κοντά στα €600 για την έκδοση 4G LTE.


voltmod

Aπό hardware, χμμμ... μια

Aπό hardware, χμμμ... μια χαρά είναι έστω και αν πρόκειται για dual-core... υπάρχουν θεματάκια, αλλά εντάξει... προχωράμε. Tο μαύρο, που μου αρέσει περισσότερο από όλα τα χρώματα θα το αγόραζα στα τυφλά, ενώ μπορεί και να τολμούσα και με το κόκκινο, αν και μάλλον είναι ότι πρέπει για δώρο στην γυναίκα μου.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 26 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top