H Nikon ανακοίνωσε την μικρότερη και ελαφρύτερη "full-frame" d-SLR, την D600

Η Nikon ανακοίνωσε την μικρότερη και ελαφρύτερη "full-frame" dSLR, D600 με αισθητήρα 24.3 Megapixels με φορμά FX.

H νέα πλήρους κάδρου Nikon D600 είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα εικόνας με φορμά FX που στο παρελθόν περιλαμβανόταν μόνο σε επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές. 

Ο Dirk Jasper, Διευθυντής Επαγγελματικών Προϊόντων της Nikon Europe, αναφέρει: "Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες της Nikon D600, χάρη στις οποίες τα μοντέλα FX γίνονται προσιτά σε ακόμα περισσότερους φωτογράφους. Πολλοί πραγματικοί λάτρεις της φωτογραφίας περίμεναν για καιρό αυτήν τη στιγμή. Αυτή η φωτογραφική μηχανή ενσωματώνει κάποιες από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών μας και, επομένως, αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα στον τομέα της". 

Ο νέος αισθητήρας CMOS 24.3 Megapixels με φορμά FX (πλήρους κάδρου) της Nikon παρέχει εξαιρετικά επίπεδα λεπτομέρειας και εύρους τόνων, ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Είτε κάνετε ευρυγώνια λήψη είτε λήψη με υπερ-τηλεφακό, η μετατροπή 14 bit A/D και η εξαιρετική αναλογία σήματος προς θόρυβο παρέχουν εικόνες υψηλής ποιότητας με χαμηλό θόρυβο και μεγάλο δυναμικό εύρος, ακόμα και σε υψηλή ευαισθησία ISO. Με εύρος ISO 100–6400, επεκτάσιμο προς τα πάνω έως 25.600 (ισοδύναμο) και προς τα κάτω έως 50 (ισοδύναμο), η φωτογραφική μηχανή παρέχει εξαιρετική λειτουργία σε χαμηλό φωτισμό. Το ευφυές σύστημα αποθορυβοποίησης της φωτογραφικής μηχανής διαχειρίζεται το θόρυβο χωρίς να θυσιάζει τη λεπτομέρεια, επιτρέποντας κορυφαία ευελιξία κάτω από όλες τις συνθήκες φωτισμού: οι εικόνες είναι ευκρινείς και καθαρές, ακόμα και στις υψηλότερες ρυθμίσεις ISO.

Εξοπλισμένη με τον ίδιο μηχανισμό επεξεργασίας εικόνας EXPEED 3 τελευταίας τεχνολογίας, όπως και η κορυφαία φωτογραφική μηχανή D4 της Nikon, η Nikon D600 απλουστεύει εργασίες με πολλά δεδομένα, χωρίς να θυσιάζει την ταχύτητα και την ποιότητα.

Η επεξεργασία εικόνας 16 bit παρέχει πλουσιότερα χρώματα και τόνους από ποτέ, επιτυγχάνοντας ομαλές διαβαθμίσεις με εξαιρετική λεπτομέρεια και τόνους σε όλες τις κλίμακες μέχρι το απολύτως λευκό, ακόμα και κατά τη λήψη σε JPEG. Η Nikon D600 επιτυγχάνει εξαιρετική λήψη θεμάτων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού χάρη στο σύστημα AF Multi-CAM4800 39 σημείων που παρέχει ευαισθησία AF όμοια με αυτήν της κορυφαίας φωτογραφικής μηχανής D4.

Χάρη στη συμβατότητα με φακούς με συνδυασμένη τιμή ανοιχτού διαφράγματος έως και f/8 και ευαισθησία έως -1 EV (ISO 100, 20°C/68°F), η φωτογραφική μηχανή παρέχει ευκρινείς λήψεις ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Μια ποικιλία λειτουργιών AF, όπως η AF δυναμικής περιοχής και η παρακολούθηση 3D, διατηρούν την εστίαση ακόμα και στα μικρότερα θέματα, ανεξάρτητα από το πόσο απρόβλεπτες είναι οι κινήσεις τους. 

Βασισμένη στην ίδια τεχνολογία όπως και η αναγνωρισμένη φωτογραφική μηχανή D800 της Nikon, η λειτουργία D-Movie πολλαπλών περιοχών της Nikon D600 παρέχει όλη την ευελιξία που απαιτείται από τους φωτογράφους για τη λήψη video. H σύλληψη video πραγματοποιείται σε Full HD (1080p) με ανάλυση 30p, 25p και 24p, με επιλογές 60p, 50p και 25p στα 720p. H Nikon D600 πραγματοποιεί εγγραφή video με κορυφαίο ήχο και εικόνα.

Μια υποδοχή μικροφώνου παρέχει τη δυνατότητα χρήσης ενός εξωτερικού στερεοφωνικού μικροφώνου για εγγραφή καθαρού ήχου και μια έξοδος ήχου παρέχει δυνατότητα σύνδεσης σε εξωτερικά ακουστικά. Παρέχει τη δυνατότητα εξόδου ζωντανής ροής βίντεο μη συμπιεσμένης μορφής (έξοδος HDMI) με φορμά 1080p σε εξωτερικές συσκευές εγγραφής, ενώ η έξοδος μειώνεται αυτόματα σε 1080i, όταν ανιχνεύεται χρήση εξωτερικής οθόνης. Προσφέρει συμβατότητα επίσης με κάρτες μνήμης SDXC και UHS-I. 

H νέα Nikon D600 παρέχει στον φωτογράφο διάφορες ευκολίες, όπως την δυνατότητα να ελέγχει τις λειτουργίες AF, όπως τις λειτουργίες AF-A, AF-S και AF-C, χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνει το μάτι του από το σκόπευτρο. 

H εκκίνηση της μηχανής πραγματοποιείται σε 0,13 δευτερόλεπτα περίπου, ενώ η χρονική υστέρηση απελευθέρωσης του κλείστρου μειώνεται περίπου στα 0,052 δευτερόλεπτα, με δυνατότητα συνεχούς λήψης 5,5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) περίπου, σε φορμά FX και φορμά DX. H οθόνη LCD έχει διαγώνιο 3.2 ιντσών περίπου 921.000 κουκίδων με τεχνολογία ακριβείας, ευρυγώνια προβολή και αυτόματο έλεγχο φωτεινότητας οθόνης (παρέχει αναπαραγωγή φωτεινών, ευκρινών εικόνων με δυνατότητα αναπαραγωγής πολλών χρωμάτων). Η φωτεινότητα της οθόνης LCD προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με το περιβάλλον προβολής. Tο οπτικό σκόπευτρο επίσης με πρίσμα από κρύσταλλο προσφέρει 100% κάλυψη κάδρου και μεγέθυνση 0,7x (με φακό 50mm f/1,4 ρυθμισμένο στο άπειρο, -1,0m⁻¹).

Tα κουμπιά και οι επιλογείς έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία για ομαλό χειρισμό. Οι βελτιώσεις στο κουμπί λήψης σάς δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετείτε με άνεση το δείκτη σας σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ το ειδικό κουμπί εγγραφής video σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε την εγγραφή video άμεσα, οποιαδήποτε στιγμή. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει, επίσης, ειδικά κουμπιά για την ευαισθησία ISO, την ισορροπία λευκού, την ποιότητα εικόνας και το bracketing. H μηχανή ενσωματώνει διάφορα δημιουργικά εργαλεία όπως λειτουργία HDR και διάφορα εφέ φίλτρου, λήψη με χρονική υστέρηση κ.α. 

H νέα Nikon D600 θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου με κόστος $2080 (σώμα). Mε φακό 24-85mm το κόστος της ανέρχεται στα $2799.  


Primitive_6

Αυτό μάλιστα !

Αυτό μάλιστα !

marooned

ε ναι,τι θα έλεγες εσύ!

ε ναι,τι θα έλεγες εσύ!Tongue

z3et

Ακριβως, αυτο μαλιστα!

Ακριβως, αυτο μαλιστα! Smile

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 31 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top