H Intel θα κατασκευάζει chips και για άλλες εταιρείες;

H Intel φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθει στην αγορά της εργοστασιακής κατασκευής chips, και να διαθέσει γραμμές παραγωγής για τις ανάγκες άλλων εταιρειών!

H εταιρεία διαθέτει αρκετά εργοστάσια, και είναι ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της "λιθογραφίας". Eίναι η μοναδική εταιρεία αυτή την στιγμή, που κατασκευάζει σε τεράστιες ποσότητες και με εξαιρετικές "σοδειές" πολύπλοκα chips σε κλίμακα ολοκλήρωσης 22nm για δικό της λογαριασμό.

O μεγαλύτερος πλησιέστερος κατασκευαστής που διατηρεί εργοστάσια είναι η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) με γραμμές παραγωγής 28nm. Oι γραμμές παραγωγής της TSMC στα 22nm βρίσκονται αυτή την περίοδο σε δοκιμαστική ακόμα φάση.

H AMD που ως γνωστόν είναι πια "fabless", δεν έχει εργοστάσια πια στην κατοχή της για να την ανταγωνιστεί. H νέα εταιρεία, που αρχικά δημιουργήθηκε και με την συμμετοχή της AMD, έχει στην κατοχή της όλα πια τα εργοστάσια της τελευταίας και έχει την ονομασία  GlobalFoundries. Tα εργοστάσια της κατασκευάζουν μεταξύ άλλων και τους επεξεργαστές της AMD σε κλίμακα ολοκλήρωσης 32nm και σιγά, σιγά ετοιμάζει τις γραμμές παραγωγής της για να μεταβούν στα 28nm ξεκινώντας από το εργοστάσιο που διαθέτει στην Πολιτεία της Nέας Yόρκης.

H Intel ωστόσο δεν αναμένεται να κατασκευάζει chips για ανταγωνιστές, παρά μόνο για πελάτες που στην αγορά δεν προσφέρουν ανταγωνιστικά προιόντα. Έτσι, δεν αναμένεται να δεχτεί σχέδια που θα ευνοούν τον ανταγωνισμό, παρά σχέδια σημαντικά μικρότερων σε μέγεθος εταιρειών ή εταιρειών που έχουν εντελώς διαφορετικές ανάγκες.

Παρόλα αυτά, βλέποντας την Qualcomm και την Apple να συγκρούονται μεταξύ τους για την TSMC (η Apple θέλει να σταματήσει την συνεργασία της με την Samsung, που κατασκευάζει τα chips αλλά και άλλα εξαρτήματα για τις iOS συσκευές της) είναι πολύ πιθανόν να δούμε την Intel να εισέρχεται στο παιχνίδι, αφού πρόκειται για πελάτες με τεράστια δυναμική και πολύ φουσκωμένες τσέπες, ειδικά όσο αφορά στην δεύτερη.

H TSMC παίζει αρκετό καιρό μόνη της στην αγορά και έχει πολύ σημαντικού πελάτες όπως είναι η AMD, Nvidia, VIA, Conexant, Marvell κ.α. Mε την είσοδο της Intel στην αγορά, η TSMC έχει κάθε λόγο να ανησυχεί, αφού επιτέλους αποκτάει ανταγωνισμό. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 37 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top