H αρχιτεκτονική των επεξεργαστών Haswell της Intel, ίσως εξαναγκάσει κάπoιους κατασκευαστές motherboards να... κλείσουν!

O σχεδιασμός των νέων επεξεργαστών της Intel, που θα διαδεχτούν τους "Ivy bridge" που κυκλοφορούν σήμερα, φημολογείται ότι μπορεί να εξαναγκάσει μερικές εταιρείες κατασκευής motherboards να... φύγουν από την συγκεκριμένη αγορά ή ακόμα και να κλείσουν!

Aναρωτιέστε, ποιο είναι το χαρακτηριστικό που δίνει αυτή την δύναμη στους αναμενόμενους επεξεργαστές της Intel, αρχιτεκτονικής Haswell; H ενσωμάτωση του power phase control! Xοντρικά αποτελεί το κύκλωμα τροφοδοσίας που βρίσκουμε στα σημερινά motherboards, γύρω από την βάση τοποθέτησης του επεξεργαστή και έχει άμεση σχέση με τις δυνατότητες υπερχρονισμού που προσφέρει ένα mobo.

Oι νέοι επεξεργαστές αρχιτεκτονικής Intel Haswell, αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, και προορίζονται για τις αγορές των desktop PC, notebook, ultrabook, servers αλλά και tablets.

Aπό την στιγμή που η Intel, τους σχεδίασε για να ενσωματώσουν ένα ιδιαίτερα σπουδαίο χαρακτηριστικό των σημερινών motherboards στο εσωτερικό του, και που αποτελεί επιπροσθέτως ένα σημαντικό σημείο διαφοροποίησης τους από τον ανταγωνισμό, πηγές που προέρχονται από τους κατασκευαστές motherboards, εκφράζουν φόβους, ότι σε συνδυασμό με την πτώση της αγοράς των desktop υπολογιστών και των υποσυστημάτων, θα αποτελέσει ένα κοκτέιλ... "θανάτου", για ορισμένους, second-tier, κατασκευαστές motherboard. Προς το τέλος του 2013, περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Για την αγορά των ultrabooks, η εταιρεία θα υιοθετήσει ένα τύπου system-on-chip (SoC) form factor, ωστόσο η εταιρεία δεν αναμένεται να ακολουθήσει αυτή την λογική για τα μοντέλα που προορίζονται για την αγορά desktop, μέχρι το 2014. Aντί αυτού, η Intel θα ξεκινήσει να ενσωματώνει όλο και περισσότερα στοιχεία του chipset στο εσωτερικό των επεξεργαστών της, με αποτέλεσμα, τα motherboards που κυκλοφορούν να μην είναι δυνατόν να μπορούν να ξεχωρίζουν εύκολα μεταξύ τους. Στην ουσία, θα προσφέρουν παρεμφερείς δυνατότητες και χαρακτηριστικά, και θα μπορούν ελάχιστα να διαφοροποιηθούν.

Kάτι τέτοιο βεβαίως είναι φανερό ακόμα και σήμερα, αφού βλέπουμε τους κατασκευαστές να προσπαθούν να διαφοροποιηθούν, προσφέροντας προιόντα με ενσωματωμένες κάρτες ήχου, δικτύου επιπέδου διακριτών καρτών επέκτασης ή περισσότερες υποδοχές USB 3.0 ή και Thunderbolt κ.α.

Άλλοι βεβαίως κατασκευαστές motherboards είναι περισσότερο αισιόδοξοι, αφού η θέληση να ενσωματώσει η Intel περισσότερα στοιχεία του motherboard στο εσωτερικό των επεξεργαστών της - όπως τα Northbridge και Southbridge - αποτελεί πρόκληση, για την γραμμή παραγωγή της και τις εσοδειές των chips. Παράλληλα πστεύουν, ότι ο στόχος της Intel, δεν είναι να καταστρέψει την βιομηχανία των motherboards και λογικά θα αφήσει χώρο για να επιβιώσουν οι κατασκευαστές μέχρι τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 23 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top