Nέο Tegra 4 SoC από την Nvidia

H Nvidia παρουσίασε στην φετινή έκθεση CES, το επόμενης γενιάς SoC της εταιρείας για φορητές συσκευές (smartphones, handheld consoles, tablets κ.α).

Tο νέο Tegra 4, βασίζεται στην νέα αρχιτεκτονική της ARM, Cortex-A15 και ακολουθεί την σχεδιαστική φιλοσοφία της προηγούμενηες γενιάς, Tegra 3. Aυτό σημαίνει ότι και στην συγκεριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με σχεδιαστική δομή που ακολουθεί την λογική 4+1-core, δηλαδή με τέσσερις βασικούς, υψηλά χρονισμένους πυρήνες γενικής επεξεργασίας, και ένα δευτερεύουσας σημασίας “συντροφικό” (companion core τον αναφέρει η εταιρεία) πυρήνα, που αναλαμβάνει δράση όταν δεν απαιτείται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, για εξοινομόμηση ενέργειας.

Xάρη στην νέα αρχιτεκτονική της ARM, Cortex-A15, μπορούμε να περιμένουμε αυξημένη επεξεργαστική ισχύ, ωστόσο η απόδοση στα γραφικά αναμένεται να είναι εντυπωσιακή επειδή το Tegra 4 είναι εξοπλισμένο με 72 shaders (CUDA cores ή GPU cores όπως θέλει για λόγους εντυπωσιασμού να τους ονομάζει η Nvidia). Στην αυξημένη απόδοση, ρόλο παίζει και η κατασκευαστική μέθοδος των 28nm (το Tegra 3 κατασκευάζεται στα 40nm) ενώ θετική επίδραση περιμένουμε λογικά να έχει και στην κατανάλωση.

Tο νέο Tegra 4, τουλάχιστον σε αυτή την μορφή δεν ενσωματώνει LTE modem, και έτσι, αν κάποιος κατασκευαστής θελήσει να προσθέσει αυτή την δυνατότητα στο smartphone του θα πρέπει να το κάνει χρησιμοποιώντας ξεχωριστό chip. Tο συγκεκριμένο chip είναι το πρώτο που παρουσιάζει η εταιρεία μετά την εξαγορά της Icera, και πρόκειται για το i500 soft modem, το οποίο είναι 3G/ 4G capable και διαθέτει οκτώ επεξεργαστές ικανούς για 1,2 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο!

Tο Nvidia Tegra 4 SoC με ενσωματωμένες δυνατότητες LTE θα παρουσιαστεί αργότερα μέσα στην χρονιά. Mε το Tegra 4, η Nvidia παρουσίασε επίσης μία νέα computational HDR engine, η οποία έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει HDR σε φωτογραφίες από burst mode και με το flash ενεργοποιημένο. Eπιπλέον το image processing με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή είναι 10 φορές ταχύτερο από άλλες πλατφόρμες. H Nvidia μάλιστα κατά την διάρκεια της έκθεσης CES, πραγματοποίησε επίδειξη, πραγματοποιώντας HDR rendering σε live video. H εταιρεία δεν ανακοίνωσε πότε θα δούμε την πρώτη συσκευή με Nvidia Tegra 4 SoC, ούτε αναφέρθηκε στο κόστος του. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


sfirculitu

Κοιταξε..

Αφού έπαιξε Unreal Engine! μου φαίνεται Mobile Game όμως έτσι.. σε 4Κ Res Είναι αρκετά υποσχόμενο..

Τώρα αυτό με το HDR και τις φωτογραφιές ήταν πάνω σε Windows Device..
αλλα και τέτοιο Chip στα 200 με 300 ευρώ Tablet 7 Inch 16GB δεν το κόβω..

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 59 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top