H Sony ανακοίνωσε το νέο PlayStation 4, περίπου!

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίηθηκε στην N.Yόρκη, η Sony αποκάλυψε στο... περίπου την επόμενης γενιάς κονσόλα της εταιρείας PlayStation 4.

H κονσόλα με την κωδική ονομασία “Orbis” έμεινε μυστική για την ώρα, ωστόσο η εταιρεία έδειξε στο κοινό το νέο χειριστήριο του PS4 το οποίο διαθέτει ενσωματωμένο touchpad. H Sony μάλιστα δεν επεκτάθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές της επόμενης γενιάς του PlayStation αφού αυτό που έχει σημασία, όπως έκανε γνωστό, είναι οι υπηρεσίες και η εμπειρία χρήσης, και όχι τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές του hardware.

Όσο αφορά στο χειριστήριο πάντως, δεν διαφέρει παρά σε ελάχιστα σημεία από το χαρακτηριστικό χειριστήριο του PS3, και έτσι πέρα από το D-pad, τους δύο αναλογικούς μοχλούς, τις σκανδάλες, τα paddles και τα πλήκτρα action, διαθέτει επιπλέον ένα capacitive touchpad που προσφέρει επιπλέον 2D pointing δυνατότητες, χαρακτηριστικό που θα είναι χρήσιμο σε όσους παίζουν παιχνίδια MMO ή παιχνίδια στρατηγικής ενώ επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα επιτάχυνσης και γυρισκόπιο, και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίζετε παιχνίδια όπως το κάνετε με το κινητό σας τηλέφωνο ή με το tablet σας. H Sony επικεντρώθηκε κυρίως στο PlayStation Network, το οποίο μπορεί να αποτελέσει το κέντρο multimedia στον χώρο σας, έχοντας πρόσβαση σε περιεχόμενο από κινητά τηλέφωνα, tablets κ.α.

H Sony χαρακτήρισε το hardware που οδηγεί το PlayStation 4 ως “SuperCharged PC architecture” και είπε ότι το νέο PS4 θα προσφέρει την ποιότητα των γραφικών που σήμερα απολαμβάνουν μόνο οι χρήστες των PC και ότι χρησιμοποιεί μία επιταχυνόμενη μονάδα επεξεργασίας (Accelerated Processing Unit, APU) κατασκευασμένη από την AMD. Η APU που θα ενσωματώνει πάντως το νέο PS4 δεν έχει σχέση με τις σημερινές A10 APUs όπως είναι οι τύπου “Trinity”, αλλά θα βασίζεται στην νέα αρχιτεκτονική “Jaguar”, με οκτώ πυρήνες x86-64 και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών AMD Radeon που βασίζεται αντίστοιχα στην αρχιτεκτονική “Graphics CoreNext”. O ενσωματωμένος ελεγκτής μνήμης μάλιστα της APU, υποστηρίζει μνήμη GDDR5 μεγέθους 8GB και όχι τον τύπο DDR3 DRAM που υποστηρίζουν τα σημερινά PC!

8GB μνήμης GDDR5 λοιπόν αποτελούν τόσο την κεντρική μνήμη του συστήματος όσο και την μνήμη για το υποσύστημα γραφικών. Aν υποθέσουμε ότι το εύρος του διαύλου μνήμης της APU είναι 128-bit, όπως συμβαίνει με τις APUs τύπου Trinity, τότε το memory bandwidth θα αγγίζει τα 64GB/s στο 1GHz (4GHz effective), που σημαίνει ότι έχουμε υψηλότερη ταχύτητα ακόμα και από ένα σύστημα με Intel Core i7 “Sandy Bridge-E” που χρησιμοποιεί μνήμη quad-channel DDR3-1333!

Tο PlayStation 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, πιθανότατα την περίοδο Nοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

PlayStation 4

  • Το PS4 υπόσχεται να σας προσφέρει παιχνίδια, που μπορείτε να απολαύσετε όποτε, όπου και όπως θέλετε, χάρη σε ένα σύστημα ειδικά σχεδιασμένο να ικανοποιήσει τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών δημιουργών του πλανήτη.
  • Θα μπορείτε να παίζετε ψηφιακούς τίτλους ενώ τους κατεβάζετε από το PlayStation Store και να ενημερώνετε το PS4 ακόμη κι όταν το έχετε απενεργοποιήσει.
  • Επίσης, θα μπορείτε να παίζετε αμέσως οποιοδήποτε αποθηκευμένο παιχνίδι από εκεί που το αφήσατε – η "λειτουργία αναστολής" του PS4 σας απαλλάσσει από τους χρόνους φόρτωσης και σας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζετε το παιχνίδι σας πατώντας απλά το κουμπί λειτουργίας.
  • Η τεχνολογία Gaikai σας επιτρέπει να δοκιμάσετε απευθείας ενότητες παιχνιδιών που θα τραβήξουν την προσοχή σας στο PlayStation Store.
  • Δείτε τι σκαρώνουν οι φίλοι σας και παρακολουθήστε παιχνίδια, τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και μουσική που θα σας προτείνονται βάσει του γούστου σας στην πρωτοποριακά σχεδιασμένη οθόνη μενού του PS4.
  • Ζωντανή μετάδοση του παιχνιδιού σας μέσω Ustream. Αν κολλήσετε κάπου, οι φίλοι σας μπορούν να συμμετέχουν για να σας βοηθήσουν ή να σας προσφέρουν τις συμβουλές τους σε πραγματικό χρόνο.
  • Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε πλήθος εφαρμογών, όπως ένα πρόγραμμα περιήγησης στο web.
  • Επίσης, θα μπορείτε να παίζετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια PS4 στο PlayStation Vita μέσω Wi-Fi με τη λειτουργία Remote Play (Απομακρυσμένο παιχνίδι).
  • Στο μεταξύ, το νέο PlayStation App σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέπετε το smartphone σας σε δεύτερη οθόνη- για παράδειγμα, θα μπορείτε να βλέπετε ένα χάρτη ή την πρόοδο ενός φίλου σας στην ίδια ενότητα ενός παιχνιδιού.

DualShock 4

  • Ο νέος, ενσωματωμένος αισθητήρας προσφέρει χειρισμό κίνησης υψηλής ευαισθησίας.
  • Θα έχετε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε με παιχνίδια με νέους τρόπους, χάρη στην επιφάνεια αφής στο μπροστινό μέρος του χειριστηρίου.
  • Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερα ηχητικά εφέ από το ενσωματωμένο ηχείο. Η υποδοχή ακουστικών σας επιτρέπει να ακούτε αυτά τα ηχητικά εφέ με λεπτομέρεια καθώς και να συνομιλείτε με τους φίλους σας.
  • Οι δύο γνώριμοι αναλογικοί μοχλοί του χειριστηρίου έχουν βελτιωθεί για ακόμη περισσότερη ακρίβεια.
  • Η νέα προσθήκη, τα καμπυλωτά πλήκτρα L2 και R2, θα σας προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο.
  • Ανεβάστε φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook πατώντας απλά το νέο κουμπί SHARE (διαμοιρασμού).
  • Η LED Light Bar (γραμμή φωτισμού LED) στο επάνω μέρος του χειριστηρίου θα αντιστοιχεί στο χρώμα των χαρακτήρων του παιχνιδιού, ώστε οι παίκτες να μπορούν να παρακολουθούν ο ένας τον άλλον. Έτσι, θα μπορείτε για παράδειγμα να παρακολουθείτε πότε ένας χαρακτήρας έχει τραυματιστεί.
  • Εκτός από το χειριστήριο αναπτύχθηκε μια νέα κάμερα, που παρακολουθεί τη θέση του DUALSHOCK 4 μέσω της LED Light Bar (γραμμή φωτισμού LED).

Τα παιχνίδια

  • Killzone Shadow Fall: Στο ρόλο του επίλεκτου Shadow Marshal, καλείστε να αποτρέψετε να ξεσπάσουν εντάσεις μεταξύ των Helghast και των Vektans.
  • inFAMOUS: Second Son: Το σκηνικό μεταφέρεται στο Seattle και ο Delsin Rowe είναι ο νέος ήρωας που έχει την ικανότητα να ελέγχει τον καπνό.
  • DriveClub: Δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης, υπερσύγχρονα γραφικά και τα πιο απίθανα αυτοκίνητα του κόσμου περιλαμβάνονται στον τελευταίο τίτλο της Evolution Studios.
  • Knack: Με τη δύναμη αρχαίων κειμηλίων, αποκτάτε διαστάσεις γιγαντιαίας πολεμικής μηχανής σε αυτήν τη νέα συναρπαστική περιπέτεια.
  • Watch_Dogs: Μάθετε τι σημαίνει να έχετε τον απόλυτο έλεγχο σε μια πόλη που κάθε κίνησή σας συνδέεται με την επόμενη.
  • The Witness: Το τελευταίο παιχνίδι γρίφων από τον Jonathan Blow, δημιουργό του Braid.
  • Destiny: Ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι σκόπευσης πρώτου προσώπου από την Bungie Studios.
  • Μεταξύ άλλων τίτλων, η Blizzard ανακοίνωσε το Deep Down και το Diablo III από την Capcom.

Χάσατε τη ζωντανή μετάδοση του PlayStation Meeting 2013; Τότε, επισκεφτείτε τη διεύθυνση eu.playstation.com/meeting2013 για να δείτε σε επανάληψη την αποκάλυψη της Νέας Υόρκης.


voltmod

Kαλά, έκανε ένα χαμό,

Kαλά, έκανε ένα χαμό, προσκάλεσε χιλιάδες κόσμο, και έδειξε μόνο το χειριστήριο; Δεν πάμε καλά...

z3et

Λιγες ακομα πληροφοριες απο

Λιγες ακομα πληροφοριες απο την Sony.

Αυτο που μου εχουν δωσει να καταλαβω ειναι οτι σχεδον ολα ειναι ακομα στα χαρτια και απλα η παρουσιαση εγινε για να προλαβουν την Microsoft...

Stormwatch

Η χαρά του homebrew μόλις

Η χαρά του homebrew μόλις "σπάσει". Φαίνεται να διδαχθηκε η Sony από τα λάθη του παρελθόντος...Απλό hardware, εύκολα εκμεταλεύσιμο από όλους.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 29 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top