Samsung Galaxy S 4. Ανακοινώθηκε επίσημα η πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της Samsung

Η Samsung, στην εκδήλωση Unpacked σύστησε στον κόσμο την νέα, ναυαρχίδα της εταιρείας Galaxy S 4. Το νέο Samsung Galaxy S 4, έχει πολλές ομοιότητες εμφανισιακά με τον προκάτοχο του, το ιδιαίτερα επιτυχημένο Galaxy S III.

Η παρουσίαση στο Unpacked event της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε στο Radio City στην Νέα Υόρκη, ξεκίνησε επί τοις ουσίας με τον κ. JK Shin, President and Head των τμημάτων IT και Mobile Communication Division της Samsung, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στον λόγο που σπρώχνει την Samsung προς την καινοτομία, και που δεν είναι άλλος από την ίδια την ζωή. Μετά από λίγη ώρα, παρουσίασε το πολυαναμενόμενο Galaxy S4, την ναυαρχίδα της εταιρείας, απαραιθμώντας ορισμένες από τις καινοτομίες που ενσωματώνει.

Αρκετοί θα δυσαρεστηθούν με την ατολμία της εταιρείας να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό όσο αφορά στην σχεδιαστική φιλοσοφία, ωστόσο αυτό είναι μάλλον άδικο για την εταιρεία, που όφειλε να ακολουθήσει την συνταγή που την οδήγησε στην επιτυχία.
Το νέο Galaxy S 4, είναι αρκετά όμορφο και βασίζεται στον “οργανικό” σχεδιασμό που μας σύστησε η εταιρεία με την εμφάνιση του προκάτοχού του. Για την ποιότητα κατασκευής ή την αίσθηση των υλικών, δεν μπορούμε βεβαίως να κάνουμε σχόλια από την στιγμή που δεν το έχουμε ακόμη πιάσει στα χέρια μας, ωστόσο φαίνεται πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με το Galaxy S III, αν και η εταιρεία αυτή τη φορά χρησιμοποίησε πολυκαρβονικό υλικό, ενώ την οθόνη προστατεύει Gorilla Glass 3. Το πάχος του είναι 7,9 χιλιοστά ενώ δεν ζυγίζει περισσότερο από 130 γραμμάρια.

Η εταιρεία, περιέργως δεν αναφέρθηκε στον επεξεργαστή που θα ενσωματώνει το νέο Galaxy S4, αλλά αυτό δικαιολογείται, επειδή ήθελε από την μία να δώσει έμφαση στο λογισμικό και τις καινοτόμες λειτουργίες του, και από την άλλη για να μην δημιουργήσει... λανθασμένες εντυπώσεις. Αυτό λοιπόν που μάθαμε, είναι ότι το Samsung Galaxy S 4, θα κυκλοφορήσει με δύο είδη επεξεργαστών/ επεξεργαστών γραφικών, ανάλογα την περιοχή.

Στην μία περίπτωση θα ενσωματώνει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5410 Octa με συχνότητα λειτουργίας 1,6GHz, ο οποίος βασίζεται στην αρχιτεκτονική της ARM, big.LITTLE και επί της ουσίας αποτελείται από ένα ζευγάρι τετραπύρηνων επεξεργαστών, αρχιτεκτονικής Cortex-A15 και Cortex-A7, που το πρώτο εργάζεται όταν απαιτείται από το σύστημα μεγάλη επεξεργαστική ισχύς, και το δεύτερο ζευγάρι όταν δεν απαιτείται τόσο μεγάλη ισχύς από τις εφαρμογές και έχει προτεραιότητα η χαμηλή κατανάλωση. Όσο αφορά στην GPU, είναι παρόμοιας τεχνολογίας με εκείνη του iPhone 5 της Apple, και αυτό είναι ακόμη μία... πρωτοτυπία, αφού δείχνει ότι η εταιρεία προτίμησε την λύση της Imagination Technologies, PowerVR SGX544MP3 αντί για κάποια από τις Mali GPUs της ίδιας της ARM. Σε σχέση με την πρόταση της Apple στο iPhone 5, διαθέτει πάντως υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας, 533MHz αντί για 350MHz.

Στην δεύτερη περίπτωση, θα ενσωματώνει τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 600 της Qualcomm με συχνότητα λειτουργίας 1,9GHz, ο οποίος συνεπικουρείται από το υποσύστημα γραφικών Adreno 320. Τον συγκεκριμένο επεξεργαστή ενσωματώνει το HTC One, το LG Optimus G Pro καθώς και το Padfone Infinity της ΑSUS.

Η οθόνη του είναι τεχνολογίας Super AMOLED HD και επιδεικνύει διαγώνιο 4,99 ίντσες ενώ υποστηρίζει ανάλυση Full HD(1920x1080 pixels) με pixel density παρόμοιο με άλλα 5ιντσα της αγοράς, δηλαδή 441ppi. Αυτό σημαίνει αυτόματα, ότι την πλέον ευκρινή οθόνη διαθέτει το HTC One, χάρη στα 468ppi, που όμως προκύπτει επειδή η οθόνη του τελευταίου είναι 0,3 ίντσες μικρότερη περίπου.

Όσο αφορά στις κάμερες, στην πρόσοψη υπάρχει μία με αισθητήρα 2.0 Megapixels που έχει την δυνατότητα να συλλαμβάνει video ανάλυσης 1080p ενώ στο πίσω μέρος, δεσπόζει επιβλητική η κάμερα των 13 Megapixels που έχει δυνατότητα σύλληψης video 1080p. Οι δύο κάμερες, "δένουν" μεταξύ τους χάρη στην λειτουργία Dual Shot, που επιτρέπει την ταυτόχρονη σύλληψη φωτογραφιών και από τις δύο φωτογραφικές που μπορείτε να τις συνδυάσετε με οκτώ διαφορετικούς τρόπους. Μία ακόμη λειτουργία που αφορά στην βασική κάμερα, είναι η λειτουργία Sound & Shoοt, η οποία συλλαμβάνει πριν ή αφότου πατήσετε το κλείστρο ήχο, για να συνοδεύει την φωτογραφία σας.

Γενικώς, η συσκευή δείχνει ιδιαίτερα οικεία, με το κλασσικής σχεδίασης ακουστικό στην πρόσοψη, αλλά και τις “γρίλιες” του ηχείου στο “καπάκι” του πίσω μέρους, που αφαιρείται για να προστεθούν οι κάρτες microSIM (είναι dual SIM) και microSD για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου έως και κατά 64GB. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι το μέγεθος της RAM είναι 2GB, ενώ το Samsung Galaxy S4 θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις των 16GB, 32GB και 64GB.

Όσο αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, υποστηρίζει όλων των ειδών τα δίκτυα, συχνότητες και standards, φυσικά είναι 4G LTE συμβατό, διαθέτει WiFi 802.11a/b/g/n/ac, GPS (A-GPS, Glonass), IR Remote, Bluetooth 4.0, microUSB 2.0 (MHL 2.0), NFC ενώ η μπαταρία του - η οποία είναι αποσπώμενη - έχει χωρητικότητα 2600mAh. Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες Digital Compass, Gyro, Accelerometer, Humidity, RGB Light, Proximity, Barometer, Temperature και IR Gesture.

Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android v4.2.2 με το γραφικό περιβάλλον TouchWiz να παρουσιάζεται βελτιωμένο. Τα στοιχεία πάντως που καθιστούν το Galaxy S IV μία ιδιαίτερα ξεχωριστή συσκευή, είναι οι διάφορες τεχνολογίες ελέγχου που ενσωματώνει. Η τεχνολογία Smart Pause, μπορεί και ανιχνεύει μέσω της κάμερας που υπάρχει στην πρόσοψη, πότε ο χρήστης κοιτάει την οθόνη, και έτσι μόλις αντιληφθεί ότι το πρόσωπο σας δεν κοιτάει την οθόνη, το video για παράδειγμα που βλέπατε μπορεί να σταματήσει να παίζει προσωρινά, ωσότου ξανακοιτάξετε στην οθόνη.

Επίσης χάρη στην τεχνολογία Smart Scroll (floating touch), μπορείτε να απολαμβάνεται το Air View που γνωρίσαμε με το S Pen stylus του Galaxy Note II (μπορείτε να βλέπετε κάποιο thumbnail ή κάποιο preview ενός video, περνώντας το δάχτυλο σας πάνω από την οθόνη χωρίς να την αγγίζετε). Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι ότι το κινητό μπορεί να αντιλαμβάνεται χειρονομίες, και έτσι χωρίς να αγγίζετε την οθόνη, μπορείτε με απλά νεύματα να αλλάζετε σελίδα στο e-book που διαβάζατε ή να μετακινήστε ανάμεσα σε ιστοσελίδες κ.α. Ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό είναι η νέα οθόνη κλειδώματος.

Πολύ σημαντικές είναι επίσης οι λειτουργίες Drama Shot, με το Galaxy S4 να έχει την δυνατότητα σύλληψης 100 φωτογραφιών δημιουργώντας ένα κολάζ 4 δευτερολέπτων και Eraser χάρη στην οποία, δίνει την δυνατότητα στον χρήστη του να "σβήσει" κάποιον από μία φωτογραφία. Σημαντική βελτίωση επίσης για το Story Album, όπου προβάλλονται οι φωτογραφίες με πληροφορίες ταξινόμησης, geo-tagging κ.α.

Σημαντικές λειτουργίες που αφορούν στο λογισμικό της συσκευής είναι επίσης το S Voice Drive,που αποτελεί ένα σύστημα φωνητικών εντολών που διευκολύνει τον χειρισμό του κινητού όταν ο χρήστης οδηγεί, το S Translate, που επί της ουσίας μεταφράζει αυτόματα την ομιλία,  ώστε να σας καταλαβαίνει σε διαφορετική ο συνομιλιτής σας, ακόμα και αν μιλάει διαφορετική γλώσσα καθώς και το Samsung WatchON που εκμεταλλεύεται τις υπέρυθρες του κινητού, ώστε το τελευταίο να μετατραπεί σε τηλεχειριστήριο. Πολυ σημαντική τεχνολογία είναι το Samsung Knox, μία τεχνολογία που επί της ουσίας διευκολύνει τις επιχειρήσεις που ακολουθούν το μοντέλο BYOD (Bring Your Own Device) και το οποίο προσφέρει σημαντική ασφάλεια, ανάμεσα σε=τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και τα επαγγελματικά δεδομένα καθώς και το Samsung HomeSync (μπορείτε να αποστείλεται π.χ τις φωτογραφίες σας στο σπίτι ενώ είστε σε διακοπές). Χάρη επίσης στην λειτουργία Adapt Display, η συσκευή προσαρμόζει την προβολή της ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, έτσι ώστε η οθόνη να είναι πιο άνετη για τα μάτια του χρήστη.

Το νέο Samsung Galaxy S4, θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με 327 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, σε 155 χώρες στα τέλη Απριλίου.


z3et

Λοιπον, τι με χαλασε: -Ιδια

Λοιπον, τι με χαλασε:

-Ιδια σχεδιαση με το S3. Δεν ειναι κακη, αλλα ειναι ΙΔΙΑ (αν θυμαμαι καλα εχουν και τις ιδιες διαστασεις, εκτος απο το παχος).
-8πυρηνος να ειχαμε να λεγαμε με σχετικα αδυναμη GPU (σε σχεση με αυτα που θα μπορουσε να βαλει... πχ εναν 4πυρηνο Exynos με τα νεα Mali) και μου την σπαει που παιζουν αναμεσα σε δυο επιλογες αναλογα την χωρα. Δεν εχουν stock?
-Μερικες λειτουργιες μου φανηκαν σουπερ αχρειαστες (πχ το Shot & Sound, το αλλο που κανεις share μουσικη με αλλα S4 κλπ)

Τι μ'αρεσε:

-Στο ιδιο σασι, μεγαλυτερη, καλυτερη οθονη.
-Γενικα ανανεωμενο σε καθε επιπεδο (WiFi, LTE, καμερες, επεξεργαστης, μνημη, IR).
-Smart Pause (το Scroll... ετσι κι ετσι...), S Translate, S Drive. Κατι μου λεει πως τα δυο τελευταια δεν θα ειναι για Ελλαδα...
-Διαθεσιμο με το καλημερα, παντου!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 45 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top