Οι Motorola και Google ανακοίνωσαν το Moto X

Η Motorola ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες επίσημα το πολυαναμενόμενο Moto X, το νέο smartphone της εταιρείας, που είναι και το πρώτο ουσιαστικά υπό την καθοδήγηση της Google.

Το Moto X, βασίζεται στο Motorola X8 Computing system, το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από οκτώ συνολικά πυρήνες. Πιο συγκεκριμένα, βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon S4 Pro chipset με δύο πυρήνες Krait χρονισμένους στα 1.7GHz καθώς και τέσσερις πυρήνες για τα γραφικά, που στο σύνολο τους αποτελούν την Adreno 320 GPU. Επιπλέον διαθέτει δύο ακόμη πυρήνες για dedicated εφαρμογές (ο ένας για τους αισθητήρες και ο άλλος για το προηγμένο σύστημα φωνητικών εντολών). Διαθέτει 2GB RAM καθώς και 16GB ή 32GB αποθηκευτικού χώρου (προσφέρονται επίσης 50GB στο Google Drive για δύο χρόνια).

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2200mAh. Η μπροστινή κάμερα διαθέτει αισθητήρα 2.0 Megapixel και μπορεί να καταγράψει video ανάλυσης 1080p. Η οπίσθια κάμερα, με την ονομασία ClearPixel, υπόσχεται εξαιρετική απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και βασίζεται σε αισθητήρα 10 Megapixel. Είναι ικανή για λήψη video ανάλυσης 1080p με 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Όσο αφορά στην κάμερα, υποστηρίζεται το χαρακτηριστικό "Quick Capture". Έχοντας το κινητό στο χέρι σας, αρκεί να κουνήσετε τρεις φορές τον καρπό σας, για να ενεργοποιήσετε την κάμερα και να τραβήξετε φωτογραφίες, αγγίζοντας οπουδήποτε την οθόνη. Με αυτό τον τρόπο, από το χρονικό σημείο που το κινητό βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής ωσότου να τραβήξετε φωτογραφίες έχουν μεσολαβήσει μόλις τρία δευτερόλεπτα.

Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 4.2.2 και επί της ουσίας δεν διαθέτει πολλές αλλαγές σε σχέση με την “stock” έκδοση των συσκευών Nexus. Απλώς διαθέτει ορισμένες εφαρμογές, που στην ουσία αναδεικνύουν μερικές από τις δυνατότητες του Moto X όπως την Active Display (αφορά στην οθόνη κλειδώματος και δανείζεται πολλά στοιχεία από την Nokia Glance που είχε παρουσιαστεί πρώτη) αλλά και την εφαρμογή Motorola Migrate.

Επιστρέφοντας στο Moto X από άποψη εμφάνισης, να πούμε ότι το αψιδωτό πίσω μέρος, θυμίζει κάπως την πλάτη του HTC One, και το πάχος του ποικίλει, από 5,6 χιλιοστά στο λεπτότερο σημείο, στις άκρες δηλαδή έως 10,4 χιλιοστά στο κέντρο.

Η εταιρεία πάντως, έχει κάνει το καλύτερο δυνατόν για να χωρέσει την μεγάλη οθόνη των 4,7 ιντσών τεχνολογίας AMOLED σε ένα αρκετά περιορισμένων διαστάσεων σασί, 129,3 x 65,3 χιλιοστά και το τελικό αποτέλεσμα την δικαιώνει. Η ανάλυση της οθόνης είναι 720 x 1280 pixels και το pixel density βρίσκεται στα 312ppi. Το βάρος του Moto X δεν ξεπερνάει τα 130 γραμμάρια. Όσο αφορά στην αυτονομία, σύμφωνα με την εταιρεία επαρκεί για 24 ώρες με μέτρια χρήση. Το Moto X υποστηρίζει WiFi 802.11a/b/g/n/ac dual-band, 4G LTE, Bluetooth 4.0, GPS ενώ δεν απουσιάζει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά/ hands-free. Κάνει χρήση nano-SIM και δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου μέσω microSD.

Όσο αφορά στην οθόνη κλειδώματος, αλλά και στις ειδοποιήσεις, το νέο Moto X, διαθέτει το χαρακτηριστικό "Active Notifications". Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Google, αποκαλύφθηκε ότι οι χρήστες ανοιγοκλείνουν την οθόνη του κινητού τους, κατά μέσο όρο 90 φορές την ημέρα! Χάρη στο χαρακτηριστικό "Active Notifications" το κινητό από την οθόνη κλειδώματος και χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το κινητό πλήρως, αποκαλύπτει ειδοποιήσεις, μηνύματα ή κλήσεις κ.α.

Επειδή μάλιστα η οθόνη είναι AMOLED, ανάβουν μόνο τα pixels στο συγκεκριμένο σημείο και έτσι εξοικονομείται ενέργεια. Φυσικά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι το "Always-on" voice recognition. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό, μπορεί και επαγρυπνεί με ελάχιστη σπατάλη ενέργειας για να λάβει εντολές. Αρκεί να του πείτε: "OK Google Now" και στην συνέχεια την εντολή που θέλετε.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου smartphone – το οποίο δεν θα ήταν δυνατόν, τουλάχιστον για τους πελάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ, αν δεν υπήρχε το τοπικό εργοστάσια συναρμολόγησης – είναι οι δυνατότητες παραμετροποίησης της εμφάνισης που προσφέρει. Προσφέρει τόσο μεγάλες δυνατότητες – 504 διαφορετικές επιλογές συνολικά - που ο κάθε σχεδόν χρήστης μπορεί να έχει ένα Moto X που δεν μοιάζει με κανένα άλλο! Έτσι, υπάρχει δυνατότητα να επιλέξει το χρώμα της πρόσοψης (μαύρο ή λευκό), το χρώμα του πίσω μέρους (δεκαοκτώ διαφορετικές επιλογές), το χρώμα των πλήκτρων και του δαχτυλιδιού στον φακό της κάμερας ενώ ο πελάτης μπορεί να ζητήσει από την εταιρεία να χαράξει το όνομα του στο πίσω μέρος της συσκευής ή οτιδήποτε άλλο, και να ζητήσει να του εγκαταστήσουν συγκεκριμένα wallpapers. Και όλα τα παραπάνω, με καθυστέρηση μίας μέρας έως τριών ημερών από την παραγγελία του! Λίγο μετά, η εταιρεία θα προσφέρει δυνατότητα αγοράς... ξύλινης πλάτης. Όλες τις παραπάνω παραμετροποιήσεις μπορείτε να τις κάνετε μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της εταιρείας Moto Maker.

Το Moto X θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από τις εταιρείες AT&T, Verizon, Sprint, T-Mobile και US Cellular έναντι $200 για την έκδοση του κινητού με τα 16GB αποθηκευτικού χώρου και $250 για την έκδοση των 32GB (και με δύο χρόνια συμβόλαιο). Η εταιρεία δεν προτίθεται για αρκετούς μήνες ακόμη να διαθέσει το Moto X στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.


voltmod

Αυτό ναι, μάλιστα... είναι

Αυτό ναι, μάλιστα... είναι κινητό τηλέφωνο Smile
4,7 ιντσες (για μένα τέλειες είναι οι 4,5 ίντσες), ανάλυση που δεν πεθαίνει επεξεργαστή/ υποσύστημα γραφικών, δηλαδή HD (για μένα κορυφαία η 768 x 1280 pixels) και λόγω της τεχνολογίας οθόνης (AMOLED, προτιμώ IPS-LCD αλλά τέσπα...) δεν σκοτώνει την αυτονομία...
Ιδανικό (να ήταν και φθηνότερο ξεκλείδωτο, καλά θα ήταν)...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Users

0 χρήστες and 22 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top