Για δεύτερη φορά η Google "αχρηστεύει" την επίσημη εφαρμογή YouTube για τα Windows Phone 8

Δεν πέρασαν παρά 24 ώρες από τότε που η Microsoft ανακοίνωσε την επιστροφή της επίσημης εφαρμογής YouTube για τα Windows Phone 8, και η Google "κατέβασε" για ακόμη μία φορά τον διακόπτη, αχρηστεύοντας κυριολεκτικά την εφαρμογή!

Παρόλο που η Microsoft ανακοίνωσε ότι εργάστηκε σε συνεργασία με την Google για την επιστροφή της δημοφιλούς εφαρμογής στα Windows Phone 8 (οι χρήστες μπορούσαν να δουν τα δημοφιλέστερα video, να ανεβάσουν τα δικά τους videos κ.α.) ωστόσο όσοι χρήστες την εγκατέστησαν, διαπίστωσαν μετά από λίγη ώρα ότι δεν μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν, λαμβάνοντας το μήνυμα "Κάτι συνέβη, αλλά δεν είμαστε σίγουροι τι".

Μετά από σχετικές ερωτήσεις από δημοσιογράφους, τελικώς η Google παραδέχτηκε ότι είναι αυτή που φταίει, επειδή η Microsoft, δεν δημιούργησε σωστά την εφαρμογή ώστε να πληρεί τις HTML5 προδιαγραφές της Google καθώς και τους όρους που είχε θέσει η εταιρεία (πιθανολογούμε ότι έχει σχέση με τις διαφημίσεις που προβάλει η Google μέσω του YouTube ή ότι έχει σχέση με κάποιο ποσό που αφορά στα δικαιώματα χρήσης αλλιώς δεν εξηγείται).

Όπως και να έχει, η επίσημη τοποθέτηση της Google έχει ως εξής: "Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε στους χρήστες και τους δημιουργούς, μία εξαιρετική και συνεπή εμπειρία χρήσης του YouTube μεταξύ των διάφορων συσκευών, και εργαζόμαστε με τη Microsoft για να οικοδομήσουμε ένα πλήρως λειτουργικό YouTube app για τα Windows Phone με βάση το HTML5. Δυστυχώς, η Microsoft δεν έχει κάνει τις αναβαθμίσεις του προγράμματος περιήγησης για να ενεργοποιήσετε την πλήρης εμπειρία του YouTube, και αντ 'αυτού επανακυκλοφόρησε την εφαρμογή YouTube που παραβιάζει τους Όρους Παροχής των Υπηρεσιών μας. Την απενεργοποιήσαμε. Εκτιμούμε την ευρεία κοινότητα των προγραμματιστών μας και ως εκ τούτου έχουμε ζητήσει από όλους να τηρούν τους ίδιους κανόνες".

Η Microsoft από την άλλη δήλωσε, ότι: "Εργαζόμαστε με την Google για να επιλύσουμε το πρόβλημα". Αν τόσο καιρό η Microsoft εργαζόταν με την Google για την εφαρμογή, πως είναι δυνατόν να μην γνώριζε ότι η εφαρμογή για τα Windows Phone 8 δεν πληρούσε τις προδιαφραφές που έχει θέσει η Google; Οπότε αν συνέβη κάτι τέτοιο, πως και η Microsoft διέθεσε την σχετική εφαρμογή; 

Η Google, σύμφωνα με την Microsoft θέλει η εφαρμογή να γραφτεί εξολοκλήρου σε HTML5, και αυτό σύμφωνα με την Microsoft απαιτεί πολλούς πόρους και είναι αρκετά χρονοβόρο και δύσκολο για να γίνει. Ακόμα και οι εφαρμογές YouTube για την πλατφόρμα του Android ή του iOS δεν είναι εξολοκλήρου φτιαγμένες σε HTML5 ισχυρίζεται η Microsoft. Oπότε γιατί πρέπει η Microsoft να υποστεί όλη αυτή την φασαρία; "Φαίνεται σε μας, πως οι λόγοι που η Google μπλοκάρει την εφαρμογή μας, είναι κατασκευασμένοι ώστε να μην μπορούμε να προσφέρουμε στους χρήστες την ίδια εμπειρία που έχουν οι χρήστες του Android ή του iPhone. Τα εμπόδια που έχει βάλει η Google είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστούν και το γνωρίζουν" είπε ο David Howard της Microsoft. 

Όπως και να έχει, μπορεί οι φίλοι των Windows Phone να είναι εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από την Google για αυτή την έκβαση, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν κάνει καλό και στην φήμη της Microsoft. Ευχόμαστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια σύντομα, ώστε οι χρήστες των Windows Phone να έχουν την ίδια εμπειρία με τους χρήστες του Android ή του iOS. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.


Fotios

Ψώνιο

Καλά, η Google είναι ψωνισμένη, όπως και το σάπιο μήλο.

voltmod

Το πρόβλημα είναι με τις

Το πρόβλημα είναι με τις διαφημίσεις, ότι και καλά δεν εμφανίζονται με τον τρόπο που θέλει η Google... Η Microsoft ζητάει από την Google να τις δώσεις στοιχεία, για να την βοηθήσουν να προβάλει τις διαφημίσεις σωστά, και η Google δεν της δίνει πρόσβαση σε δεδομένα. Ξέρεις πόσες εφαρμογές, δωρεάν ή μη, υπάρχουν στο Windows Phone Store που έχουν φτάξει ανεξάρτητες εταιρείες ή τρίτοι κατασκευαστές; Δεκάδες! Μερικές μάλιστα είναι ad-free! Είναι γελοίο να κατηγορείς την Microsoft ότι δεν προσφέρει σωστή εμπειρία χρήσης, όταν έχεις επιτρέψει σε ανεξάρτητες εταιρείες να φτιάξουν YouTube εφαρμογές - μερικές απαράδεκτες - ή YouTube downloaders!
Νομίζω ότι η όλη φάση είναι γελοία...

Gigas

Ίσως να την "τσούζει" λίγο

Ίσως να την "τσούζει" λίγο την Google που η Microsoft βγάζει πιο πολλά λεφτά από αυτήν από την πλατφόρμα Android, ποιος ξέρει; (πιθανολογείται $1 δισ. περισσότερα)

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Παρ, 16/08/2013 - 17:02.
harry_lostone

ε μα ποιο windows phone....

ε μα ποιο windows phone.... Tongue

DeLaVeGaGR

...

Πφφ διαφημίσεις...ένα adblock στο pc και μια αλλαγή στα hosts στο android και bye bye ενοχλητικά adds.

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 94 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top