Διέρρευσε το roadmap της Intel για τα smartphones και τα tablets

Πηγές που προέρχονται από κατασκευαστές στην Ταϊβάν αποκάλυψαν ορισμένα στοιχεία για το roadmap της Intel, που αφορά στις πλατφόρμες των smartphones και tablets.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Intel αναμένεται να διαθέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς, το Merrifield SoC το οποίο θα κατασκευάζεται στα 22nm. Το Merrifield SoC αναμένεται να προσφέρει 50% αύξηση στην απόδοση σε συνδυασμό με χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με την σημερινή πλατφόρμα για smartphones, το Clover Trail+.

Αργότερα, στις αρχές του 2014, η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει ένα φρεσκάρισμα, φυσικά με αναβαθμισμένες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση, το Moorefield SoC, το οποίο επίσης θα κατασκευάζεται στα 22nm. Στις αρχές του 2015, αρχίζει η πραγματική μάχη, και θα είναι η χρονιά που η Intel - λογικά - θα κάνει αίσθηση στην συγκεκριμένη αγορά ανακοινώνοντας το Morganfield SoC το οποίο θα κατασκευάζεται με μέθοδο ολοκλήρωσης 14nm.

Στο Intel Developer Forum, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα μεταξύ 10 και 12 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στους επεξεργαστές Bay Trail των 22nm που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Silvermont. Η εταιρεία ωστόσο θα αποκαλύψει και τους επεξεργαστές Bay Trail-T, οι οποίοι είναι κατασκευασμένοι ειδικά για tablets που θα τρέχουν τόσο Windows 8.1 όσο και Android 4.2. Και αυτή η πλατφόρμα, βασίζεται στην αρχιτεκτονική Silvermont ενώ υπόσχεται 8 ώρες συνεχούς λειτουργίας στις συσκευές καθώς και εβδομάδες σε κατάσταση ύπνωσης. Θα υποστηρίζονται δύο συχνότητες λειτουργίας, 1.8GHz και 2.4GHz σε συνδυασμό με GPU 7ης γενιάς.

Η Intel αναμένεται να διανείμει δείγματα της πλατφόρμας Cherry Trail για tablets σε συνεργάτιδες εταιρείες πριν το τέλος της χρονιάς και θα ανακοινώσει την έλευση του SoC των 14nm την ερχόμενη χρονιά κατά την διάρκεια της έκθεσης Computex. Περισσότερες πληροφορίες που να αφορούν στους επεξεργαστές θα ανακοινωθούν το τρίτο τρίμηνο του 2014. Αυτό ωστόσο που γνωρίζουμε, είναι ότι θα βασίζονται στην Airmont αρχιτεκτονική, και η συχνότητα λειτουργίας θα είναι 2.7GHz ενώ η ενσωματωμένη GPU θα είναι 8ης γενιάς. Μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, η Intel θα έχει έτοιμη την πλατφόρμα Willow Trail για tablets, τα SoC της οποίας θα προορίζονται για συσκευές Android και Windows και θα κατασκευάζονται στα 14nm. Επίσης γνωρίζουμε ότι η πλατφόρμα Willow Trail θα βασίζεται στην Goldmont αρχιτεκτονική και πως θα περιλαμβάνουν υποσύστημα γραφικών 9ης γενιάς (Gen9). Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 407 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top