Η Nvidia παρουσίασε την τεχνολογία G-SYNC. Τέλος σε tearing, stuttering και lag!

Ανακοινώνοντας το G-SYNC, η Nvidia έδωσε τέλος στα προβλήματα δεκαετιών όπως είναι τα tearing, stuttering και lag, που προκύπτουν από τον μη συγχρονισμό του monitor με την κάρτα γραφικών.

Χάρη στην τεχνολογία G-SYNC, επιτυγχάνεται τέλειος συγχρονισμός μεταξύ της κάρτας γραφικών και της οθόνης και τα αποτελέσματα είναι σταθερά framerates και ίδιατερα ταχύτατη απόκριση, στοιχεία που δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθούν με την χρήση παλαιότερων τεχνολογιών στις οθόνες.

Η τεχνολογία G-SYNC συγχρονίζει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, με τον ρυθμό που πραγματοποιεί rendering η κάρτα γραφικών, οπότε οι εικόνες απεικονίζονται στην οθόνη την στιγμή που γίνονται rendered. Οι σκηνές εμφανίζονται ακαριαία, τα αντικείμενα είναι πιο ευκρινή, και το gameplay είναι πιο σταθερό, πιο ομαλό από ποτέ.

Από τις πρώτες μέρες των υπολογιστών, οι οθόνες έχουν σταθερούς ρυθμούς ανανέωσης - τυπικά 60Hz (Hertz). Όμως λόγω της δυναμικής φύσης των παιχνιδιών, οι GPUs επεξεργάζονται τα καρέ σε ρυθμό που ποικίλει. Έτσι, όταν η GPU προσπαθεί να συγχρονιστεί με την οθόνη, συναντούμε το φαινόμενο του tearing. Το συγκεκριμένο φαινόμενο αντιμετωπίζεται αν ο χρήστης ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό V-SYNC (Vertical Synchronization). Τότε όμως εμφανίζονται φαινόμενα υστέρησης (lag) και stuttering.

Με το G-SYNC, ο συγκεκριμένος συμβιβασμός παύει να υφίσταται, αφού ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης συγχρονίζεται τέλεια με την GPU, ανεξάρτητα από τον frame rate. Η Nvidia ανέπτυξε το G-SYNC module, ένα ειδικό άρθρωμα, το οποίο θα ενσωματωθεί σε ποικιλία από gaming monitors και το οποίο συνεργάζεται με hardware και λογισμικό που βρίσκεται ενσωματωμένο σε συγκεκριμένες GPUs που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Kepler.

Σύντομα αρκετοί κατασκευαστές οθόνων αναμένεται να παρουσιάσουν μοντέλα που κάνουν χρήση της τεχνολογίας V-SYNC, μεταξύ των οποίων είναι οι Philips, ASUS, BENQ και ViewSonic.


Ετικέτες:
voltmod

Ωραίο!

Ωραίο!

DeLaVeGaGR

...

Δλδ θα δουλεύει μονο με κάρτες την Nvidia,νταξ είπαμε άλλα αυτός ο διαχωρισμός αρχισε να γίνεται βαρετός!!!

voltmod

Εκτός και αν η AMD αγοράσει

Εκτός και αν η AMD αγοράσει την άδεια χρήσης... κάποιο είδος licencing. Δεν ξέρω... Λογικά θα λειτουργεί μόνο με κάρτες γραφικών της Nvidia, ωστόσο κάποιο τρόπο θα βρει η AMD, και πιθανότατα θα είναι "ανοιχτός". Σίγουρα πάντως περιμένουμε απάντηση...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 7 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top