Τους νέους Mac Pro ανακοίνωσε η Apple

Μία από τις εκπλήξεις της Apple για φέτος, είναι η κυκλοφορία του πρωτοποριακού, τόσο σε επίπεδο σχεδίασης και αισθητικής όσο και εξοπλισμού Mac Pro.

Ο νέος desktop υπολογιστής της Apple απευθύνεται σε ασυμβίβαστους στον τομέα της επεξεργαστικής ισχύος χρήστες καθώς και σε επαγγελματίες που θέλουν να τελειώνουν τις εργασίες τους το συντομότερο δυνατόν.

Η αισθητική του νέου Mac Pro είναι αναμφισβήτητα αυτό που τον καθιστά ξεχωριστό, πάνω από όλα. Βασίζεται σε μία σχεδίαση που ονομάζεται Unified Thermo Core και η οποία παρέχει όλα όσα χρειάζεται ο Mac Pro από άποψη ψύξης ενώ επιτρέπει και την αναβάθμιση ορισμένων υποσυστημάτων του.

Εκτός από την εμφάνιση και την αισθητική, που αναμφισβήτητα καθιστούν τον Mac Pro μοναδικό στο είδος του, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ότι καταλαμβάνει το 1/8 του όγκου, του παλαιότερου Mac Pro, και έτσι πέρα από το ενεργειακό αποτύπωμα που είναι χαμηλό, σε σχέση με την ισχύ του, το αποτύπωμα όσο αφορά στον όγκο και στις διαστάσεις, τον καθιστά τον πλέον μικρό σε μέγεθος επαγγελματικό υπολογιστή τέτοιας ισχύος στον κόσμο.

Μπορεί να εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή Intel Xeon E5 με έως και 12 πυρήνες x86-64 ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται δύο επαγγελματικής φύσεως κάρτες γραφικών AMD FirePro, που εργάζονται παράλληλα για να προσφέρουν στον χρήστη έως και 7 TeraFLOPs ισχύος, δυόμιση φορές υψηλότερη από το παρελθόν!

Εκτός από τα παραπάνω, εξοπλίζεται με υψηλής ποιότητας quad-channel μνήμη ECC (Error-Correction Code) συχνότητας λειτουργίας 1866MHz ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται θύρες FireWire 800 αλλά και έξι Thunderbolt 2.0 θύρες για throughput ανά συσκευή που αγγίζει τα 20Gbps! Όσο αφορά στον αποθηκευτικό χώρο, είναι εξοπλισμένος με solid-state μνήμη NAND flash που χρησιμοποιεί τον δίαυλο PCI Express για την επικοινωνία με το σύστημα, και αυτό καθιστά την διαμεταγωγή δεδομένων σχεδόν… ακαριαία. 

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τις δύο εκδοχές του Mac Pro περιλαμβάνουν εξαπύρηνο Intel Xeon E5-1650 v2 επεξεργαστή στα 3,5GHz αρχιτεκτονικής Ivy Bridge-EP, 64GB μνήμης DDR3 ταχύτητας 1866MHz και δύο κάρτες γραφικών AMD FirePro D700 με, συνολικά, 4096 Radeon Cores και 12GB μνήμης GDDR5.

Συνεπικουρείται επίσης από SSD χωρητικότητας 1TB σε σύνδεση PCI-Express ο οποίος καταγράφει ταχύτητες 1.2 GB/s και 1.0 GB/s σε ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων αντίστοιχα. Η τιμή του άνωθεν συστήματος ανέρχεται στα $3.999.

H δεύτερη, φθηνότερη, έκδοση στα $2.999 με τετραπύρηνο Xeon E5-1620 v2 στα 3,7GHz και 10MB L3 Cache, 12GB μνήμης RAM, δύο κάρτες γραφικών AMD FirePro D300 με 2560 Radeon Cores με συνολικά 4GB μνήμης, και SSD με χωρητικότητας 256GB.

Η γκάμα των συνθέσεων όμως δεν σταματά εκεί μιας και ο επίδοξος αγοραστής, θα έχει την δυνατότητα να διάλεξει ακόμα ανάμεσα σε 8 (Xeon E5-1680 v2) ή και 12 (Xeon E5-2697 v2) πυρήνες για τον επεξεργαστή, μνήμη RAM 32GB και επιλογή χωρητικότητας, εκτός των προαναφερθέντων, στα 512GB.

Ως στάνταρτ εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις, θα έχουμε τέσσερις θύρες USB 3.0, έξι Thunderbolt 2.0, δύο θύρες Gigabit Ethernet, μια HDMI 1.4, ασύρματες τεχνολογίες Bluetooth 4.0, WiFi 802.11a/b/g/n/ac Dual Band όπως επίσης και εισόδους για ακουστικά και μικρόφωνο.

Η Apple υποστηρίζει πως, ακόμα και με την πιο βασική έκδοση των $2.999 ο χρήστης θα μπορεί να επεξεργάζεται βίντεο ανάλυσης UHD 4K σε πραγματικό χρόνο, να αυξήσει την παραγωγικότητά του έως και 9 φορές στα 3D σχεδιαστικά προγράμματα και έως 3 φορές στα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, σε σχέση πάντα με το προηγούμενο μοντέλο.

Οι διαστάσεις του είναι 25,1 εκατοστά ύψος και διάμετρο 15,2 εκατοστά (μη ξεχνάμε πως έχει κυλινδρικό σχήμα) ενώ το βάρος του περιορίζεται μόλις στα 4,9 κιλά. Ο παραγώμενος θόρυβος δεν ξεπερνά τα 12dBA (ουσιαστικά αθόρυβο) και η μέγιστη κατανάλωσή του δεν θα ξεπερνά τα 450 Watt, για το κορυφαίο μοντέλο.

Φυσικά η Apple έχει προ-εγκαταστήσει σε όλες τις εκδόσεις, την τελευταία έκδοση του λειτουργικoύ συστήματος OS X Mavericks 10.9. Η διάθεσή του θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο.


marooned

Α ρε Apple... Spoiler:

Α ρε Apple... Love

Spoiler: Highlight to view
ας κλάψω βουβά...

z3et

Spoiler: Highlight to viewΚαι

Spoiler: Highlight to view
Και παλι θα ακουγεσαι περισσοτερο απο το Mac Pro :P

Spoiler: Highlight to view
Εχουν κανει παπαδες οι τυποι...

Elexorien

Με το που είδα...

... την εικόνα νόμιζα ότι το άρθρο έλεγε για τον νέο ρούτερ της D-Link!

6 Thunderbolt θύρες ε; Σπρώξε κι άλλο Apple, δεν θα βρεις ανταπόκριση...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 62 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top