Το Project Tango της Google μπορεί να χαρτογραφήσει τον κόσμο

Η Google έχει εξαγοράσει συνολικά οκτώ εταιρείες ρομποτικής μέσα σε διάστημα έξι μηνών (Bot & Dolly, Autofuss, Holomni, Redwood Robotics, Meka Robotics, Schaft, Industrial Perception), μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η εταιρεία Boston Dynamics με αρκετά συμβόλαια με τον αμερικανικό στρατό.

Η εξαγορά επίσης της εταιρείας Nest που είχε χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν από την Google, και βεβαίως της DeepMind, δείχνει ότι ο γίγαντας της αναζήτησης στο Internet, προχωράει με γοργό ρυθμό προς το μέλλον θέλοντας να πρωταγωνιστήσει σε αυτό που ονομάζουμε σήμερα Internet of Things, και δημιουργώντας αυτό που κάποιοι ονομάζουνε "real life Internet". Και δεν είναι μόνο αυτές, αλλά έχουμε και τις εταιρείες Flutter (gesture recognition) και FlexyCore.

Όλες οι παραπάνω εξαγορές, δείχνουν το ενδιαφέρον της Google πάνω στους τομείς της ρομποτικής, της τεχνητής αίσθησης και των αυτοματισμών στο σπίτι ή στον... δρόμο (μην ξεχνάμε και το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Google).

Η Google μεταξύ άλλων έχει ιδρύσει και το τμήμα ATAP (Advanced Technology and Projects Group). Ένα project που "τρέχει" και πρόσφατα αποκαλύφθηκε είναι το "Project Tango". Πρόκειται για ένα smartphone με 5 ιντσών οθόνη που "τρέχει" Android -δεν αποκλείεται η ενσωμάτωση της τεχνολογίας μελλοντικά στα Google Glass και βεβαίως σε ρομπότ- που έχει την δυνατότητα, χάρη σε πολλαπλούς αισθητήρες να χαρτογραφεί το περιβάλλον γύρω του.

Το smartphone εξοπλίζεται με ένα επεξεργαστή εικόνας Movidius Myriad 1, με μία ειδική κάμερα 4 Megapixels, με αισθητήρα κίνησης, με αισθητήρα βάθους καθώς και με άλλους επεξεργαστές εικόνας. Ο στόχος είναι η κατασκευή μίας συσκευής που αντιλαμβάνεται τον χώρο και την κίνηση, όπως περίπου το κάνουν οι άνθρωποι, με στόχο την δημιουργία νέων βελτιωμένου τύπου εμπειριών.

Η χαρτογράφηση, αναμφισβήτητα αποτελεί ένα τομέα εφαρμογής της τεχνολογίας, ωστόσο όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video, οι εφαρμογές μπορούν να είναι αναρίθμητες.

Πηγή


z3et

Teh next level of spying...

Teh next level of spying...

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 17 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top