Η Google ανακοίνωσε το Android Wear, ένα νέο OS ειδικά για smartwatches

Η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι εισέρχεται στην αγορά των wearable devices, με στόχο να τη κατακτήσει. Το Android Wear είναι το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας –όπως είναι φανερό βασίζεται στο Android OS που κυριαρχεί σε ποικιλία συσκευών όπως smartphones, tablets κ.ά-το οποίο ανέπτυξε ειδικά για smartwatches.

Η Google έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέα videos, τα οποία αποκαλύπτουν το νέο, μινιμαλιστικό, αλλά παράλληλα εντυπωσιακό περιβάλλον εργασίας ενώ επιπλέον, έχουμε την ευκαιρία να δούμε δύο, από τα πρώτα smartwatches που θα κυκλοφορήσουν, το Moto 360 της Motorola, αλλά και το G Watch, το οποίο αποτελεί καρπό της συνεργασίας της Google με την LG.

Σύμφωνα με την Google, ένα smartwatch με Android Wear θα προσφέρει στον χρήστη του σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες που αφορούν στην ταχύτητα, στον χρόνο ή στην απόσταση καθώς τρέχει, κάνει ποδήλατο ή περπατάει, ενώ με τη βοήθεια των Google Maps θα προσφέρει και δυνατότητες πλοήγησης.

Οι υπενθυμίσεις και οι ειδοποιήσεις θα προσφέρονται επίσης μέσω του Google Now, ενώ θα υποστηρίζονται και φωνητικές εντολές (χρησιμοποιώντας την έκφραση OK Google, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν διάφορες αναζητήσεις, σχετικά με κάποιον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας ήκ.λπ). Επιπλέον θα μπορούν να απαντούν σε μηνύματα μόνο με τη φωνή τους. Φυσικά, και με τη βοήθεια νέων apps που θα κάνουν την εμφάνιση τους, το Android Wear, θα μπορεί να παρέχει πληροφόρηση σχετικά με την υγεία, την άσκηση και την φυσική κατάσταση του χρήστη.

Σύμφωνα με την Google, πολλές εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν smartwatches που θα βασίζονται στο Android Wear, ανάμεσα στις οποίες είναι οι Motorola, LG, Fossil, ASUS, HTC και Samsung. Τα smrtwatches των Motorola και LG ήδη όπως αναφέραμε εμφανίζονται στα videos της Google. Η εταιρεία επίσης θα διαθέσει και το σχετικό SDK ώστε οι developers να μπορούν να δημιουργήσουν apps ή να προσθέσουν χαρακτηριστικά στα ήδη υπάρχοντα apps για συσκευές Android που να εκμεταλλεύονται τον νέο form factor.

Πηγή


voltmod

To Moto 360 με ψήνει πολύ

To Moto 360 με ψήνει πολύ λέμε... !

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 247 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top