Η Nvidia ανακοίνωσε την νέα αρχιτεκτονική πυρήνα γραφικών Pascal

Η Nvidia, στην GTC 2014 (GPU Technology Conference) παρουσίασε, μεταξύ άλλων, την νέα γενιά γραφικών η οποία θα λάβει την ονομασία Pascal. Έρχεται ως αντικαταστάτρια της αρχιτεκτονικής Maxwell και θα κάνει την εμφάνισή της στην αγορά το 2016.

O επεξεργαστής γραφικών Pascal θα φέρει μαζί του και μια πληθώρα από τεχνολογικές καινοτομίες. Θα μπορεί να συνεργαστεί με 3D memory chips (stacked memory), τουλάχιστον διπλασιάζοντας το GPU-Memory bandwidth.

Επίσης, με την χρήση των 3D memory η χωρητικότητα των μνημών αυξάνεται έως και 250% με ταυτόχρονη αύξηση της αποδοτικότητας (ο λόγος της απόδοσης προς την κατανάλωση) έως και 4 φορές. Επίσης η Nvidia ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία για την επικοινωνία του επεξεργαστή γραφικών (GPU) με την μνήμη (RAM) του επεξεργαστή γενικής χρήσης (CPU).

Την ονομάζει NVLink και την ανέπτυξε σε συνεργασία με την IBM. Υπόσχεται να αυξήσει το bandwidth throughtput κατά 5 έως 12 φορές σε σύγκριση με τον δίαυλο PCI-Express 3.0, στην υψηλότερη απόδοσή του δηλαδή κάνουμε λόγο για τουλάχιστον 180GB/s.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής Pascal, το σίγουρο είναι όμως πως θα την δούμε σε μια μεγάλη γκάμα κατηγοριών, από Desktop PCs και Workstation έως Servers και Cloud Supercomputers.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 13 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top