Η Microsoft παρουσίασε τα Windows Phone 8.1

Στο ετήσιο συνέδριο BUILD, η Microsoft ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας για smartphones, το οποίο διαθέτει πολλές νέες βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν.

Ο Joe Belfiore, υπεύθυνος ανάπτυξης της mobile έκδοσης των Windows έδωσε έμφαση –κάτι απολύτως φυσιολογικό- στη νέα ψηφιακή βοηθό Cortana, το όνομα της οποίας προέρχεται από την επίσης… ψηφιακή βοηθό του ήρωα Master Chief στη σειρά παιχνιδιών Halo. Να σημειώσουμε, ότι η επιλογή της ονομασίας, υπερψηφίστηκε από χιλιάδες χρήστες, πριν την επίσημη αποκάλυψη της υπηρεσίας.

Ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό των Windows Phone 8.1 είναι το Action Center, το οποίο μοιάζει αρκετά με αυτό που συναντάμε στις συσκευές Android προσφέροντας παρόμοια λειτουργικότητα (υπάρχουν γρήγορες ρυθμίσεις για WiFi, Bluetooth, Airplane mode και άλλα, ενώ παρέχονται ειδοποιήσεις, που μπορούν να κλείνουν μεμονωμένα ή όλες μαζί καθώς και συντόμευση για όλες τις ρυθμίσεις κ.ά). Το νέο Action Center εμφανίζεται με swipe από το πάνω μέρος της οθόνης και προς τα κάτω.

Όσο αφορά στην οθόνη κλειδώματος, μαθαίνουμε ότι οι developers θα μπορούν να προσφέρουν εφαρμογές που παραμετροποιούν την οθόνη κλειδώματος με διάφορους τρόπους (π.χ προσφέροντας διάφορα ήδη ειδοποιήσεων που σχετίζονται με την εφαρμογή κ.ά).

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να αλλάζουν ταπετσαρίες στα Live Tiles, αν και το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έχει εφαρμογή, μόνο σε όσα Tiles έχουν φτιαχτεί για να το υποστηρίζουν. Επί της ουσίας, τα Tiles μοιάζουν να είναι διάφανα, και στο background υπάρχει μία ταπετσαρία που έχει επιλέξει ο χρήστης.
Η Cortana, είναι η σπουδαιότερη αλλαγή στα Windows Phone 8.1, και μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Αν και τροφοδοτείται τη μηχανή αναζήτησης Bing ή άλλες υπηρεσίες, η ψηφιακή βοηθός μοιάζει με μία κανονική… γραμματέα, η οποία αποθηκεύει στο σημειωματάριο της, όλες τις καθημερινές συνήθειες και τα ενδιαφέροντα του χρήστη –εφόσον ο ίδιος ο χρήστης της δώσει το δικαίωμα- και κατόπιν, με τη χρήση φωνητικών εντολών από μέρους του χρήστη, μπορεί να απαντάει σε ερωτήσεις (π.χ ποιο ήταν το σκορ στον τελευταίο αγώνα της αγαπημένης ομάδας του χρήστη), πραγματοποιήσει αναζητήσεις, να εκκινήσει εφαρμογές, να κλείνει ραντεβού, να αποθηκεύει υπενθυμίσεις κ.ά. Είναι αρκετά έξυπνη ώστε να ειδοποιεί τον χρήστη για διπλά κλεισμένα ραντεβού, να γνωρίζει τα αγαπημένα μέρη που επισκέπτεται (π.χ εστιατόρια στα οποία μπορεί να κάνει κρατήσεις) ή ακόμα και να ελέγχει τη σίγαση του τηλεφώνου, την οποία μπορεί να διακόπτη, αν το άτομο που καλεί, ανήκει στην οικογένεια (Inner Circle) του χρήστη κ.ά.

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης βελτιώσεις στο πληκτρολόγιο των Windows Phone 8.1 το οποίο είναι στο στυλ του swype που βρίσκουμε στο Android και το ονομάζει Wordflow keyboard. Το νέο τύπο πληκτρολόγησης η Microsoft τον ονομάζει “shape writing”.

Σημαντικές βελτιώσεις ανακοινώθηκαν για διάφορες “Sense” εφαρμογές όπως στα Data Sense, Battery Saver ενώ έρχεται και μία νέα εφαρμογή του είδους, το WiFi Sense. Σύμφωνα με τη Microsoft, μπορεί να αυτοματοποιεί τη διαδικασία σύνδεσης σε γνωστά WiFi hotspots ενώ όσο αφορά στα προσωπικά ασύρματα δίκτυα, το σύστημα μπορεί να αποστέλλει ειδικούς κωδικούς στους φίλους για παράδειγμα που έχετε προσκαλέσει στο σπίτι σας, οι οποίοι παρέχουν τη δυνατότητα σε αυτούς να έχουν πρόσβαση στο Internet, αλλά όχι και στους φακέλους ή στα αρχεία του προσωπικού σας δικτύου.

Στον τομέα Business, τα Windows Phone 8.1 υποστηρίζουν επιχειρησιακά VPNs αλλά και κρυπτογράφηση κατά το messaging (S/MIME) κ.ά.

Οι νέες συσκευές που ανακοίνωσε η Nokia, όπως τα Lumia 930 ή 630 θα κυκλοφορήσουν με προεγκατεστημένα τα Windows Phone 8.1. Η εταιρεία δεν έκανε γνωστό πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης των κινητών με Windows Phone 8 σε Windows Phone 8.1, ωστόσο έγινε γνωστό, πως όλα τα σημερινά κινητά τηλέφωνα της Nokia, από το Lumia 520 και πάνω θα αναβαθμιστούν.


voltmod

Τεράστιο βήμα... can't

Τεράστιο βήμα... can't wait...!

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 113 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top