H Sony ανακοίνωσε την α7S, την νέα full-frame φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα λήψης 4K βίντεο

Press News

H Sony ανακοίνωσε την νέα της προσθήκη στην κατηγορία των compact full-frame φωτογραφικών μηχανών, την α7S. Μαζί με τις περίφημες α7 και α7R – τις μικρότερες full-frame φωτογραφικές μηχανές στον κόσμο με εναλλάξιμους φακούς – η α7S φέρνει την εξαιρετική ευαισθησία, το χαμηλό θόρυβο και την εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας 4K (QFHD: 3840×2160) στα χέρια των επαγγελματιών.

Η α7S αποτελεί ιδανική επιλογή για φωτογραφίες αλλά και οικονομικές παραγωγές ταινιών και αποδίδει καλλιτεχνικές δυνατότητες μέσα από ένα σώμα που είναι μικρότερο από οποιαδήποτε full-frame ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς, στον κόσμο.

Το κλειδί στην εξαιρετική ευαισθησία της α7S είναι ο νέος full-frame αισθητήρας εικόνας Exmor CMOS των 35mm, που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτήν. Με ανάλυση 12,2 Megapixel, το κάθε εικονοστοιχείο μεγαλώνει για να αυξήσει τη φωτοσυγκεντρωτική ισχύ του. Διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή εικόνας BIONZ X, ο οποίος συμβάλει στη μείωση του ψηφιακού θορύβου της εικόνας, ενώ παράλληλα, το ενεργό εύρος ευαισθησίας της α7S αυξάνεται σε ISO 50 – ISO 409600 και σε εκτεταμένη λειτουργία, ISO 200 – 409600 για ταινίες.

Χρησιμοποιώντας την ανάγνωση δεδομένων από κάθε ένα pixel του full-frame αισθητήρα  (24p και 25p), οι εικόνες 4K2, που δημιουργούνται από την α7S, είναι λεπτομερείς, με πλούσια χρώματα και ρεαλιστικές υφές. Η διαμεταγωγή δεδομένων υψηλής ταχύτητας, που βελτιώνεται από τον επεξεργαστή BIONZ X, δίνει στην α7S τη δυνατότητα να αποδίδει βίντεο σε ανάλυση 4K από τον προσαρμογέα HDMI με δειγματοληψία χρώματος 4:2:2, για εγγραφή σε εξωτερική συσκευή αποθήκευσης ή για προβολή σε συμβατή οθόνη.

Χάρη στην πλήρη ανάγνωση των pixel από ολόκληρο τον full-frame αισθητήρα, είναι αισθητή η απουσία των ανεπιθύμητων μουαρέ και των jaggies, που δεν κολακεύουν τα βίντεο με χαμηλότερη ανάλυση. Οι καθαρές εικόνες μπορούν να εγγραφούν σε μια κάρτα μνήμης σε ποιότητα Full HD με φορμά εγγραφής XAVC S4 στα 50Mbps, κάτι που εκτιμάται ιδιαιτέρως από τους επαγγελματίες βιντεογράφους.

Στη λειτουργία κροπαρίσματος APS-C, η α7S υποστηρίζει λήψεις υψηλής ταχύτητας κάδρου στα 120fps ή τα 100fps με ανάλυση HD (1280 x 720 pixels). Η λήψη στα 120fps μπορεί να αναπαραχθεί στα 24p για εφέ αργής κίνησης 5x – κάτι που είναι ιδανικό για να συλλαμβάνετε και την παραμικρή λεπτομέρεια σε αγωνίσματα με έντονη δράση.

Όπως ισχύει ήδη στην α7R, η λειτουργία Fast Intelligent AF υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας, έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο την εξαιρετική απόδοση σε χαμηλό φωτισμό, μέχρι και EV-4, της νέας φωτογραφικής μηχανής. Μεταξύ των χαρακτηριστικών, που είναι οικεία στους χρήστες των φωτογραφικών μηχανών α7, περιλαμβάνονται το υψηλής αντίθεσης σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, η συνδεσιμότητα Wi-Fi/NFC και η συμβατότητα με την επεκτεινόμενη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera Apps.

Υπάρχει μια μεγάλη σειρά φακών α που θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε πλήρως το σχεδόν απεριόριστο δημιουργικό δυναμικό της φωτογραφικής μηχανής. Αυτήν την περίοδο αναπτύσσεται ένας ολοκαίνουργιος full frame φακός F4 με ισχυρό ζουμ E-mount 28-135mm, ο οποίος είναι ιδανικός για τους κινηματογραφιστές που ενδιαφέρονται για την ποιότητα.

Επιπλέον, η Sony συνεργάζεται και με άλλες εταιρείες για να παρέχει υποστήριξη σε βίντεο 4K επαγγελματικής ποιότητας. Αναπτύσσεται, ακόμη, ένα καινούργιο κιτ προσαρμογέα XLR με μηχανισμό απευθείας σύνδεσης. Η νέα full-frame ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Sony α7S με εναλλάξιμους φακούς θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το καλοκαίρι του 2014.


marooned

Κάααααποια στιγμή......

Κάααααποια στιγμή......

z3et

(Δεν υπάρχει θέμα)

Tongue

Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 155 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top