Νέα έρευνα της Microsoft επιβεβαιώνει πως οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αξιοποιούν τις δυνατότητες του Cloud Computing είναι πιο αισιόδοξες σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές

Press News

Νέα έρευνα της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε πανευρωπαϊκά από την Ipsos MORI μεταξύ 5.770 υπαλλήλων μικρών και μεσαίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (ΜΜΕ) απασχολήσεως μέχρι 250 εργαζομένων, αποκάλυψε ένα σημαντικό ψηφιακό χάσμα μεταξύ αυτών στην Ελλάδα*.

Η έρευνα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν σύγχρονες, cloud-based λύσεις, έχουν κρατήσει μια πιο αισιόδοξη στάση για τις επιχειρηματικές προοπτικές τις εταιρίες τους από ότι οι ομόλογοί τους που δεν έχουν πρόσβαση σε αντίστοιχες cloud-based υπηρεσίες.

Αυτοί οι εργαζόμενοι δηλώνουν σε σημαντικό ποσοστό (36%) πιο σίγουροι για τις πιθανότητες να περιμένουν βελτίωση στις οικονομικές προοπτικές της εταιρείας τους κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, αλλά και το ίδιο αισιόδοξοι (32%) απέναντι στην προοπτική λανσαρίσματος νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, όπως και στις πιθανότητες (39%) η εταιρεία θα προχωρήσει σε νέες αγορές ή τομείς της αγοράς.

Μεταξύ όλων των ερωτηθέντων, τρεις στους πέντε (62%) βλέπουν το σύγχρονο ΙΤ ως κρίσιμο στοιχείο για την επιτυχία της επιχείρησής τους, ενώ σχεδόν οι μισοί (45%) πιστεύουν ότι επιχείρηση τους θα ήταν πιο ανταγωνιστική, εάν αυτό αξιοποιηθεί. Η συγκεκριμένη άποψη των εργαζομένων υποστηρίζει τα πορίσματα παλαιότερης μελέτης της Boston Consulting Group η οποία διαπίστωσε ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στην απόδοση μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων που αγκαλιάζουν τις νέες τεχνολογίες και εκείνων που δεν το κάνουν.

Η έρευνα έδειξε ότι οι τεχνολογικά καταρτισμένες μικρές επιχειρήσεις αύξησαν τα ετήσια έσοδα τους κατά 15% πιο γρήγορα και δημιούργησαν θέσεις εργασίας σχεδόν δύο φορές ταχύτερα σε σύγκριση με εκείνες με χαμηλότερα επίπεδα υιοθέτησης της τεχνολογίας.

«Ο εκσυγχρονισμός του IT μπορεί να έχει άμεσο και σημαντικό αντίκτυπο, επιτρέποντας μια ΜΜΕ να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό της και το ταλέντο του, είτε πρόκειται για μια εταιρεία των δύο ή των διακοσίων πενήντα ατόμων», δήλωσε ο Ευάγγελος Χρυσοχόος, Εμπορικός Διευθυντής Microsoft Ελλάς. «Για παράδειγμα, με τα Windows 8.1 και το Office 365, οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ έχουν απελευθερωθεί από τα γραφεία διατηρώντας την πρόσβαση στην εργασία τους οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Με την πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εφαρμογές που γνωρίζουν και στηρίζονται, καθώς και τα ενσωματωμένα εργαλεία επικοινωνίας, όπως το Lync, οι άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν παραγωγικοί είτε είναι στο γραφείο, με έναν πελάτη ή εν κινήσει."

Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία της on-the-go δυνατότητας εργασίας, με τα δύο τρίτα (66%) των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι η κινητή τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων συσκευών και υπηρεσιών, γίνεται όλο και πιο σημαντική όσων αφορά την αποτελεσματικότητα της δουλειάς τους. Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται περαιτέρω από το εύρημα ότι πάνω από τα τρία τέταρτα αυτών (77%) λένε ότι χρειάζονται καλύτερα μέσα για να συνεργάζονται με συναδέλφους σε διαφορετικές τοποθεσίες, και σχεδόν το ίδιο ποσοστό (74%) αναφέρει ότι χρειάζεται ανά πάσα στιγμή και από οπουδήποτε πρόσβαση στα έγγραφα τους.

Τα προηγμένα εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας που προσφέρει το Office 365 δημιουργούν μια σειρά από ευκαιρίες για την αποτελεσματική ομαδική εργασία. Εξοπλισμένοι με κινητές λύσεις και απομακρυσμένη πρόσβαση στον φάκελο εργασίας και τα έγγραφα τους, οι εργαζόμενοι μπορούν να λειτουργήσουν παραγωγικά από μόνοι τους, αλλά επίσης να συμβάλουν και στην υλοποίηση κοινών έργων με τους συναδέλφους τους από όπου και αν βρίσκονται.

Το Online Conferencing επιτρέπει στους εργαζομένους να κάνουν τις συναντήσεις τους στο web με χρήση HD βίντεο, κοινή χρήση της οθόνης, και instant messaging. Το Office Online επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να επεξεργάζονται αρχεία στα Word, Excel, PowerPoint και OneNote μέσω ενός web browser – ενώ οι εφαρμογές για mobile συσκευές επιτρέπουν την πρόσβαση στο έγγραφο των εργαζομένων ότι smartphone και αν χρησιμοποιούν. Το One Drive για επιχειρήσεις δίνει σε κάθε χρήστη 25 GB προσωπικό χώρο αποθήκευσης στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση από οπουδήποτε, ενώ παράλληλα συγχρονίζεται με τον υπολογιστή τους - επιτρέποντας τους να μοιράζονται εύκολα αρχεία και να ελέγχουν ποιος τα βλέπει και τα επεξεργάζεται.

Τα Windows 8.1 έχουν σχεδιαστεί για να αξιοποιήσουν πλήρως τη δύναμη του cloud computing - από τη στιγμή που ένας εργαζόμενος έχει συνδεθεί στο Microsoft Account του, όλα τα έγγραφα και οι ρυθμίσεις του είναι διαθέσιμα, ανεξάρτητα από το ποια συσκευή χρησιμοποιεί.

Τα Windows 8 Pro επιτρέπουν επίσης στους χρήστες να δημιουργήσουν επαγγελματικές εφαρμογές που πληρούν τις ακριβείς ανάγκες της επιχείρησής τους, χωρίς να χρειάζεται αυτές να αναρτηθούν πρώτα στο Windows Store. Επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέξουν τρόπο εργασίας, με την επιλογή να χρησιμοποιούν οθόνες αφής ή το ποντίκι και το πληκτρολόγιο τους.

*Η Ipsos MORI πήρε συνεντεύξεις από 501 άτομα που εργάζονται για τις ΜΜΕ (μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις), στην Ελλάδα. Τέτοιες ΜΜΕ είναι όσες απασχολούν 250 άτομα ή και λιγότερα. Η κάθε συνέντευξη πραγματοποιήθηκε online, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Ipsos Interactive Panel μεταξύ της 5ης και 13ης Μαρτίου 2014.


Είσοδος

Συζητήσεις

See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Αξιολογούμε χρησιμοποιώντας διάφορα benchmarks, τη κορυφαία single-GPU λύση της AMD, Radeon R9 290 σε μία υλοποίηση της Sapphire με την ονομασία Sapphire Vapor-X R9 290X Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε μία νέα κάρτα γραφικών που βασίζεται στην GPU της AMD, Radeon R9 290 και προέρχεται από τη Sapphire. Πρόκειται για τη Sapphire Vapor-X R9 290 Tri-X OC Version
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Δοκιμάζουμε το νέο Sony Xperia Z2, τη ναυαρχίδα της Ιαπωνικής εταιρείας στη κατηγορία των smartphones, για το 1ο εξάμηνο του 2014
See video
Sorry, you need to install flash to see this content.
Πρώτη επαφή με το motherboard της ASRock, Z97 Killer και τον νέο επεξεργαστή Intel Pentium G3258 Anniversary Edition

Bits & Bytes

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Users

0 χρήστες and 74 επισκέπτες

Giorgoss
kondeloq
gerassimos5
Giwrgos1212
panagiotis81
hildegardokane78138
sonopitz04
anagnostopk
gthalicia320115
karampelas
rafaelmarmon79538
kristalwmi70288609947
voudas95
johnajohn
geoffreydse944876134

Ψηφοφορία

Ποιο κινητό πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής για το 2014 (πρώτο εξάμηνο);:
back to top