Βίβλια, Tutorial για υπολογιστές και μηχανικών Ηλεκτρολογων και μηχανικων υπολογιστων

alexgr

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2014

Καταχωρήσεις: 5

Καλησπέρα σας.

Θέλω την βοήθεια σας.

Μέρος Α:
Πρώτον, Επειδή θαυμάζω πάρα πολύ το WOZ που έφτιαχνε υπολογιστές και αναρωτιόμουν τι είχε σπουδάσει για να τα ξέρει αυτά; Δεύτερον, είχα ένα φίλο μου που έφτιαχνε υπολογιστές δηλαδή έφτιαχνε μητρικές, κάρτες γραφικών. ΚΑι είχα δει ενα μηχανιμα που ήταν ένα πορτοκαλι με κόκκινο καλώδιο και μαύρο.
Δεν είμαι σύγουρος αν αυτό απαντήσω του αντικειμένου που κάνουνε. Εμένα μου φάνηκε σαν τεχνικός υπολογιστών, μηχανικός ηλεκτρολόγων και μηχανικός υπολογιστών.

Για να φτιάχνω και εγώ υπολογιστές και μητρικές και άλλα πράγματα, τι χρειαζόμαι ακριβώς να ξέρω; Επίσης έχετε να μου προτήνετε βιβλία για μάθω;

Τέλος έχω μια κονσόλα που μου έχει πρόβλημα και ένα λάπτοπ και θέλω να τα φτιάξω.

Μέρος Β:
Πως μπορώ να μάθω τα χαρακτηρηστικά του υπολογιστή όπως για παράδειγμα:
1) Της κάρτα γραφικών: Τι είναι το CUDA Cores, Base Clock (MHz), Boost Clock (MHz), Texture Fill Rate (GigaTexels/sec)
2) Στο σκληρό δίκσο
3) Πως μπορώ να μάθω όταν θέλω να φτιάξω ένα υπολογιστή και να αγοράζω cpu + ram να συνεργάζονται σωστά; Το λέω αύτο γιατί μου είχε πει ένας φίλος μου ότι αν έχω έναν intel core i5 3ης γενιάς και ram 8GB με 2000Mhz θα δεν θα έχουν σωστοί συνεργασία. Πως θα το καταλάβω αυτό το πράγματα ώστε cpu+motherboard+ram να εχουν σωστοί συνεραγασία.


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Α) Αυτο που ειχες δει, κατα 99,99% ηταν απλα ενα μηχανημα επιδιορθωσης και οχι κατασκευης μητρικης/καρτας γραφικων (γενικοτερα οποιοδηποτε PCB εχει soldered στοιχεια επανω του). Ο ποιο "γρηγορος" τροπος για να μπεις σε μια αντιστοιχη ασχολια, ειναι να το σπουδασεις (Ηλεκτρονικος Μηχανικος, Ηλεκτρολογος Μηχανικος (του Πολυτεχνικου κυριως τομεα)). Στις γενικοτερες σχολες "Πληροφορικης" δεν θα μαθεις κατι τετοιο παντως, ασχολουνται, δυστυχως, κυριως με τα λογισμικα.

Β) Τουλαχιστον για τα 2 πρωτα, το πιο ευκολο που μπορεις να κανεις ειναι το... Googling. Με τα καταλληλα keywords, θα βρεις ΠΑΡΑ πολυ υλικο για διαβασμα.

Ως προς το τριτο κομματι, δεν ισχυει κατι τετοιο (δεν υπαρχει σωστο ή λαθος με την αυστηρη εννοια του ορου).


back to top