Απαγόρευση του Mortal Combat στην Αυστραλία

Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2113

Απο τη μία απαγορεύονται games κι απ’ την άλλη νομιμοποιείται το τσιπάρισμα των κονσολών.

Ήδη έχουν γίνει παράπονα από τις εταιρείες για ποιο λόγο το σύστημα της Αυστραλίας εγκρίνει τα games για το κοινό ηλικίας 15+ και όχι 18+. Το Mortal Kombat, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου σε PS3 και Xbox 360, δεν θα επιτραπεί στα καταστήματα της Αυστραλίας. Η Warner εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένη από αυτή την απόφαση και εξετάζει τις επιλογές της.

Η επίσημη αιτιολογία για την απαγόρευση του Mortal Kombat στη χώρα είναι ότι το παιχνίδι προβάλει σαφείς σκηνές βίας, που περιλαμβάνουν στιγμιότυπα όπου εκτοξεύεται αίμα και γίνονται τεμαχισμοί και ακρωτηριασμοί, κυρίως κατά την διάρκεια των fatalities.Σε σχετικό παράδειγμα της έκθεσης των Αυστραλών, αναφέρεται ένα fatality του Kung Lao, ο οποίος τεμαχίζει τον αντίπαλό του στα δύο με την χρήση…πριονιού, ενώ μετά τον τεμαχισμό κρατάει και τα δύο μέλη του σώματος ψηλά, σαν τρόπαιο, ενώ το αίμα ρέει άφθονο. Το Mortal Kombat θα περιλαμβάνει πάνω από 60 fatalities με ανάλογες σκηνές βίας. 

Οι gamers της χώρας θα τιμήσουν για άλλη μια φορά τα online καταστήματα, όπως άλλωστε και οι αντίστοιχοι του Μεξικού με την απαγόρευση του Call of Juarez: The Cartel.


back to top