Δεν μου δείχνει εικόνα το PC

Gunix

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουν 2010

Καταχωρήσεις: 21

Καλησπέρα σας.
Το πρόβλημα μου είναι ότι το ανοίγω το pc και δεν άκουγα τον speaker και δεν έβλεπα εικόνα πάρα μόνο μαύρο. Η μητρική που έχει είναι ASUS P7P55 LX και 3 μνήμες που, οι 2 μικρές δηλαδή όταν λέω μικρές αυτό εννοώ (http://www.rylun.com.au/media/catalog/product/cache/1/image/1200x1200/9d...) που η μια ήταν στο μαύρο και η άλλη στο μπλε. Επίσης η μια μεγάλη kingston ήταν στο μπλε. Έβγάλα την μεγάλη από πάνω. Στις δυο μικρές της έβαλα στο μαύρο. Όταν το άναψα λειτούργησε. Αλλά όταν έβαλα την μεγάλη πάλη στην μπλε δεν μου δούλεψε.
Πήγα στην εταιρεία να δω Specifications στην καρτέλα μνήμη. Και βλέπω ότι είναι dual channel.
Θα ήθελα να ρωτήσω: 1ον) Τι είναι το single, dual, Tri, Quad channel? 2ον) Στην μητρική έχει 2 μαύρα και 2 μπλέ. Παίζει κάνα ρόλο αυτό? 3ον) Σε μια άλλη μητρική είχε μόνο μαύρες θύρες για την μνήμη. Τέλος, στον υπολογιστή άφησα τις 2 μικρές και άναψα άλλα πάλη δεν μου έδιχνε εικόνα και δεν άκουσα τον speaker. Γιατί μου το κάνει αυτό??


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Τα προβληματα αρχισαν ξαφνικα ή απ'οταν εβαλες και την 3η RAM? Αυτο συνηθως εξηγηται στην ασυμβατοτητα που μπορει να εχουν διαφορετικες RAM (εταιρια/μοντελο) μεταξυ τους μιας και λειτουργουν με διαφορετικες ρυθμισεις. Πρεπει να μας ξεκαθαρισεις λιγο το πως συνεβει ολο αυτο.

Τωρα για το 1ο ερωτημα, φαντασου το σαν αυτοκινητοδρομο με 1, 2, 3 και 4 λωριδες κυκλοφοριας. Αν εχεις να περασεις πολλα αυτοκινητα οσο πιο πολλες λωριδες τοσο καλυτερα. Συνηθως ομως, στα περισσοτερα PC οικιακης χρησης οι 2 (Dual Channel) αρκει. Αν υπαρχει επαγγελαμτικος σκοπος και κατα περιπτωση ισως χρειαστουν οι 3 ή 4 (με την αναλογη μητρικη και επεξεργαστη που υποστηριζουν κατι τετοιο).

Για το 2ο ερωτημα, παιζει ρολο στο πως θα αναγνωριστει το dual channel και συνηθως στο ποσο καλα μπορει να υπερχρονιστουν οι μνημες. Δηλαδη αν βαλεις μια στην μπλε και μια στην μαυρη ισως να μην δουλεψει το Dual Channel. Θελει "ζευγαρακια" δηλαδη. Αυτο ομως παει αναλογα με τον κατασκευστη και το μοντελο της μητρικης, δεν ισχυουν για ολες το ιδιο.

3ο, εμ... οκ. Tongue


Gunix

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουν 2010

Καταχωρήσεις: 21

z3et wrote:
Τα προβληματα αρχισαν ξαφνικα ή απ'οταν εβαλες και την 3η RAM?

Ναι σωστά. Απ' όταν το αγόρασε πριν 1 ή 2 χρόνια ήταν μια χαρά. Τωρά του το παρουσίασε το πρόβλημα.

z3et wrote:
Αυτο συνηθως εξηγηται στην ασυμβατοτητα που μπορει να εχουν διαφορετικες RAM (εταιρια/μοντελο) μεταξυ τους μιας και λειτουργουν με διαφορετικες ρυθμισεις. Πρεπει να μας ξεκαθαρισεις λιγο το πως συνεβει ολο αυτο.

Κίτα βασικά όταν το άνοιξα το άφησα να λειτουργεί κάνα 15 με 20 λεπτά. Όταν το έκλεισα για 5 λεπτά Μπήκα στα win 7. Αλλά όταν του έβγαλα όλλα τα καλώδια και το είχα περίπου 5 λεπτά και μετά του σύνδεσα τα καλώδια και το άναψα δεν έβλεπα εικόνα και δεν άκουσα τον speaker.

z3et wrote:

Τωρα για το 1ο ερωτημα, φαντασου το σαν αυτοκινητοδρομο με 1, 2, 3 και 4 λωριδες κυκλοφοριας. Αν εχεις να περασεις πολλα αυτοκινητα οσο πιο πολλες λωριδες τοσο καλυτερα. Συνηθως ομως, στα περισσοτερα PC οικιακης χρησης οι 2 (Dual Channel) αρκει.

Μάλιστα.

z3et wrote:
Αν υπαρχει επαγγελαμτικος σκοπος και κατα περιπτωση ισως χρειαστουν οι 3 ή 4 (με την αναλογη μητρικη και επεξεργαστη που υποστηριζουν κατι τετοιο).

Σχετικά με αυτό που λες έχω απορεία. Μου είχε πει ένας φίλος μου τεχνικός (αλλά έφυγε από Ελλάδα) και δεν μου εξύγησε. Μου είπε μην κιτάς μόνο στην μητρική και ram δηλαδή η μητρική που λέει 1333ΜΗΖ και βάζεις μνήμη στα 1333ΜΗΖ. Πρέπει να κιτάς και τον επεξεργαστή. Μελίγα λόγια αυτά τα 3 κάνουν ένα κυκλό για να συνεργάζονται σωστά. Πως θα καταλάβω τι υποστήρίζει ο επεξεργαστής έτσι ώστε για βάλω μνήμη στα 1333 ή 16000 ή 2200?/quote]

z3et wrote:

Για το 2ο ερωτημα, παιζει ρολο στο πως θα αναγνωριστει το dual channel και συνηθως στο ποσο καλα μπορει να υπερχρονιστουν οι μνημες. Δηλαδη αν βαλεις μια στην μπλε και μια στην μαυρη ισως να μην δουλεψει το Dual Channel. Θελει "ζευγαρακια" δηλαδη. Αυτο ομως παει αναλογα με τον κατασκευστη και το μοντελο της μητρικης, δεν ισχυουν για ολες το ιδιο

Οκ. Σε αυτή μητρική που ανέφερα πως θα μάθω βάλω σωστά τις 2 μνήμες που είναι ίδιες? δηλαδή αυτές 8 GB 2Χ4GB.


Gunix

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουν 2010

Καταχωρήσεις: 21

Θα ήθελα να ρωτήσω. Όπως ανέφερα και πριν το μοντέλο της μητρικής ASUS P7P55 LX, σας αναφέρω και τα μοντέλα από της μνήμες και ο cpu Intel Core i5 650 3.20GHz (http://ark.intel.com/Products/Spec/SLBLK)

1) Kingston: KVR1333D3N9/2X4G = 8GB Αυτές οι 2 είναι μικρές
2) Kingston: KVR1333D3N9/4G = 4GB και αυτή μεγάλη

Όπως έβγαλα της μνήμες είδα πόσα voltage έχει το κάθε ένα από τα 3 έχει 1.5V και με παρεκήνησε να σκεφτώ δυο πράγματα μήπως είναι από αυτό.
1ον) Μήπως να το βάλω 1.5V και γι' αυτό το του ήρθε φλασιά να το κάνει? Δηλαδή από όταν μπήκα στο BIOS ήταν στο Auto.

2ον)Πήγα στην ASUS να δω το manual τι πρωτήνει στης επιλογές μέσα από το BIOS σχετικά με το Memory Configurations και βλέπω να λέει ότι:

1) According to Intel CPU spec, DIMM Voltage below 1.65V is recommended to protect the CPU, το διάβασα αλλά δεν κατάλαβα πολύ καλά το νόημα της πρότασης. Γιατί πρέπει να είναι κάτω από 1.65V? ΣΕΛΙΔΑ 1-14 (26/70))
2) Η ASUS από ότι είδα το DRAM Voltage το έχει 1.6V αλλά εγώ το έβαλα 1.5V όσο έλεγε απάνω η RAM. ΣΕΛΙΔΑ 2-12 (54/70)). Θα ήθελα να ρωτήσω. Αν το βάλω 1.6V όπως το λέει η ASUS στο Manual τι θα γίνει? Μήπως θα κάει? Το λέω γιατί δεν ξέρω πάρα πολλά πράγματα στο τεχνικό και ηλεκτρόνικο.
3) Τέλος, Allow you to set the DRAM voltage. The values range from 1.2V to 2.2V* with a 0.05V or 0.1V interval. From 1.5 to 1.7V, the interval is 0.05V και από κάτω λέει ότι (According to Intel CPU spec, DIMM Voltage below 1.65V is recommended to protect the CPU permanently. We recommend you install the DIMMs with the voltage requirement below 1.65V) ΣΕΛΙΔΑ 2-17 (59/70).

Τελικά τι πρέπει να κάνω? Να το βάλω στο 1.5V όσο η λέει η RAM ή να το βάλω 1.6V όπως προτήνει και η ASUS? Παρακαλώ δίτε και εσείς το manual να μου πείτε σας παρακαλώ.

Τελευταία τροποποίηση από Gunix — Τρι, 03/12/2013 - 10:20.

z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Στα 1,5 ειναι η βασικη ταση λειτουργιας τους. Και στο Auto να ειναι η μητρικη στο 1,5 θα τις βαλει λογο του SPD. Πιο κατω λες οτι τις ειχε στο 1,6 ομως ενω πριν ειπες πως ηταν στο Auto. Τι απο τα δυο ισχυει? Γενικοτερα ομως, στο 1,5 θα πρεπει να δουλευουν. Δεν θα παθουν κατι στο 1,6 αλλα δεν χρειαζεται να λειτουργουν σε αυτη την ταση χωρις λογο (χωρις να εχουν υπερχρονιστει).


Gunix

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουν 2010

Καταχωρήσεις: 21

z3et wrote:
Στα 1,5 ειναι η βασικη ταση λειτουργιας τους. Και στο Auto να ειναι η μητρικη στο 1,5 θα τις βαλει λογο του SPD. Πιο κατω λες οτι τις ειχε στο 1,6 ομως ενω πριν ειπες πως ηταν στο Auto. Τι απο τα δυο ισχυει?

Τι εννοώ. Στο manual που κατέβασα της μητρικής είδα σε εικόνα ότι το είχε 1.6V. Αλλά πριν το πειράξω ήταν στο Auto.

z3et wrote:

Γενικοτερα ομως, στο 1,5 θα πρεπει να δουλευουν. Δεν θα παθουν κατι στο 1,6 αλλα δεν χρειαζεται να λειτουργουν σε αυτη την ταση χωρις λογο (χωρις να εχουν υπερχρονιστει).

Ok


back to top