Δολοφονία του Δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια

voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Ο δημοσιογράφος, φημολογείται ότι ήταν στέλεχος του ιδιαίτερα δημοφιλούς ενημερωτικού blog troktiko.blogspot.com (στο τρωκτικό αρνούνται κάτι τέτοιο) έπεσε νεκρός σήμερα το πρωί από δύο σφαίρες, μετά από καρτέρι που είχαν στήσει έξω από το σπίτι του, στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη οι δολοφόνοι.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών εκτελέστηκε σήμερα το πρωί στις 05:25. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος όπου έμενε και του ζήτησαν να βγει στην πόρτα. Στην είσοδο της πολυκατοικίας τον εκτέλεσαν εν' ψυχρώ με πιστόλι. Οι δράστες είναι τρία άτομα που διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο μερικά χιλιόμετρα μακρυά άφησαν να καίγεται για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν άγνωστα.


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2113

Η πένα είναι πιο δυνατή απο τη σφαίρα , θα το δείξει η ιστορία. Καλώς ή κακώς τίποτα δεν αλλάζει αν δεν χυθεί αίμα , συνήθως αίμα αθώων. Λυπάμαι για τον χαμό του δημοσιογράφου. Ας δούμε τί θα πεί και η αστυνομία... όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία...


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Είναι ντροπή για την δημοκρατία μας αυτό που έγινε, αν έγινε για λόγους που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη, ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Είναι γενικώς ντροπή και αίσχος. Δεν ξέρω αν ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ένας από τους δημοσιογράφους του troktiko.blogspot.com αλλά αυτό που έγινε, μεταξύ άλλων που συμβαίνουν καθημερινά και μας αφήνουν με ανοικτό το στόμα, απλώς αποδεικνύει ότι η χώρα μας αυτοκτονεί.

Ο δημοσιογράφος εργαζόταν και στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θέμα και είχε εκπομπή αν δεν κάνω λάθος μετά από εκείνη του Τζίμη Πανούση.

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Δευ, 19/07/2010 - 13:32.
____

Γιώργος Ιωσηφίδης


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής του "Ράδιο Θέμα", ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό επειδή επί πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης και αρχισυντάκτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Επίσης ασχολούνταν με το αθλητικό ρεπορτάζ (καλύπτοντας τον στίβο) και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούταν στο διαδίκτυο. Από εδώ.

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Δευ, 19/07/2010 - 09:32.
____

Γιώργος Ιωσηφίδης


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2113

Δυστυχώς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω απο το να πάρουμε τις πένες μας και να μην το αφήσουμε να περάσει έτσι , όπως και τόσα άλλα.


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η εν ψυχρω δολοφονια του Σωκρατη Γκιολια,η οποια ουσιαστικα αποτελει εκτελεση συμβολαιου θανατου,(μπορει καποιοι να το πουν και τρομοκρατικο χτυπημα,κανεις δεν ξερει και πλεον δεν πιστευουμε κανεναν),ειναι η αρχη ενος νεου κυκλου αιματος που φαινεται να ανοιγουν καποιοι,ωστε να αντιμετωπισουν κατα μετωπο αυτους απο τους οποιους νιωθουν πως απειλουνται...
Τωρα ποιοι μπορει να ηθελαν νεκρο το Σωκρατη κανεις δεν ξερει...
Πολλα ακουγονται απο πολλους...
Αλλοι παλι,οπως η Ελευθεροτυπια,σχετιζουν τη δολοφονια του,επειδη οπως αναφερει η εφημεριδα ηταν φερομενος ως διαχειριστης του troktiko...κατι το οποιο ειχε αποδειχτει παλαιοτερα απο τη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος πως ΔΕΝ ισχυει.

Σε χειροτερο μηκος κύματος η Ποπη Τσαπανιδου,η οποια μεσα απο το ΣΚΑΙ πριν απο λιγο ρωτησε εαν θα πρεπει μετα απο αυτη τη δολοφονια να ανοιξει και ο φακελος με την ανωνυμια στα blogs!!!

Ελπιζουμε ο λογος της δολοφονιας να μην ηταν η μαλακισμενη εικασία διαφορων καφρων για τη δηθεν εμπλοκη του με το troktiko.
Ελπιζουμε να μην βαφτισουν καποιοι αυτη τη δολοφονια ως τρομοκρατικο χτυπημα.
Ελπιζουμε να μην αρχιζουν να αυτολογοκρινονται οσοι μεχρι τωρα μιλαγαν και τα ελεγαν εξω απο τα δοντια.
Ελπιζουμε να βρεθουν οι πραγματικοι ενοχοι,οχι μονο οι δολοφονοι,αλλα και αυτοι οι οποιοι οπως φαινεται πληρωσαν γι'αυτο το συμβολαιο θανατου.


ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ,ΠΩΣ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Preza.tv

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


Elexorien

Κατάσταση:

Εγγραφή: Απρ 2010

Καταχωρήσεις: 228

Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικιωμένος με το δημοσιογραφικό έργο του αναφερόμενου, είμαι σίγουρος ότι η δολοφονία του έγινε ξεκάθαρα για να καλυφθεί κάτι που (ίσως) να ήθελε να αποκαλύψει. Προφανώς μέσω μέσω του Troktiko ή του ρ/φ σταθμού του.

Συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και μαύρη κατάρα στα καθίκια που τον φάγανε.

Υ.Γ: Όπως λέει και ο λαός, "η μάνα του δειλού δεν έκλαψε ποτέ..."


theodor2012

Κατάσταση:

Εγγραφή: Όκτ 2009

Καταχωρήσεις: 146

Τι να πει κανείς....Γίναμε φαρ ουέστ.
Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών με σφαίρες.
O tempora o mores.

____

Αφού το σύμπαν διαστέλλεται γιατί εγώ ψάχνω όλο και πιο πολύ ώρα για να παρκάρω ;;;


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

H δολοφονία του δημοσιογράφου μάλλον είναι πληρωμένο συμβόλαιο και υπάρχει περίπτωση να κρύβεται πίσω απο αυτήν επιχειρηματίας. (έτσι ακούστηκε σε δελτίο ειδήσεων) Φυσικά δεν θα βρεθούν ούτε οι εκτελεστές ούτε ο ηθικός αυτουργός. Τώρα για τις άλλες γελοιότητες δια στόματος Τσαπανίδου που ανέφερε ο voltmod παραπάνω, πάντα σε τέτοια γεγονότα ακούγονται τραγελαφικές εκφράσεις ανόητου δημοσιογραφικού λόγου.

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

eve wrote:
Φυσικά δεν θα βρεθούν ούτε οι εκτελεστές ούτε ο ηθικός αυτουργός.

Αν δεν βρεθούν, τότε αυτό θα είναι μεγάλο πλήγμα για την Δημοκρατία στην χώρα μας.
Από σήμερα το πρωί, τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο. Αν δεν βρεθούν οι ένοχοι και ο ηθικός αυτουργός η τρομοκρατία του παρακράτους θα έχει κερδίσει και εμείς, όλοι εμείς, απλώς θα σερνόμαστε.

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Η Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα το τελευταίο καιρό μόνο χαστούκια δέχεται και εμείς κοιτάμε απο τις οθόνες μας τα ραπίσματα με μάλλον ράθυμο τρόπο. Να προσθέσω πως αν πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου η κοινή γνώμη δεν στέκεται τόσο στο γεγονός μιας δολοφονίας, αλλά στο οτι κάτι ύποπτο μπορεί να κρύβεται απο πίσω, για έναν δημοσιογράφο. Και σε μια χώρα οπου οι αξίες περνάνε μια φάση "δοκιμαστικού σωλήνα" και οι δημοσιογράφοι, πάλι ξανατονίζω, απο την κοινή γνώμη θεωρούνται πουλημένοι, θα ταυτιστώ με την βεβαιότητα οτι δεν θα ανοίξει ρουθούνι.

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΑΝ BLOG σας αναφέρουμε ότι ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΕΑ του troktiko.blogspot.com ήταν του Σωκράτη Γκιόλια!ΝΑΙ η ιδέα και το όραμα αυτού του blog άνηκε στον Σωκράτη Γκιόλια και όλοι εμείς πορευτήκαμε με τούτη την ιδέα,ενός ανεξάρτητου blog που θα μπορούσε να είναι η φωνή όλων σας.Αυτό που ήθελε ο Σωκράτης Γκιόλιας είναι να υπάρχει ένα ανεξάρτητο μέσο στο οποίο όποιος αισθάνεται αδικημένος, να μπορεί να εκφράσει το παράπονο του,την καταγγελία του χωρίς δόλο και σκοπιμότητες!Και βάση αυτού πορευτήκαμε όλοι εμείς χωρίς καλά καλά να γνωριζόμαστε μεταξύ μας αφού άλλωστε ...
είμαστε χιλιάδες! Η ανιδιοτέλεια ήταν πάντα ο οδηγός μας για να βάζουμε το οποιοδήποτε κείμενο!Αυτό πλήρωσε ο Σωκράτης Γκιόλιας.Για όλους εμάς ουσιαστικά πλήρωσε..
όσο για το κείμενο που μπήκε νωρίτερα,συγχωρέστε μας υπάρχουν και νέα παιδιά που όντως δεν γνώριζαν το Σωκράτη μας και το ΟΡΑΜΑ του για το οποίο και πλήρωσε.Το όραμα του Σωκράτη ήταν να μην ανήκει σε κανέναν,,,Οι τίτλοι ιδιοκτησίας ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ!

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Ανακοινώνεται ότι από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε (16) κάλυκες διαμετρήματος 9 mm PARABELLUM , που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας δημοσιογράφου στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Συγκεκριμένα:

· Δεκατρείς έχουν... πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.

· Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:

* Ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009.
* Ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER » την 17-02-2009.
* Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.

Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009.

Την προανάκριση για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου, ανέλαβε και διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)

Τελευταία τροποποίηση από voltmod — Δευ, 19/07/2010 - 15:59.
____

Γιώργος Ιωσηφίδης


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2113

δε μου κάθεται καλά η ανακοίνωση


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Καλό ταξίδι, δικέ μου.

by SuperΜakis

Sick

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Δευ, 19/07/2010 - 18:19.

Mind of Loop

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2010

Καταχωρήσεις: 149

Το αν ήταν ή δεν ήταν διαχειριστής του τρωκτικού ο δολοφονημένος δεν παίζει κανένα ρόλο στο δημοσιοκαφριλίκι που θα στηθεί πάνω από τον τάφο του.
Δεν θα το γλιτώσει ούτε αυτός,δυστυχώς για αυτόν, δυστυχώς και για εμάς.
Έσπειρε και ο ίδιος αυτό το είδος της "δημοσιογραφίας",το τίμημα το πλήρωσε με την ζωή του.
Μικρό το κακό για την κοινωνία που ο ξεπεσμός της δεν εκτροχιάζεται με αυτήν την δολοφονία,μεγάλο το κακό για τους οικείους του που έχασαν τον άνθρωπό τους,σύζυγο και πατέρα.Κουράγιο σε αυτούς που μένουν πίσω.

Τελευταία τροποποίηση από Mind of Loop — Δευ, 19/07/2010 - 20:11.
____

Την ευθύνη ανέλαβε ο Διεθνής Νομισματικός Ταμείος.


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

"Kύριοι δημοσιογράφοι αυτη τη φορά ήρθαμε στην πόρτα σας, την επόμενη φορά όμως θα μας βρείτε έξω απο τα σπίτια σας".
Μέρος της προκύρηξης της Σέχτας Επαναστατών που είχε σταλεί μετά την επίθεση στον σταθμό Αλτερ. Αν υποθέσουμε πως η σέχτα κρύβεται πίσω απο την δολοφονία του Γκιόλια, που ακόμα δεν έχει πάρει την ευθύνη με κάποιο κείμενο, αντιλαμβανόμαστε πως η τρομοκρατία έχει λάβει άλλες διαστάσεις στην Ελλάδα και πως το ιδεολογικό κομμάτι (αν υποθέσουμε πως είχε ποτέ αυτός ο χώρος) έχει απλά πεθάνει. Τυφλές επιθέσεις πότε σε Αφγανόπουλα, πότε με μαφιόζικου τυπου εκτελέσεις οδηγούν την σκέψη μας σε συναισθήματα απέχθειας, θυμού και αγανάκτισης. Οι αντικοινωνικές ομάδες που δρούν με μη συμβατούς τρόπους προς την δημοκρατία, γίνονται συμπαθείς στη λαική μάζα μόνο όταν δρούν αναίμακτα και αν υποθέσουμε πως η σέχτα κρύβεται πίσω απο την δολοφονία, τότε δεν ενδιαφέρεται ούτε για την αποκατάσταση μιας κοινωνικής αδικίας ούτε για την "συμμόρφωση" μερικών προς παραδειγματισμό.

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Τέτοιες ώρες είναι εύκολο να κυλήσεις στον συναισθηματισμό. Είναι εύκολο να χαθείς και στο φόβο. Να φτάσεις στο σημείο να πιστεύεις πως η ασφάλειά σου είναι ο φόβος σου. Να ζεις σαν σκια που φοβάται σκιές. Αν κάνω το πρώτο θα είναι λάθος, ενώ αν κάνω το δεύτερο δεν θα σέβομαι τον εαυτό μου και το τελευταίο ρεπορτάζ του Σωκράτη Γκιόλια. Αυτό στο οποίο ο ίδιος έπεσε νεκρός.

Ο Σωκράτης με... πήρε τηλέφωνο πριν από δέκα μέρες για να βγω στην εκπομπή του στο «Θέμα». «Κανόνισε την βδομάδα αυτή να βρεθούμε για να ξεκινήσεις μια εκπομπή στο ραδιόφωνο» είπε πριν κλείσει το τηλέφωνο. «Καλά ρε Σωκράτη μη βιάζεσαι, δεν πρόκειται να χαθούμε» του απάντησα. Χαθήκαμε τελικώς. Ο Σωκράτης χάθηκε. Από τα χέρια κάποιων που αυτοαπακολούνται «Σέχτα Επαναστατών». Φαντάζομαι πως κάποια στιγμή θα βγάλουν και μία προκήρυξη όπου θα λένε διάφορα. Αν έχεις την ικανότητα να σκοτώνεις ανθρώπους έχεις σίγουρα και αυτή να δημιουργείς αιτίες.

Δεν θυμάμαι κανέναν επαναστάτη να σκοτώνει δημοσιογράφους. Μόνο παρακρατικούς. Στην Ελλάδα το 1946 οι ταγματασφαλίτες σκότωσαν στην Μαγνησία τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη Κώστα Βιδάλη. Και το 1948, άγνωστοι, τον δημοσιογράφο του CBS Τζώρτζ Πόλκ. Η δολοφονία του Πολκ που αποδόθηκε στους αντάρτες, είχε τελικώς για αρχιτέκτονες τις μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας και ΗΠΑ.

Έμελλε ο Σωκράτης να αποδείξει, σε αυτό το τελευταίο ρεπορτάζ της ζωής του, πως στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι δολοφονούνται ακόμη. Μήπως απέδειξε και πως υπάρχουν ακόμη παρακρατικοί;

Όταν εμφανίστηκε με προκήρυξή της η Σέχτα Επαναστατών, ήμουν από τους πρώτους που είχα γράψει, πως καμιά αριστερή ομάδα, δεν αυτοαποκαλεί τον εαυτό της με τον προσδιορισμό «σέχτα». Ο όρος σέχτα, είναι αρνητικός για οποιονδήποτε αριστερό. Και είχα αφήσει να εννοηθεί πως το πιθανότερο είναι κάποιος να τον επέλεξε ξεφυλλίζοντας ένα μαρξιστικό λεξικό προσπαθώντας να κάνει αριστερά βαφτίσια. Αλλά ήταν πολύ απολίτικος ή επαγγελματίας προβοκάτορας.

Αυτοί οι «ιδεολογικοί τιμωροί» που φαίνονται να αγνοούν ακόμη και το τι σημαίνει σέχτα, σκότωσαν έναν δημοσιογράφο χωρίς φρουρά, που ήταν ταυτισμένος με την δημιουργία των ισχυρών blogs στην Ελλάδα. Δηλαδή με την αποδυνάμωση των παραδοσιακών και διαπλεκόμενων ΜΜΕ. Έκαναν έτσι εκατοντάδες άλλους να φοβηθούν. Σίγουρα όχι τους φυλασσόμενους ή τους παρακοιμώμενους. Το έκαναν απλώς γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους.

Νομίζω πως η Ελλάδα ζει, ότι έζησε η Ιταλία την δεκαετία του 70 και του 80. Όταν οι Μυστικές Υπηρεσίες και ο παρακρατικός μηχανισμός της Gladio δημιούργησαν στην γειτονική χώρα με βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες,ένα κλίμα φόβου και έντασης, που έκανε να φαντάζει αναγκαίο ένα σκληρό κράτος

Η χώρα μας μπήκε σε αυτήν την τροχιά από το 2004. Όταν το κράτος, στο όνομα εξυπηρέτησης κάποιων «συμφερόντων» του, επέτρεψε σε ομάδες να κινηθούν εξωθεσμικά. Αποκαλύφθηκε πως αυτές οι ομάδες παρακολουθούσαν πολιτικούς και τον πρωθυπουργό, μέσα από το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, έσβησε τα ίχνη των παρακολουθήσεων-κυκλοφορει σήμερα ελεύθερος- και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ανέλαβαν να δώσουν την παράσταση της μπουρδολογικής συγκάλυψης. Δεν πιάστηκε κανένας. Το κράτος συνέχισε ήσυχο να κυνηγάει «τρομοκράτες» ίσως γιατί ήταν πολύ βέβαιο πως δεν κινδύνευε από τους υποκλοπείς που μαγνητοφωνούσαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τα κρατικά μυστικά. Αργότερα αποκαλύφθηκε πως την περίοδο εκείνη είχε πεθάνει ο υπάλληλος της Vodafone Τσαλικίδης. Στο αρχείο μου έχω μερικές φωτογραφίες του νεκρού Τσαλικίδη. Είναι ήρεμος σαν κοιμισμένος. Όλοι γνωρίζουν πως ένας άνθρωπος που αυτοκτονεί αποφασίζοντας να κρεμαστεί δεν έχει αυτή την όψη. Εκτός αν τον πάρει ο ύπνος την ώρα που κρεμιέται.Η επίσημη εκδοχή όμως είναι πως αυτοκτόνησε.

Πρόσφατα αποκάλυψα πως ένας μηχανισμός της ΕΥΠ έκανε ιδιωτικές παρακολουθήσεις. Ανώτερα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας είχαν διαμορφώσει ένα παραμάγαζο. Το θέμα έληξε «ομαλά» και πάλι.

Ένα τέτοιο σύστημα χρειάζεται νεκρούς. Μπορεί να είναι αυτοί που ενοχλούν, αυτοί που ξέρουν ή αυτοί που θα παραδειγματίσουν. Οι πολίτες θα γίνουν αυτοί που θα φοβούνται. Και δεν γίνεται να τους σκοτώσουν υπογράφοντας ως παρακράτος. Μπορούν να υπογράψουν ως επαναστάτες. Σημασία έχει ο νεκρός και το μηνυμα και όχι ο δολοφόνος.

Η Ελάδα έχει μπει σε έναν κύκλο ανωμαλίας. Είναι εύκολο να χαθούμε στα δάκρυα και στο φόβο μας. Αυτό θέλουν. Ας μην γελιόμαστε. Τα blogs ήταν για το σύστημα μια κατάσταση εκτός ελέγχου. Όποιες ανεξάρτητες φωνές, επίσης. Η φράση της Σέχτας , «όποιος δημοσιογράφος βρεθεί μπροστά μας θα τον πυροβολήσουμε στο κεφάλι», δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε επαναστατική ρήση. Είναι εκ των πρωτέρων δικαιολόγηση μιας επιλογής που μπορεί να δημιουργήσει την κατακραυγή του κόσμου. Έτσι τώρα φαντάζουν συνεπείς και σκληροί ενώ είναι απλώς δολοφόνοι.

Για τους δημοσιογράφους διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση. Μετράμε και κλαίμε έναν νεκρό,που για πολλούς ήταν ένας φίλος, αλλά πρέπει να μετρήσουμε τις ευθύνες. Αν φοβηθούμε θα έχουμε χάσει. Αν φοβηθούν, θα εξαφανιστούν. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά στον κόσμο, και μαζί με την μνήμη του Σωκράτη να υπερασπίσουμε την τιμή μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε μια χώρα να θεωρεί φυσικά φαινόμενα τη βρωμιά, την ατιμωρησία, το παρακράτος, τις δολοφονίες και τους τρομοκράτες. Και την αφήνουμε

Δεν χρειάζεται μνημόσυνα ο Σωκράτης. Χρειάζεται εμείς να μην νεκρωθούμε.

ΥΓ 1 :Κύριε Χρυσοχοίδη, η αρχική βεβαιότητα της ΕΛΑΣ ότι πρόκειται για εκτελεστές του κοινού εγκλήματος δεν ήταν απαραίτητα λάθος. Ίσως ήρθε η ώρα ωστόσο να προσεγγίσετε το θέμα πολιτικά και όχι αστυνομικά
ΥΓ2: Προς Σέχτα. Η φράση του Μάο «χτύπα έναν για να φοβίσεις 100» που σας είναι αρεστή πού ακριβώς αποσκοπεί στη περίπτωσή σας; Τι κάνουν αλήθεια οι φοβισμένοι δημοσιογράφοι;

Κώστας Βαξεβάνης
Κουτί της Πανδώρας

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2113

Θα είναι το επόμενο θύμα ηλιθίων , θα είμαι εγώ , θα είσαι εσύ? Αυτοί θα συνεχίσουν να είναι ηλίθιοι... ηλίθιοι δολοφόνοι , άρρωστοι , ανώμαλοι.


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Διάβασα με προσοχή το κομμάτι που παρέθεσες volt και θα κάνω μια ρητορική ερώτηση. Αν υποθέσουμε πως η σέχτα και η οποιαδήποτε άλλη σέχτα αρχίζει να δολοφονεί δημοσιογράφους που εργάζονται, γράφουν, είναι ιδιοκτήτες blogs τι φοβούνται??
Μήπως κάποιοι-κάπου-κάποτε γνωρίζουν ποιοί κρύβονται πίσω απο αυτές τις "συνάξεις" με ονόματα σεχτοειδή?
Μήπως τελικά η "τρομοκρατία" στην ελλάδα έχει την τύχη της Αλ Κάιντα? Που στην αρχή την σίτιζε το κράτος της κραταιάς Αμέρικα και μετά την τάισε τόσο πολύ, που όπως όλα τα αρσενικά στη φύση εναντιώνονται στους λατρευτούς τους "γονείς"?

Stare Stare

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Παρέθεσα το κείμενο του Βαξεβάνη, γιατί δεν "γλείφει", δεν είναι "κόλακας" και δεν είναι από αυτούς που διατυμπανίζουν "τον ήξερα τον μακαρίτη". Επιπλέον γιατί οι απόψεις και η γραφή του "έχουν κάτι να πουν" και μπορούν να μας βάλουν σε σκέψεις.
Μπορούμε να κάνουμε πολλές υποθέσεις, να σκεφτούμε πολλά σενάρια, αλλά ένα είναι σίγουρο, διανύουμε μεσαίωνα, σε όλα τα επίπεδα.
Είμαστε στο σκοτάδι.
Όλοι.

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

voltmod wrote:

Είμαστε στο σκοτάδι.
Όλοι.

Θα απαντήσω με μια φράση του αγαπημένου μου Μάρκ Τουέιν. "Οι δημοσιογράφοι πληρώνονται για να κρύβουν αυτά που ξέρουν".
Πιστεύω πως πολλοί είτε δημοσιογράφοι, είτε υποψιασμένοι δεν βρίσκονται στο σκοτάδι, απλά το εντεχνα σκορπισμένο σκότος, δημιουργεί την καλύτερη κρυψώνα. Και επειδή εγώ είμαι οπαδός του φωτός, πιστεύω πως πάντα η αλήθεια μας απελευθερώνει, μπορεί να μας τυφλώνει λίγο αρχικά, μετά απο τόσα χρόνια σκότους αλλά τελικά έρχεται. Το θέμα είναι ποιός ή ποιοί θα φανούν άξιοι, τολμηροί, τρελοί να βγάλουν απο την τρύπα του το φίδι του ζωτικού μας ψεύδους. Puzzled Davie

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

eve wrote:
Το θέμα είναι ποιός ή ποιοί θα φανούν άξιοι, τολμηροί, τρελοί να βγάλουν απο την τρύπα του το φίδι του ζωτικού μας ψεύδους

Kaneis,

Spoiler: Highlight to view
this is Greece Crying

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

voltmod, εδώ δεν ισορροπώ καλά εγώ συναισθηματικά. Απο την μία σε πολλά πράγματα ξέρω, πως this is Greece και μου φαντάζει ανεδαφικό να αλλάξουν κάποια πράγματα και απο την άλλη εκνευρίζομαι και με εμένα και με όλους τους άλλους που απλά κοιτάμε... Steve
Λένε πως όταν σταματήσεις να εκπλήσεσαι έχεις αγγίξει την ωριμότητα. Βρε ναι να την αγγίξω, αλλά αν δεν με ενεργοποιεί και κάτι, ώστε να με θυμώνει (μιας και ο θυμός μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για πολλά καλά πράγματα) πως θα αλλάξω εγώ κάτι? Νομίζω πως η μεγάλη πληγή μας είναι αυτό, το θα περάσει και αυτό.
Πολλές αντοχές έχουμε...

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Ζητείται ελπίς

Spoiler: Highlight to view
Αυτό ταίριαζε εδώ, αφού είναι το σύνθημα στα μάτια κάθε Έλληνα πολίτη

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


DALI

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 481

Και εγω είχα μια περίεργη σιγουριά οτι θα γινόταν κάτι τέτοιο αργά ή γρήγορα ... και να που έγινε!

Αυτό που γίνεται είναι καταπάτηση της ελευθερίας, της έκφρασης του λόγου και πάει λέγοντας!

Η δημοκρατία είναι συνώνυμη της ελευθερίας αλλά κάναμε το λάθος και επιτρέψαμε να οριοθετήσουν κάποιους όρους - λέξεις - αρχές που δεν θα έπρεπε να παλεύουμε για τα αυτονόητα ... αυτά θα έπρεπε να μας ανήκουν και όχι να πολεμάμε για το υπέρτατο ... την ελευθερία μας !

Νομίζω πως αυτός ο τρόπος(εν ψυχρό) είναι πολύ τις μόδας ... ο νόμος πληρωμένος ... το δίκιο σου δεν το βρίσκεις απο πουθενά ... επομένως τι σου μένει? ... παίρνεις τον νόμο στα χέρια σου και γίνεσαι ένας μικρός θεός ... ορίζεις εσύ τις ζωές των άλλων και κάποιοι άλλοι την δική σου ???!!!

Spoiler: Highlight to view
ΤΡΑΓΙΚΌ !

Μια παράνοια διακρίνω παντού γύρω μου!
Είναι έτσι ή μέσα στο κεφάλι μου συμβαίνει?

Θα δείξει ...

____

"Φωτιά να κάψω τον Παράδεισο
Νερό την κόλαση να σβήσω..."


DEATH

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2219

eve wrote:
"Οι δημοσιογράφοι πληρώνονται για να κρύβουν αυτά που ξέρουν".

και όσοι τολμήσουν να πάνε κόντρα στο ρεύμα ΔΟΛΟΦΟΝΟΎΝΤΑΙ
Spoiler: Highlight to view
Το παρακράτος ξέρει να κάνει καλά την δουλειά του

____


Καλύτερα η ουτοπία παρα η μουγκoπία


Mind of Loop

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2010

Καταχωρήσεις: 149

DALI wrote:

Η δημοκρατία είναι συνώνυμη της ελευθερίας αλλά κάναμε το λάθος και επιτρέψαμε να οριοθετήσουν κάποιους όρους - λέξεις - αρχές που δεν θα έπρεπε να παλεύουμε για τα αυτονόητα ... αυτά θα έπρεπε να μας ανήκουν και όχι να πολεμάμε για το υπέρτατο ... την ελευθερία μας !
Πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα,άρα η πολεμική πρέπει να ισχύσει αφού πρώτα να επανατοποθετηθούμε και να επαναερμηνεύσουμε την ελευθερία όχιμόνο σαν έννοια αλλά και σαν πρόσχημα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ότι δεν υπάρχει ελεύθερο γεύμα πουθενά στην φύση.

____

Την ευθύνη ανέλαβε ο Διεθνής Νομισματικός Ταμείος.


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Παρακολουθώντας δελτία ειδήσεων, άκουσα πως υπήρχε ένας άτυπος πόλεμος μεταξύ του blog indymedia (του αναρχοαυτόνομου χώρου) και του τρωκτικού και πως ένας υπολογιστής που "έφευγαν" υβριστικά μυνήματα "κατοικούσε" μέσα στο Πολυτεχνείο. Ειλικρινά δεν ξέρω πως να επεξεργαστώ αυτές τις πληροφορίες. Stare Stare

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


eve
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 8449

Βολτάρω στο νετ και συναντώ αυτό το κείμενο της Ρίκας Βαγιάνη. Θα ταυτιστώ μαζί της για πολλά πράγματα και αντιτάσομαι στην πολύ έντονη επιθυμία της κοινωνίας πολλές φορές να ηρωποιει μερικούς ανθρώπους. Η απάντηση απο το troktiko, προς το κείμενο της δημοσιογράφου ήταν εμπαθής, κακή, αγενής, μη δημοσιογραφική και απέδειξε όλα αυτά που στοχοποιεί η Ρίκα Βαγιάνη ως κακή δημοσιογραφία. Πολλοί ξέρουμε ποίος είναι πότης, πρεζάκι, ομοφυλόφιλος με οικογένεια της δόξας και τιμής, ποίος έφαγε τα λεφτά του στο καζίνο, αλλά κάποια πράγματα οφείλουν να κρατούνται ως μυστικά, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι τα σιγομουρμουρίζουν. Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει πεθάνει, υπάρχουν πολύ καλές πένες που αντιστέκονται και ένα νέο είδος γραφής που πλασάρεται ως δημοσιογραφία, που το μόνο που κάνει είναι να στοχοποιεί με ανεπαρκή στοιχεία διανθισμένα με ροζοκίτρινα χρώματα. Αυτό δεν είναι απάντηση, αυτό δεν είναι ακέραιο.

____

"Οι άνθρωποι που δεν συμπαθούν τις γάτες, στην προηγούμενη ζωή τους, μάλλον ήταν ποντίκια"


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Απο ποτε το Τροκτικο πλαισιωνεται απο Δημοσιογραφους...?


back to top