"Επανήλθε" η δυνατότητα "Install other OS" στο PS3...

voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Είναι γνωστό ότι η Sony με το νέο firmware 3.21, αφαίρεσε την δυνατότητα εγκατάστασης άλλου λειτουργικού συστήματος (π.χ Linux) στην δημοφιλή παιχνιδοκονσόλα PlayStation 3 της εταιρείας, απογοητεύοντας χιλιάδες χρήστες.

Η αφαίρεση της δυνατότητας έγινε για λόγους που αφορούν στην ασφάλεια του συστήματος, αφού σύμφωνα με φήμες, κάποιοι είχαν φτάσει πολύ κοντά στο "σπάσιμο" της κονσόλας.

Και ενώ άλλοι τελικά καλούνται να πληρώνουν τα... σπασμένα (που θα είναι πολλά, αν κάποιοι χρήστες ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα) υπάρχουν μερικοί που δεν καταλαβαίνουν και... πολλά. Ο geohot, γνωστός και ως George Hotz λοιπόν, "έσπασε" το firmware 3.21 επαναφέροντας την δυνατότητα "Install Other OS" χρησιμοποιώντας ένα αρχείο pub που περιεχόταν στην έκδοση 3.15 του PlayStation 3 firmware. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνική δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και δημιούργησε ένα video που αποκαλύπτει το... κατόρθωμα του.

Η δυνατότητα "Install other OS" ηταν ένα από τα ατού του PlayStation 3 απέναντι στον ανταγωνισμό αφού χάρη σε αυτή, από μία απλή κονσόλα μπορούσε να μετατραπεί κυριολεκτικά σε ένα... υπολογιστή, σχεδόν με πλήρεις δυνατότητες.


back to top