Επιλογη καταλληλου UPS

Manas

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2013

Καταχωρήσεις: 208

Καλημερα σε ολους,

Θελω να αγορασω ενα UPS με το οποιο θα προστατευσω εναν υπολογιστη που το τροφοδοτικο του ειναι 450W και δυο οθονες, μια LED και μια TFT LCD. Θελω οταν "κοβεται" το ρευμα απο τη ΔΕΗ αμεσως να παιρνω παροχη απο τις μπαταριες του UPS χωρις να κλεινει ο H/Y και οι οθονες.
Εψαξα λιγο για το θεμα, αλλα με μπερδευουν τα Standby, Line Interactive και On-Line που κυκλοφορουν οποτε θα ηθελα τη γνωμη σας για ποιο να διαλεξω ωστε να μη μου κοστισει και μια περιουσια Tongue
Ειδα αυτο που ειναι και σχετικα οικονομικο.
Θα με καλυψει λετε το παραπανω UPS ή θα χρειαστω κατι μεγαλυτερο/καλυτερο/διαφορετικο;

Ευχαριστω.


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Χοντρικα, απο αριστερα προς τα δεξια, εχεις απο λιγοτερη εως μεγαλυτερη ασφαλεια (και αντιστοιχα μικροτερο εως μεγαλυτερο κοστος). Τωρα τα πιο συνηθισμενα ειναι τα Line Interactive γιατι δινουν ενα καλο πακετο αποδοσης/ασφαλειας/τιμης. Οποτε και σωστα κοιτας αυτη τη κατηγορια.

Τωρα οσον αφορα για UPS, εγω θα προτεινα αυτο. Λιγοτερη ισχυς, η οποια βεβαια καλυπτει τις αναγκες του PC και των οθονων, μια μπαταρια (μικροτερο κοστος αλλαγης), και φερει και ενα brand που εχει "φορεθει" πολυ. Επισης δες και αυτο (μια απο τα ιδια με το προηγουμενο).


Manas

Κατάσταση:

Εγγραφή: Νοε 2013

Καταχωρήσεις: 208

Βασικα επελεξα στα 1000VA ωστε να εχω περιθωριο εαν συνδεσω καποιο υπολογιστη αργοτερα με μεγαλυτερο τροφοδοτικο να μπορει να τον "σηκωσει".
Για να μετατρεψω τα VA σε W πολλαπλασιαζω με τον συντελεστη 0.7, 0.8 ή με καποιο αλλο; Γιατι εχω ακουσει αλλους να λενε με 0.7 και αλλους με μεγαλυτερο και με εχουν μπερδεψει...
Επισης, κατι τελευταιο: σε περιπτωση διακοπης της τροφοδοσιας απο τη ΔΕΗ το UPS θα γυρισει αυτοματα σε τροφοδοσια απο μπαταριες, αλλα χρειαζεται καποιο χρονο για να οπλισει το ρελε μεσα του (συνηθως απ οτι διαβασα <6ms για τα line interactive). Το χρονο αυτο τον "καταλαβαινει" ο υπολογιστης; Δηλαδη θα παραμεινει ανοιχτος μετα απο διακοπη ρευματος ή θα κλεισει λογω αυτων των 6ms;

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου!


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Οσο πιο ποιοτικο ειναι τοσο μεγαλυτερο Power Factor εχει (ο συντελεστης που λες). Οσο για τον χρονο αποκρισης, ειναι υπεραρκετο. Το τροφοδοτικο κραταει load για πολυ μεγαλυτερο χρονο.


back to top