Η HP λανσάρει νέα υπερφορητά laptops ενόψει της νέα σχολικής χρονιάς

marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

Τον προηγούμενο χρόνο η HP και η Google συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν το Chromebook 11, έναν φορητό υπολογιστή που έμοιαζε αρκετά με τους παλιούς MacBook της Apple, και διέθετε οθόνη 11,6 ιντσών.

Σήμερα η εταιρεία ανακοινώνει το Chromebook PC στις 11,6 ίντσες, το οποίο διαθέτει επεξεργαστή της Samsung (Exynos SoC). To νέο Chromebook PC στρέφεται μακριά απο τον σχεδιασμό του προκατόχου του και φέρνει περισσότερες ομοιότητες με το Chromebook 14. Η οθόνη του εχει ανάλυση 1366 x 768 pixels, το βάρος του προσεγγίζει τα 1,3 κιλά και έχει πάχος λιγότερο απο 2,5 εκατοστά. Έχει αποθηκευτικό χώρο 16GB και 2GB μνήμης. Η απόδοση του Chromebook PC δεν θα διαφέρει σημαντικά σε σχέση με αυτή του Chromebook 11.

Η αυτονομία της μπαταρίας του είναι 6,5 ώρες, μικρότερη απο τα Chromebooks της Dell και της Acer. Όπως και το Chromebook 14, έτσι και το Chromebook PC θα διατεθεί σε τυρκουάζ με λευκές λεπτομέρειες και η τιμή του θα είναι στα $249 με WiFi ενώ η εταιρεία αναμένεται να κυκλοφορήσει και μία ακριβότερη έκδοση με ενσωματωμένο 3G.

Επίσης η HP ανακοίνωσε και το SlateBook PC, ένα laptop με οθόνη 14 ιντσών ανάλυσης 1920 x 1080 pixels το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android της Google. Στο εσωτερικό του εντόπιζεται το SoC της Nvidia, Tegra 4 το οποίο συνεργάζεται με 2GB RAM και έως 64GB αποθηκευτικού χώρου. Το βάρος δεν ξεπερνάει τα 1,7 κιλά και η κυκλοφορία του θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Αύγουστο με τιμή στα $399.

Πηγή


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Android ρε φίλε... Smile που πάμε...

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


back to top