Καινούριος στο μtorrent

harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

καλημερα ή καλησπερα (???!)
anyway

τοσα χρονια ποτε δεν χρειαστηκα τα torrents,ενδεχομενως να ειχα απλουστευσει τη ζωη μου αλλα βαριομουν να ασχοληθω,και επειδη ημουν τιγκα στα φορουμ και στα μπλογκς,οτι εψαχνα το εβρισκα σε filehosters.
ελα ομως που ηρθε η ωρα της κρισης,και αναγκαστικα πρεπει να αλλαξω συνηθειες....

ντρεπομαι που το λεω (και καλα),αλλα δεν εχω ιδεα απο torrents...με μερικα καλα search στο ιντερνετ παιρνω πρεφα τι παιζει,αλλα εχω μπολικες αποριες,και σιγα σιγα θα τις εκφραζω εδω μεσα (ασχετο,ελπιζω να το ανοιξα σε σωστο σημειο το θεμα).

για αρχη,εχουν μεγαλες διαφορες οι clients μεταξυ τους ? με τον μtorrent ειμαι καλυμμενος φανταζομαι,ετσι ?

επισης,ενα φεγγαρι πριν κανα δυο χρονια ενας φιλος μου ειχε προσπαθησει να μου δειξει κατι,αλλα τον συνδεσα με κάιρο και δεν προσεχα τιποτα απ'οτι ελεγε..μου ειχε δειξει λοιπον πως να μην μου τρωνε οι αλλοι ιντερνετ,πως να το πω,να μην συμβαλω σε κανενα upload,να μην χανω σταγονα kbit (??).ελπιζω να καταλαβαινεται τι εννοω και να μου θυμισετε πως γινεται... Laughing out loud

μετα,διαβασα περι αυτων που δινουν και αυτων που παιρνουν,και να προτιμαω torrents με πολλους seeders και λιγους leechers,ολα κομπλε.δωστε μου καποια tips για να μην χρονοτριβω ασκοπα,τι να προτιμαω και τι να αποφευγω.

και κλεινοντας το πρωτο ποστ,εχω στα υποψιν μου το piratebay και το btjunkie oπως και αυτην τη λιστα .αν υπαρχει κατι καλο που κυκλοφορει,πειτε μου.

γενικα,ριχτε ενα κατεβατο βοηθειας για εναν νουμπα,και στην πορεια νομιζω θα μπω στο κλιμα.

thnQ Smile


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Welcome to the club.

Αρχικα εκτος του BTJunkie (το PirateBay εδω και χρονια δεν το θεωρω σοβαρο torrent tracker) υπαρχει και ο (πιστευω καλυτερος αυτη τη περιοδο) Kickass Torrent Tracker.

Σε πιο εκλεπτυσμενα πραγματα θα πρεπει να ψαξεις μηπως μπεις σε καποιον Private Tracker (δηλαδη να θες account, να κανεις log in, φυσικα τσαμπα). Αν πας σε καποιον καλο συνηθως θα εχεις τα αρχεια που θες πιο γρηγορα (στους περισσοτερους χρησιμοποιουν Seedboxes, Servers δηλαδη που εχουν πολυ μεγαλες ταχυτητες Upload, ανεβαζουν εκει τα αρχεια τους και τα seedar-ουν).

Αυτο που καταλαβες για Seeders/Leechers ειναι σωστο, οταν αυτος ο λογος ειναι μεγαλος (δηλαδη Seeders>Leechers) θα ειναι και σχεδον σιγουρο πως θα πετυχεις πολυ καλες ταχυτητες κατεβασματος.

Για Client, φυσικα μιλαμε για μTorrent, the best.

Αυτο που θα κανεις με το που τον κατεβασεις ειναι ορισεις ενα μεγιστο αριθμο Upload/Download για αρχη και αυτο το νουμερο θα ειναι αναλογο με τον συγχρονισμο της γραμμης σου.

Παραδειγμα, κλειδωνεις στα 10Mbps/850Kbps (D/U αντιστοιχα). Αυτο σε KBps μεταφραζεται σε 1.2MBps/106ΚBps (τα νουμερα ειναι τα μεγιστα θεωρητικα). Οποτε εσυ θα πρεπει να βαλεις κοφτη σε τιμες κατω απ'αυτες ετσι ωστε να μην εχεις προβλημα στο σερφαρισμα. Μια καλη τιμη θα ηταν 1MBps/70KBps. Τις τιμες τις οριζεις στη μπαρα κατω αριστερα με δεξι κλικ (στα D: και U: αντιστοιχα). Επισης μπορεις να ορισεις μεγιστες D/U τιμες για καθε torrent ξεχωριστα, με δεξι κλικ>properties πανω στο torrent που θες.

Υπαρχει τωρα ενα αλλο θεμα, το Port Forwading αλλα απ' οτι εχω δει στις τελευταιες εκδοσεις του μTorrent αυτο ρυθμιζεται κατα καποιο τροπο αυτοματα (σιγουρα οχι με το σωστο/βελτιστο τροπο, αλλα anyway).

Οταν κατεβασεις το torrent file (.torrent) και το ανοιξεις θα σου ζητησει απο μονο του που να αποθηκευσει τα αρχεια, ποια να αποθηκευσει (πχ απο ενα αλμπουμ εσυ να θες μονο συγκεκριμενα κομματια) κλπ.

ΥΓ: Στο KickAss, πατας εκει που λεει Download Torrent και οχι στο DOWNLOAD που εχει πιο κατω.

ΥΓ2: Αν θες να τσεκαρεις ποιοι Private Trackers ειναι ανοιχτοι για να κανεις account, δες εδω. Στο 99% αυτων, θα υπαρχει καταγραφη για το ποσα GB κατεβαζεις/ανεβαζεις και ετσι θα σχηματιζεται το λεγομενο Ratio (o λογος D/U). Συνηθως ζητανε απο ενα νουμερο και πανω, δηλαδη να πρεπει να εχεις Ratio απο 0.8 και πανω για να εισαι οκ και να μην αρχισουν οι ποινες. Θα πρεπει να το τσεκαρεις αυτο γιατι ειναι διαφορετικο σε καθε τρακερ.

ΥΓ3: Αν και αρκετοι θα διαφωνησουν μαζι μου (λογο της ιδεολογιας του P2P), αν κατεβαζεις και απο Public και απο Private Tracker ταυτοχρονα, θα προτεινα να δινεις περισσοτερο Upload σε αυτους του Private (λογο του Ratio που ανεφερα).

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Σαβ, 28/01/2012 - 03:08.

harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

ααα εχει και τετοια....
οκ,του εκανα ενα test drive τωρα,κατεβασα 4 gb δισκογραφιες ετσι για το καλως ηρθα,και απο αυριο θα πεσω με τα μουτρα να το ψαξω εις βαθος

ευχαριστω ! Cool

____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

εαν κλεισω το pc,οταν το ανοιξω συνεχιζει κανονικα τα downloads που ειχα αφησει στη μεση ?

επισης με το θεμα των ιων,οι trackers που εγραψες πιο πανω ειναι γενικα αξιοπιστοι ετσι ? το λεω γιατι το netbook που εχω σερνεται με τα 'παντα ανοιχτα' antivirus οποτε εχω εδω και πολυ καιρο antivirus μονο για σκαναρισμα κατα βουληση και οχι κατα...επιδρομη.

αν ενα αρχειο κολλαει στο 99,8 % και στο σημειο του χρονου εχει το συμβολο του απειρου,μπορω να κανω κατι για να κατεβει και το 0,2 % ????

Τελευταία τροποποίηση από harry_lostone — Σαβ, 28/01/2012 - 23:39.
____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

βασικα αυτο με το κολλημενο αρχειο το επαθε και χτες για λιγο
ειναι 99,8 % μετα παει 99,9% μετα ξανακατεβαινει και γενικα...μαλακιζεται ! υπαρχει συγκεκριμενος λογος που μερικα αρχεια καθυστερουν στο τελος ???

____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Οταν το ανοιξεις, αν εχει ανοιξει και το μΤorrent (και δεν εχεις κανει Pause/Stop το torrent πιο πριν) θα συνεχισει κανονικα.

Αυτα που ειναι στη λιστα, ψαχνεις αυτα με το μεγαλυτερο ranking. Νταξει, δεν παμε και σε οποιο να'ναι...

Αν το αρχειο κολλαει στο 99.8% σημαινει πως ο αρχικος seeder το σταματησε εκει, αρα μαλλον δεν υπαρχει καποιος για να μοιρασει το υπολοιπο 0.02%. Δυστυχως, αν δεν βρεθει seeder με 100% δεν θα τελειωσει. Εκτος και αν ψαξεις το ιδιο ακριβως τορρεντ σε αλλο tracker οπου εχει seeders.

Αν βρεις, αυτο που θα κανεις ειναι να σβησεις το torrent απο το τη λιστα στο μTorrent (οχι τα αρχεια που εχουν κατεβει) και να κατεβασεις το ΙΔΙΟ torrent απο αλλο τρακερ. Θα το βαλεις να κατεβασει τα αρχεια στο ιδιο path με το προηγουμενο ετσι ωστε να κοιταξει πως υπαρχουν ηδη αρχεια εκει και να κανει τσεκ ποια εχεις και ποια οχι, ωστε να αρχιζει να κατεβαζει αυτα που δεν εχεις.


harry_lostone

Κατάσταση:

Εγγραφή: Σεπ 2009

Καταχωρήσεις: 952

να σε ρωτησω λιγο
για το ratio που ειπες,
εχει σημασια ποσα kb παιρνω/δινω κανονικα ή ποσα δηλωνω οτι παιρνω/δινω θεωρητικα ???
ρωταω γιατι εχω βαλει 1,1 mb DL και 100 kb UL,
αλλα το προγραμμα δειχνει οτι δινω στην καλυτερη 2kb Puzzled
(στο κατεβασμα κομπλε παει τουρμπινα)...εχω κανει κατι λαθος ή δινει κατα βουληση οσο χρειαζεται να δωσει ????
ακομα δεν εχω μπει σε tracker που να θελει login και να μου μετραει ratio αλλα θελω να το σενιαρω μην αρχισω να τρωω ban οπου μπαινω επειδη ειμαι 'παρταλι' Tongue

____

what the hell am i doing here ?
i don't belong here..


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Ειναι το 2ο που ειπες, δηλαδη καποιος πρεπει να ζηταει.

Για να δεις ποιοι ανεβαζουν κατεβαζουν απο εσενα, επελεξε ενα torrent και κατω πηγαινε στη καρτελα Peers.

ΥΓ: Μπορει να δεις αρκετους που να ειναι με χαμηλα ποσοστα ολοκληρωσης (%) και να τους ανεβαζεις με πολυ λιγο. Αυτοι κατα πασα πιθανοτητα παιρνουν με τα μπουνια απο ποιο κοντινους Seeders οποτε "δεν σε εχουν και πολυ αναγκη".


back to top