Μείωση αποδοχών. Πως να αντιδράσω ?

theodor2012

Κατάσταση:

Εγγραφή: Όκτ 2009

Καταχωρήσεις: 146

Σήμερα στο γραφείο μας ανακοίνωσαν πως ο μισθός μας, που θα μπει αύριο,θα είναι μειωμένος κατά 100 ευρώ.Δηλαδή οι μηνιαίες μας αποδοχές θα μειωθούν κατά 200 ευρώ. Angry Angry
Η αλήθεια είναι πως λίγο πολύ το περιμέναμε.Αλλά σήμερα που μας ανακοινώθηκε αρκετοί πήραμε ανάποδες.Ξεχείλισε το ποτήρι πλέον.Πως να αντιδράσω;Aπό την μία θέλω να τα βροντήξω και να φύγω και από την άλλη σκέφτομαι να μείνω.Σας έχει συμβεί σε σας αυτό;

Spoiler: Highlight to view
Δεν ξέχασα την καλημέρα,απλά είμαι αρκετά εκνευρισμένος


samurai

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουν 2009

Καταχωρήσεις: 120

theodor2012 wrote:
Σήμερα στο γραφείο μας ανακοίνωσαν πως ο μισθός μας, που θα μπει αύριο,θα είναι μειωμένος κατά 100 ευρώ.Δηλαδή οι μηνιαίες μας αποδοχές θα μειωθούν κατά 200 ευρώ.

Ο εκνευρισμος σου δικαιολογειται απολυτως.Αν νιώθεις θιγμένος υπάρχει και η παραίτηση,αλλα ετσι όπως ειναι τα πραγματα σήμερα θα στο συνιστούσα εφόσον εισαι 100% σιγουρος οτι θα βρεις άμεσα δουλειά.Δυστυχως σήμερα δεν υπαρχουν πολλες δουλειες και οφείλεις να παρεις την σωστη αποφαση.Το ίδιο συνεβη και σε ενα γνωστό μου,περιπου 200 ευρω μείωση στις μικτες αποδοχές του αλλα σκέφτηκε ότι το καλύτερο που μπορει να κανει ειναι να μην αντιδράσει και απλως να δεχτει την αλλαγη στο μισθο του.Δυστυχως οι εργαζομενοι πια ειναι σε μειονεκτική θεση και δεν μπορούν να υπερασπιστουν τον εαυτό τους.Είναι στο έλεος κάθε εργοδοτη περισσότερο απο ποτέ.Η Ελλάδα που ξέραμε έχει τελειωσει.


johny.xmarks

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2009

Καταχωρήσεις: 116

Γιατί δεν ρωτάς να μάθεις τί γίνεται δεξιά αριστερά σε ανάλογες εταιρείες? Μπορεί να είσαι και τυχερός και να σου έκοψαν πιο λίγα σε σχέση με άλλους (λέμε τώρα).

Το πράγμα που θα έκανα εγώ είναι (εφ'όσον πίστευα ότι άξιζα περισσότερα - ή ότι θα με αναγνώριζαν περισσότερο αλλού): καθώς κρατάω την πρώτη δουλειά..ψάχνω για καλύτερη....και ΑΝ κάτσει. Αν δεν κάτσει, μένω με αυτή που έχω και λέω και ευχαριστώ που δεν απολύθηκα (τρόπος του λέγειν).

Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και συνάμα το πιο ασφαλές.

Καλή τύχη...

Τελευταία τροποποίηση από johny.xmarks — Δευ, 14/06/2010 - 13:31.
____

"Character is like a tree and reputation is like its shadow. The shadow is what we think of it; the tree is the real thing."


georgek
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 625

Έχω και φίλους που τους έχει συμβεί αυτό δυστυχώς. Αν συμβεί και σε μένα κάτι τέτοιο είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσω. Θα εκνευριστώ, θα απογοητευτώ και στο τέλος θα το καταπιώ και θα δω τι έξοδα μπορώ να κόψω. Αλλιώς θα κοιτάξω να βρω κάποιο τρόπο να συμπληρώσω το εισόδημά μου.

____

Από όσα "μετράνε"δεν μπορούν να μετρηθούν όλα, και από όσα μπορούν να μετρηθούν "δεν μετράνε" όλα.


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Εγω δεν καταλαβαινω αυτο που γινεται. Ριχνουν τους μισθους γιατι (δεν μιλαμε για τον Δημοσιο τομεα εδω)? Για να επιβειωσει η εταιρια? Και γιατι μετα απο ενα εξαμηνο ερχονται και ανακοινωνουν κερδη ρεκορ, αυξηση κερδων κλπ κλπ (μια τελειως θετικη πορεια δηλαδη) και ολα αυτα μονο και μονο επειδη απολυσανε μερικες δεκαδες κοσμου ή ριξανε μισθους.

Αυτο που καταλαβαινω δηλαδη ειναι πως απο την αρχη θελανε να ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ περισσοτερα αναιμακτα και οχι απλα να αποφυγουν τις ζημιες, να εχουν ενα "καλο" ισοζυγιο και να μην "πληγωσουν" ενα καρο ανθρωπους/οικογενειες.

Don't get it... Puzzled


johny.xmarks

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μάι 2009

Καταχωρήσεις: 116

z3et wrote:
...γιατι μετα απο ενα εξαμηνο ερχονται και ανακοινωνουν κερδη ρεκορ, αυξηση κερδων κλπ κλπ (μια τελειως θετικη πορεια δηλαδη).

Don't get it... Puzzled

+1

Spoiler: Highlight to view
You get it, you get it...απλά πρέπει να πέσουν φάπες...ΦΑΠΕΣ.

Όσο ζούμε στο κλασσικό οικονομικό μοντέλο, τέτοια θα υπάρχουν...εκμετάλλευση, εκμετάλλευση, εκμετάλλευση. Ειδικά στην Ελλάδα. Ανθρωπιά πουθενά.

____

"Character is like a tree and reputation is like its shadow. The shadow is what we think of it; the tree is the real thing."


satin knife

Κατάσταση:

Εγγραφή: Φεβ 2010

Καταχωρήσεις: 209

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις,το θέμα είναι αν είσαι διατεθειμένος να τα κάνεις.
Το κυριότερο είναι το αν έχεις εναλλακτικές επιλογές.
Καλή δύναμη. Smile

____

Αν σκοτώσεις έναν γίνεσαι δολοφόνος.

Αν σκοτώσεις χιλιάδες γίνεσαι μέγας.

Αν τους σκοτώσεις όλους γίνεσαι θεός...


EDEL

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουν 2010

Καταχωρήσεις: 3

Δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος... Εγώ είχα μείωση γύρω στα 300 ευρώ. Νομίζω ότι η καλύτερη μέθοδος είναι η ασφαλής, γιατί γύρω μας βλέπουμε και πολλές απολύσεις!! Καλύτερα λιγότερα και να εχουμε τη δουλειά μας, παρά τίποτα. Αλλά και να θέλουμε να μιλήσουμε (που το κάνουμε δηλαδή), δεν ακούει κανείς...
Καλή τύχη.


theodor2012

Κατάσταση:

Εγγραφή: Όκτ 2009

Καταχωρήσεις: 146

Δύο παιδιά στο γραφείο δεν δέχτηκαν την μείωση του μισθού.Και εμείς δηλώσαμε πως θα πάμε στην επιθεώρηση εργασίας.Σε περίπτωση που απολυθούν τα δύο παιδιά θα είμαστε μαζί τους.
Δεν υπόγραψε κανείς μας τις καταστάσεις μισθοδοσίας και σήμερα μόλις μάθαμε πως μπήκε η διαφορά στους λογαριασμούς μισθοδοσίας.
Αυτό ήταν πραγματικά καλό νέο.
Καλημέρα. Smile

____

Αφού το σύμπαν διαστέλλεται γιατί εγώ ψάχνω όλο και πιο πολύ ώρα για να παρκάρω ;;;


back to top