Μετά το 2ο εξάμηνο του 2014 οι πρώτες Maxwell GPU των 20nm

marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο Directx 12 API της Microsoft θα υποστηρίζεται απο τους επεξεργαστές γραφικών Fermi, Kepler και Maxwell της Nvidia αλλά τελικά φαίνεται πως μόνο τα νέα chips Maxwell των 20nm θα το υποστηρίξουν σε επίπεδο hardware. Θα είναι διαφορετικά δηλαδή απο την πρώτη γενιά Maxwell που βρίσκουμε στις GeForce GTX 750.

Aναμένουμε να δούμε τις νέες Maxwell κάρτες γραφικών μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2014 αν και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στον χρόνο. Πάντως για να καταφέρουν οι Maxwell GPUs να φτάσουν σε απόδοση τα 8 με 16 GigaFLOPs (ανά Watt κατανάλωσης) όπως παρουσιαστηκαν στο χρονοδιάγραμμα της Nvidia, τα επερχόμενα μοντέλα θα πρέπει να φέρουν πολλές περισσότερες μονάδες επεξεργασίας σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα.

Η ταχύτερη single chip κάρτα γραφικών, GeForce GTX TITAN Black έχει 5.121 GigaFLOP και αναμένουμε οτι η πρώτη hi-end κάρτα γραφικών με αρχιτεκτονική Maxwell θα ξεκινήσει τουλάχιστον από τα 8 GigaFLOP, σύμφωνα πάντα με το χρονόδιάγραμμα της Nvidia. Βέβαια, θα χρειαστεί μια dual-chip κάρτα και πιθανόν αρκετό χρόνο μέχρι την η πρώτη "GM" (GeForce Maxwell) να φτάσει τα 12 GigaFLOP/Watt.


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

marooned wrote:
αλλά τελικά φαίνεται πως μόνο τα νέα chips Maxwell των 20nm θα το υποστηρίξουν σε επίπεδο hardware

Συγχαρητήρια στην Nvidia Sick

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Ναι κλασικα, πως θα πουλησει αλλιως...


back to top