Με ζημιές έκλεισε ακόμα ένα οικονομικό έτος για την Sony

marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

Τα οικονομικά της Sony για το έτος που έληξε στις 31 Μάρτη του 2014 αποκαλύφθηκαν με την εταιρεία να σημειώνει απώλειες περί τα $1,26 δισεκατομμύρια όπου αποδίδονται μεταξύ άλλων και στην αναδιάρθρωση του τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Επίσης η Sony αναφέρει πως οι πωλήσεις και τα λειτουργικά έσοδα ήταν στην πραγματικότητα αυξημένα κατά 14,3% σε σχέση με πέρυσι, χάρη στις πωλήσεις του PlayStation 4 και στις αυξανόμενες πωλήσεις των smartphones.

Στον τομέα του PlayStation και παρόλο που οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 38,5% χάρη στο λανσάρισμα του PS4 και την αύξηση των πωλήσεων στα παιχνίδια του PS3, εξακολουθούν να υπάρχουν λειτουργικές απώλειες της τάξης των $78 εκατομμυρίων λόγο του αυξημένου κόστους παραγωγής του PlayStation 4.

Ακολουθούν οι πωλήσεις (σε μονάδες) των κονσολών της Sony για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 του Μαρτίου του 2014 ( το προηγούμενο έτος είναι σε παρένθεση ) :

  • PS4 και PS3 - 14,6 εκατ. (16,5 εκατ. - περιλαμβάνεται και το PS2)
  • PS Vita , PSP , PS Vita TV - 4,1 εκατ. (7 εκατ)
  • Λογισμικό - $384 εκατ ($276 εκατ.)

Μελλοντικά όσον αφορά το επόμενο οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2015 η Sony προβλέπει οτι ο τομέας του PlayStation θα ξεκινήσει να σημειώνει μικρά κέρδη λόγω των αυξανόμενων πωλήσεων του PS4 και των παιχνιδιών μέσω της πλατφόρμας PlayStation Network με παράλληλη μείωση του κόστους κατασκευής του PS4.

  • PS4 και PS3 - 17 εκατομμύρια
  • PS Vita , PSP , PS Vita TV - 3,5 εκατ.
  • Λογισμικό - $390 εκατ.

Πηγή


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Θα συνέλθουν οι Ιάπωνες. Η εταιρεία κατάλαβε πως παίζεται το παιχνίδι πια αλλά η αναδιοργάνωση των τμημάτων της είναι μονόδρομος για την επιβίωση της.

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


marooned
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 9028

Πράγματι.Δεν μασάει η Sony.

____

"...Deep into that darkness peering, long I stood there, wondering, fearing, doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before..."


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Τι κανει το brand ε; Οταν επι χρονια ειναι ζημιογωνα, μονο και μονο επειδη το ονομα "Sony" το ξερουν και οι πετρες, μπορει και στεκεται ακομα ορθια και μαλιστα ειναι ανταγωνιστικη. Αντε να δουμε μηπως το "γυρισει" τελικα...


back to top