Πρόβλημα με chipset driver

makisko

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουλ 2012

Καταχωρήσεις: 38

Μετά από format (Windows 7 Ultimate x64), στην διαχείριση συσκευών έχω θαυμαστικό στο "Τυπικός προσαρμογέας γραφικών VGA". Είναι τα γραφικά του επεξεργαστή (Intel Core i7-3770K Processor). Η κάρτα γραφικών (Sapphire Toxic HD 4850 512MB GDDR3 PCI-E) φαίνεται ότι δουλεύει κανονικά, και μόλις πάω να εγκαταστήσω τα drivers από το CD της Motherboard (Asus P8Z77-V PRO) ή κατεβασμένα από την Intel ή από το Windows Update, μου σβήνει η οθόνη ενώ το PC δουλεύει. Δοκίμασα να τα διαγράψω εντελώς μέσα από την διαχείριση συσκευών και να αφήσω τα Windows να κάνουν μόνα τους την εγκατάσταση αλλά πάλι τα ίδια. Μετά ανοίγει μόνο με "ασφαλή λειτουργία" και στην διαχείρισή συσκευών είναι όλα μια χαρά ή αλλιώς με τις "τελευταίες γνωστές λειτουργίες" Και πέφτω πάλι πάνω στο θαυμαστικό. Υποψιάζομαι ότι κάτι συμβαίνει με το Chipset Driver του επεξεργαστή, γιατί και στην αξιολόγηση συστήματος έχει ρίξει λίγο την βαθμολογία του επεξεργαστή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει.


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2113

Δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπεις 2 κάρτες γραφικών στη διαχείριση συσκευών. Οπότε δεν έχεις περάσει τους drivers της HD4850, μπορείς να τους κατεβάσεις απο εδώ


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Λοιπόν,
1ον: Απεγκατέστησε την κάρτα γραφικών της Sapphire. Ξεκαλούπωσε την εννοώ. Βάλε το καλώδιο του monitor στην κατάλληλη έξοδο του mainboard.
2ον: Εκκίνησε το PC. Μπες στο BIOS. Όρισε ως βασική κάρτα γραφικών το υποσύστημα γραφικών Intel HD Graphics 4000 (βρες μία επιλογή που να λέει on-board, integrated, κάτι τέτοιο) και όχι την discrete κάρτα γραφικών (PEG κ.λ.π).
3ον: Σώσε τα settings στο BIOS. Επανεκκίνησε. Μπες Windows και εγκατέστησε τον driver από εδώ.
4ον: Θα σου ζητηθεί να επανεκκινήσεις. Κάντο. Μπες Windows και έλεγξε ότι όλα είναι καλά με τον driver από το Device Manager (Διαχείριση συσκευών). Αν κάτι δεν πάει καλά, αφαίρεσε ότι λογισμικό έχει σχέση με τον driver - κάνε ένα καθαρισμό με κάποιο πρόγραμμα όπως το CCleaner - επανεκκίνησε και επανεγκατέστησε τον driver. Επίσης απεγκατέστησε τους drivers AMD Catalyst. Μπορείς αυτό να το κάνεις και από πιο νωρίς, πριν το 1ο βήμα.
5ον: Αν όλα είναι καλά. Κλείσε τον υπολογιστή. Εγκατέστησε την κάρτα γραφικών Sapphire Toxic. Βάλε το καλώδιο του monitor στην κάρτα γραφικών. Εκκίνησε το PC, μπες πάλι στο BIOS και όρισε ως βασική κάρτα γραφικών αυτή της Sapphire (βρε επιλογή για PEG, PEG X16 κ.λ.π).
6ον: Σώσε τα settings στο BIOS. Κάνε επανεκκίνηση.
7ον: Αφού εισέλθεις σε περιβάλλον Windows, εγκατέστησε τους AMD Catalyst αφού τους έχεις κατεβάσει από εδώ.
8ον: Πες μας τι κατάφερες... Smile

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


Lacrimosa_daemon
Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιαν 2009

Καταχωρήσεις: 2113

Εφόσον είναι κουμπωμένη η Toxic, αυτόματα απενεργοποιεί το BIOS την onboard, οπότε δεν χρειάζεται να περάσει κανέναν επιπλέον οδηγό για κάρτα γραφικών πέραν της AMD.


voltmod
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Δεκ 2008

Καταχωρήσεις: 2764

Καταρχήν, Χρόνια Πολλά φίλε Φώτη. Κατά δεύτερον... δεν έχω πολυκαταλάβει και εγώ τι συμβαίνει με το PC του φίλου, αν είχε περάσει drivers για Intel HD Graphics/ PCH ή αν είχε περάσει AMD Catalyst. Του προτείνω μια απλή διαδικασία, για να μπουν λίγο τα πράγματα σε μια σειρά...
Προσωπικά, πάντα έχω τους drivers της Intel εγκατεστημένους, και το PC έτοιμο για QuickSync, ακόμα και αν έχω επάνω κάποια Radeon, επειδή είναι ταχύτατο το video transcoding με το QuickSync... Από την άλλη, το συγκεκριμένο mobo υποστηρίζει LucidLogix Virtu MVP, οπότε έχει QuickSync ακόμα και αν χρησιμοποιεί την διακριτή κάρτα γραφικών...

____

Γιώργος Ιωσηφίδης


z3et
Global Moderator Editor

Κατάσταση:

Εγγραφή: Μαρ 2009

Καταχωρήσεις: 8488

Ειχα το ιδιο ακριβως προβλημα με PC φιλου... BIOS Update δοκιμασες? Εμας αυτο μας εσωσε...

Δεν γουσταρε με τιποτα (ΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ) να δουλεψει με την discrete καρτα. Ακομα και manual περασαμε τα registry keys μπας και την δει. Τιποτα λεμε... Βγαινει το bios update και ξαφνου ολα μελι γαλα.

ΥΓ: Το MVP ισως μπερδευει λιγο ακομα τα πραγματα γιατι μπορει και γυριζει on the fly την λειτουργια της discrete με την iGPU. Δεν ξερω τι παιζει ακριβως ομως.

ΥΓ2: Βεβαια, το να σου δειχνει εικονα απο την discrete κατα το boot και μετα να το χανει, μιλαμε για προβλημα στο software.

EDIT: Να ορισεις απο το BIOS μονο την discrete (PEG) δοκιμασες? Να μην ειναι στο Auto δηλαδη...

Τελευταία τροποποίηση από z3et — Κυρ, 06/01/2013 - 21:12.

makisko

Κατάσταση:

Εγγραφή: Ιουλ 2012

Καταχωρήσεις: 38

Δοκίμασα νομίζω με όλους τους τρόπους. Το Bios είναι το τελευταίο από την Asus. Αφού έβγαλα την κάρτα γραφικών και το ξεκίνησα με τα γραφικά του επεξεργαστή, όλα ok. Στο Bios άλλαξα την επιλογή από auto και έβαλα να βλέπει πρώτα την PCI-E. Μετά όταν ξαναέβαλα την κάρτα γραφικών πάλι δεν ξεκινούσαν τα Windows. Αυτή τη φορά μου κόλλησε στο "εκκίνηση των Windows" Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πετάξω την Toxic και να πάρω μία καινούρια καρτούλα.

Τελευταία τροποποίηση από makisko — Κυρ, 06/01/2013 - 22:30.

back to top